13/04/2020

Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τέσσερα ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν.

Ο στρατός του Πακιστάν κατηγόρησε τα στρατεύματα της Ινδίας ότι αγνόησαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τις διεθνείς συμβάσεις, ξεκινώντας «παραβιάσεις της εκεχειρίας» κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και «στοχεύοντας σκόπιμα» άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό, υπήρξε απάντηση σε παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από την ινδική πλευρά. Σύμφωνα με την πλευρά της Ινδίας, νεκρός είναι ένας στρατιώτης από το Πακιστάν, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις. Η Ινδία, υποστήριξε ότι ο στρατός της απάντησε σε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από το Πακιστάν.

Ινδία και Πακιστάν έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δολοφονία πέντε Ινδών στρατιωτών κοντά στη Γραμμή Ελέγχου.Η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν κλιμακώθηκε τον Αύγουστο του 2019, όταν το Νέο Δελχί ανακάλεσε το ειδικό καθεστώς του Τζαμού και Κασμίρ, μια κίνηση που θεωρείται από το Ισλαμαμπάντ ως παραβίαση της υφιστάμενης διμερούς συμφωνίας.

https://sputniknews.gr/kosmos/202004137041888-synehizetai-i-antallagi-pyron-sta-synora-indias---pakistan-enas-nekros-kai-tesseris-traumaties/

No comments :

Post a Comment