20/03/2020

Εαρινή Ισημερία για το Β.Ημισφαίριο, Φθινοπωρινή για το Νότιο

Εαρινή ισημερία το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου, στις 05:49 ώρα Ελλάδος, με την οποία θα αρχίσει και τυπικά (αστρονομικά) η άνοιξη του 2020 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει η χώρα μας. Η μέρα θα μεγαλώνει πλέον συνεχώς έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο που εκεί θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

«Η ίση μέρα-ίση νύχτα, συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον ισημερινό, η ίση μέρα-ίση νύχτα συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την "ισημερία"». Στην Αθήνα,η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, μολονότι ο Ήλιος θα φτάσει στο εαρινό ισημερινό σημείο στις 05:49 ώρα Ελλάδος της Παρασκευής 20 Μαρτίου, εν τούτοις την ημέρα εκείνη στην πρωτεύουσα η διάρκεια της ημέρας θα είναι 12:08:58.

Η «ίση μέρα-ίση νύχτα» για την Αθήνα συνέβη ήδη από τις 16 Μαρτίου, τέσσερις σχεδόν ημέρες πριν από την ισημερία, αφού η διάρκεια της ημέρας τότε έφτασε τις 11:59:06. Στην χώρα μας συνήθως συμβαίνει τρεις έως τέσσερις ημέρες πριν από την τυπική εαρινή ισημερία και μερικές ημέρες μετά την φθινοπωρινή τυπική ισημερία.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι. Η διάρκεια της άνοιξης μειώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο, ενώ ο χειμώνας μειώνεται σχεδόν κατά μισό λεπτό ετησίως. Αντίστροφα, η διάρκεια του καλοκαιριού μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού (που χάνει η άνοιξη), ενώ του φθινοπώρου αυξάνει κατά μισό λεπτό (που χάνει ο χειμώνας). Έτσι, όσο περνάνε τα χρόνια, το καλοκαίρι μεγαλώνει σε βάρος της άνοιξης και το φθινόπωρο σε βάρος του χειμώνα.

Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι.









ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΤΟ ΦΩΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΣΕΙΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΛΙ(ΟΙ)ΜΟΙ , ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΘΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
ΠΑΘΟΓΟΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΙ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ/ΛΟΓΙΚΕΣ, ΜΙΑΡΟΙ, (ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ), ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ ΘΑ ΚΑΟΥΝ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΚΑΨΤΕ  ΤΟ ΦΟΒΟ. ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ/ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ.

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΣΑΡΚΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ.


4 comments :

  1. Anonymous21/3/20 10:58

    ΟΥΤΕ ΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΣΕΙΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΛΙ(ΟΙ)ΜΟΙ , ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ,

    https://www.cnn.gr/news/ellada/story/212145/seismos-parga-treis-traymaties-kai-polles-ylikes-zimies-se-spitia-kai-dromoys

    Γιατί το έγραψες, τι θα συμβεί? Τυχαίο ήταν η όλα αυτά έρχονται?

    ReplyDelete
  2. ΕΓΡΑΨΑ ΕΠΙΣΗΣ

    "ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ"
    "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΘΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ"
    "ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ"

    Η ΕΛΛΑΔΑ (ΑΙΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ν.ΙΤΑΛΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΩΜΕΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΤΟΝΩΣΗ ή ΜΗ, ΣΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ή μη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ.

    ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΑ ΜΟΤΙΒΟ, ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ, ΟΠΟΥ Η ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΑΙΜΟΣ , ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ν.ΙΤΑΛΙΑ), Η ΝΟΤΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ Η ΑΛΛΗ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ-ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ (ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ) ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ.

    [ΙΣΩΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΩΣ ΑΚΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟΥΣ, ΜΠΟΤ=ΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ). ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ, ΤΟΤΕ Η ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΣΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 7]

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ. (ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΑ.]

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/3/20 10:38

    Για την Εαρινή Ισημερία - Per l'Equinozio di Primavera - For the Spring Equinox

    http://hellenesthyrsos.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html

    ReplyDelete
  4. Anonymous22/3/20 22:34

    http://www.wolton.net/quake.html

    https://www.youtube.com/user/dutchsinse/videos

    ReplyDelete