05/03/2020

Βουλγαρία: Ο δρόμος της Αλβανίας στην ΕΕ περνά από τη βουλγαρική μειονότητα

Κατά την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τόνισε ότι ένα από τα βασικά κριτήρια της χώρας του για την υποστήριξη της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι τα δικαιώματα της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις μεταρρυθμίσεις της αλβανικής νομοθεσία που δίνουν την προοπτική στη βουλγαρική εθνική μειονότητα να ασκεί πλήρως τα δικαιώματά της, δήλωσε ο Ράντεφ μετά τη συνάντησή του στα Τίρανα με τον Αλβανό πρόεδρο Ιλίρ Μέτα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αναφέρθηκε και στην επικείμενη απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα παρακολουθήσουμε με επιτυχία την ολοκλήρωση της διαδικασίας βάσει όλων των νόμων και τον κανονισμών και ότι η επικείμενη απογραφή στην Αλβανία θα επιτρέψει τη δημοκρατική έκφραση των μελών της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους της Βουλγαρίας.

Ο Ράντεφ είπε ότι θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας, οι οποία θα έχει την υποστήριξη του βουλγαρικού κράτους και θα τους υπενθυμίσει να είναι πιστοί πολίτες της Αλβανίας διατηρώντας τη βουλγαρική τους ταυτότητα.Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους της επίσκεψής του ήταν να εκφράσει τη βούληση της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

https://www.echedoros-a.gr/2020/03/blog-post_43.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΩΝ.

No comments :

Post a Comment