05/03/2020

ΠΡΟΣΟΧΗ... "Η Αλβανία ετοιμάζει 6 κέντρα υποδοχής"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΩΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τέσσερα θεσμικά όργανα στη χώρα συζητούν να αναλάβουν την ευθύνη και σχεδιάζουν τα κέντρα υποδοχής. Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών, η κρατική αστυνομία, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Άμυνας ανέλαβαν καθήκοντα προκειμένου η Αλβανία να αντιμετωπίσει την κατάσταση της μεταναστευτικής κρίσης που αυτή τη στιγμή χτυπά στα τουρκοελληνικά σύνορα. Εκτιμάται ότι η ικανότητα υποδοχής στα 6 κέντρα θα είναι της τάξης των 30 χιλιάδων.  Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι συζητούνται καταυλισμοί στο Ελμπασάν, Αργυρόκαστρο, Κορυτσά και Λέζα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτοί οι χώροι υποδοχής έχουν ήδη αναγγελθεί και θα βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις των συνόρων στην Κακαβιά, στο Ρίπς των Αγίων Σαράντα, Κιάφε Μπότε, Τρεις γέφυρες και Καπεστίτσα Κορυτσάς. Με άλλα λόγια σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων που συνδέουν την Αλβανία με την Ελλάδα. Το σχέδιο που συζητείται περιλαμβάνει τη συμμετοχή ιατρών και υλικοτεχνική υποστήριξη άλλων ιδρυμάτων.

Σε τελετή που έγινε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στα Τίρανα, έγινε η παράδοση 7 αστυνομικών οχημάτων από τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας. Η δωρεά, όπως είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αρντί Βελίου, είναι αξίας 327 χιλιάδων ευρώ και αποτελείται από 7 οχήματα τύπου Mercedes Benz Sprinter. Ο Βελίου επεσήμανε στη διάρκεια της ομιλίας του ότι «η περιοδική ανανέωση του στόλου της Αστυνομίας, με νέα ποιοτικά οχήματα, βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση των αστυνομικών δομών και συγχρόνως τις συνθήκες εργασίας και υπηρεσίας των αστυνομικών".

https://www.echedoros-a.gr/

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 8/3/20

Για τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης στρέφεται κατά της Ελλάδας και της ΕΕ επί το πλείστον. Τούτο διότι ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη στγκράτησης των προσφύγων- μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετώπισθεν. Πρόκειται για σημερινή (8/3) απογευματινή ανάρτηση του κ. Νισάνι δια της οποίας προσπαθεί να προσεγγίσει από μια άλλη οπτική γωνία τις διαρροές της Κυβέρνησης Ράμα για πρόθεση υποδοχής σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αλλά και μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών απ’ τη Μέση Ανατολή. Για τον πρώην Πρόεδρο πρόκειται για πρωτοβουλία που θα δώσει και πάλι δουλειά στη μαφία που έχει φροντίσει ήδη να προμηθευτεί ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά τους δια του Αδριατικού θαλάσσιου διαδρόμου προς την ΕΕ.
Δεδομένου ότι η πρόθεση αρχικής φιλοξενίας θα υλοποιηθεί κατά τους σχεδιασμούς σε καταυλισμούς στην Ελληνοαλβανική μεθόριο: Αργυρόκαστρο, Αγ. Σαράντα, Κορυτσά, σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος απ’ την Τουρκία μέσω Ελλάδας.

http://www.tachydromos.org/2020/03/08/politike/proen-proedros-albanias-kinese-antithete-sten-ellada-e-philoxenia-prosphugon

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.protothema.gr/greece/article/992568/metanasteutiko-i-alvania-dehtike-na-parei-metanastes-apo-tin-tourkia-tha-tous-paei-ta-ellinoalvanika-sunora/

No comments :

Post a Comment