18/03/2020

Τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την στήριξη

Σε εξείδικευση των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης το οικονομικό επιτελείο. Στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονται:

– Αναστολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, οριζόντια σε συγκεκριμένους κώδικες δραστηριότητας που πλήττονται δραστικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού. Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις η καταβολή οφειλών από βεβαιώσεις ΦΠΑ Μαρτίου και οι βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ ή ελεγκτικά κέντρα. Τονίζεται ότι προϋπόθεση αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρέων είναι η διατήρηση των θέσεων εραγσίας.
[Έχει ήδη ανασταλεί με κρατική εντολή η λειτουργία 200.000 επιχειρήσεων με 600.000 εργαζομένους. Παράλληλα 100.000 επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κρατική εντολή επηρεάζονται δραστικά και θα ενταχθούν στο μέτρο.]

– Ένταξη στον μειωμένο ΦΠΑ 6% από 24% προϊόντων αυτοπροστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά, μαντιλάκια κ.α.

Θα δοθεί αποζημίωση 800 ευρώ στις αρχές Απριλίου σε εργαζομένους στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζόμενους με κόστος 400.000.000 ευρώ. Για αυτούς τους εργαζόμενους αναστέλλεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τέσσερις μήνες

– Αναστέλλεται για τέσσερις μήνες η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρατηρείται δραστική μείωση λόγω κορονοϊού

– Επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τις δραστηριότητες τους θα καταβάλουν το 60% του μισθώματος ακινήτου που νοικιάζουν για το δίμηνο Μαρτίου–Απριλίου. Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους για τους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση και εφόσον πρόκειται για α΄ κατοικία. Για τους ιδιοκτήτες των άνω ακινήτων προβλέπεται η αναστολή καταβολής υποχρεώσεων για 4 μήνες

– Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς καθώς παρατείνεται η εκτιμητική άσκηση για τις νέες αντικειμενικές και οι νέες αντικειμενικές να ισχύσουν από τη νέα χρονιά

– Η ΑΑΔΕ επιστρέφει όλα τα ποσά ελέγχου έως 30.000 ευρώ. Από 25 Φεβρουαρίου έως 23 Μαρτίου έχουν επιστραφεί 218 εκατ. ευρώ.

- Οι τράπεζες αναστέλλουν έως το Σεπτέμβρη την πληρωμή δανείων για τις συνεπείς επιχειρήσεις. Η ένωση ελληνικών τραπεζών θα εκδόσει ανακοίνωση με την οποία θα περιορίζονται οι φυσικές συναλλαγές.

Αυτό το πακέτο μέτρων των 2 δισ. θα επαναλαμβάνεται και κάθε επόμενο μήνα παράτασης ισχύος των περιοριστικών μέτρων, ενώ θα συμπληρωθεί και με άλλες παρεμβάσεις 1,8 δισ. ευρώ μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ.

8 comments :

  1. Anonymous18/3/20 19:14

    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;

    ReplyDelete
  2. ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ.

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΑΝΜΕ ΞΑΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΕΙΔΕΤΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ReplyDelete
  3. Anonymous18/3/20 19:48

    ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ!ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΟΜΩΣ (ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ),ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 2020 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;ΤΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,ΤΟΣΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ''ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ'';ΤΕΛΙΚΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ(ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)...2000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΞΑΧΑΡΒΑΛΩΣΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Τί EINAI AYTH Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous18/3/20 20:00

    Τα εργοστάσια και τις διάφορες εταιρείες που απασχολούν δεκάδες και εκατοντάδες άτομα θα τα κλείσει λέτε;

    ReplyDelete
  5. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΒΙΟ, ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ.
    ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ , ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ. ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΑΠΟΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ.
    ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ , ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

    Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΗΦΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΥΠΟΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ... ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ... ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΜΩΡΙΖΩ (ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΙΚΡΩΣ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΨΥΓΕΙΟ" ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ , ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

    ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ , ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΑΥΤΟ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΝΤΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ) , ΠΑΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ , ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ,, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ , ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ...

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

    ReplyDelete
  6. 18/3/20 20:00

    ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ή ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous18/3/20 20:21

    Εγώ πιστεύω πως σε λίγο καιρό, θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και αυτοί που συμφωνούν τώρα.

    ReplyDelete
  8. Anonymous18/3/20 20:26

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ReplyDelete