20/03/2020

Προκήρυξη Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών: "Καμιά παράταση σχολικού έτους, καμία αναπλήρωση, κανένα μάθημα εξ αποστάσεως.."

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τους πήρε ο πόνος μη χαθεί η σχολική χρονιά. Λένε τα πάντα εκτός από το πιο βασικό, την ύλη. Η ύλη είναι υπέρογκη και δύσκολη και χωρίς κορωνοϊό. Πίεζε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μιλούν για μαθήματα εξ αποστάσεως. Κανένα να μη γίνει. Εκτός απ’ την ανοησία του εγχειρήματος, δημιουργεί κακό προηγούμενο για εκπαίδευση χωρίς διορισμούς. Επικυρώνει την ταξική επιλογή. Δεν έχουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα τις ίδιες δυνατότητες. Η πρόταση γίνεται ακόμη πιο αντιδραστική όταν αναφέρεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τις πανελλαδικές. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουμε διακοπές. Έγκλειστοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τις οικογένειές μας, παρατημένοι όπως όλος ο κόσμος στο έλεος του κορωνοϊού. Η εργασία μας είναι στο σχολείο με τους μαθητές μας. Δε θα μας βάλουν να δουλέψουμε στο σπίτι, δεν θα δεχτούμε να κοροϊδέψουμε την κοινωνία. Μετά την επιστροφή στα σχολεία, πρέπει να μας εγγυηθούν την ασφάλεια, να μη δεχτούμε κανένα μέτρο εντατικοποίησης. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις μετά από δοκιμασία. Δεν αναπληρώνουμε ύλη.

Να μειωθεί η ύλη σε όλα τα μαθήματα, σε όλες τις τάξεις, σε όλες τις βαθμίδες. Να μη χαθεί καμιά χρονιά, κανένα εξάμηνο. Να δώσουν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου τις εξετάσεις τους ήρεμα.
Να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους αναπληρωτές. Να πληρωθούν οι αναπληρωτές χωρίς καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες και απουσιολόγια για όλες τις ώρες που έχουν προσληφθεί.
Δεν θα αγχωθούμε μήπως μας πουν τεμπέληδες οι κηφήνες των ΜΜΕ ή επειδή δοκιμάζονται τα ιδεολογήματα περί αρίστων.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, να πάρουν καθαρή θέση.
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ.
ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Δεν κηρύσσουμε παύση αγώνων. Τους προετοιμάζουμε.
Να οργανώσουμε την πρώτη μέρα επιστροφής στις τάξεις μεγάλη διαδήλωση.
Να λογαριαστούμε με όλους όσους παίζουν με τις ζωές μας.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΝΑΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ  ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΠΛΗΣΣΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ.

ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/315491_kamia-paratasi-sholikoy-etoys-kamia-anaplirosi-kanena-mathima-ex

3 comments :

  1. Anonymous20/3/20 14:11

    Τώρα έχουν και Ψυχολόγους!
    Θέματα πειθαρχίας, ανυπακοής, απόδωσης, συμπεριφοράς, κινητικότητας, προσανατολισμού "κοινωνικού φύλου" των μαθητών και άλλα πολλά είναι θέμα ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ!
    Τα συμπεράσματα τους είναι επιστημονικού επιπέδου (expertise) και δε μπορούν ν' αμφισβητηθούνε από κανέναν ούτε από τα δικαστήρια.

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/3/20 16:50

    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ''Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουμε διακοπές'',Μ'ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΛΥΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ,ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ...ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΛΛΑ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΒΙΩΣΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΩ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ'' ΒΟΘΡΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ,ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΟΠΡΗΤΑΡΟΥ.ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ,ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...ΤΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  3. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΩΡΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. ΓΤ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΛΔ.

    ReplyDelete