18/03/2020

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε σειρά μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή.

1. Παραμένουν εκτός των υπαρχόντων ΚΥΤ οι αφιχθέντες μετά την 1/3/2020, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού. Εντός των προσεχών ημερών θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

2. Θα υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα ΚΥΤ με διάρκεια ισχύος 30 ημέρες. Η μετάβαση, όσων διαμένουν στα ΚΥΤ, προς τα αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους θα είναι ελεγχόμενη. Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ανά μία ώρα σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ. Οι ομάδες αυτών των ατόμων θα απαρτίζονται μόνο από ένα μέλος ανά οικογένεια. Ο συντονισμός και έλεγχος της ανωτέρω κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα ΚΥΤ, θα πραγματοποιείται με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η μετάβασή τους θα γίνεται μόνο με την αποκλειστική χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς ελεγχόμενης και περιορισμένης κίνησης. Θα προκριθεί όπου είναι εφικτή η τροφοδοσία των διαμενόντων με τηλεφωνικές παραγγελίες.

3. Ξεκινά άμεσα η διαδικασία μετατροπής των ΚΥΤ Κω&Λέρου, μετά από έγγραφο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, σε κλειστές δομές.

4. Επιταχύνεται η διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου κλειστού κέντρου Σάμου, σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, με ταυτόχρονο κλείσιμο της ανοικτής δομής στο Βαθύ.

5. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάπτυξης μέσα στα ΚΥΤ ειδικών υγειονομικών μονάδων που περιλαμβάνουν ιατρεία, χώρους νοσούντων απομόνωσης για την περαιτέρω πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα περιστατικό προσβολής από τη νόσο του κορονοϊού ατόμων που διαμένουν μέσα στα ΚΥΤ.

6. Έχουν ήδη ανασταλεί όλες οι επισκέψεις ατόμων/φορέων, καθώς και δράσεις αυτών εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και των δομών φιλοξενίας. Η είσοδος πλέον επιτρέπεται μόνο στους έχοντες εργασία.

ΑΜΠΕ

Βάρκα με συνολικά 36 λαθρομετανάστες, από τους οποίους εννέα παιδιά, 34 Σύριους και δυο Παλαιστίνους, διέσωσε σήμερα το μεσημέρι το Λιμενικό Σώμα. Η βάρκα είχε εντοπιστεί από τις 5.00 τα χαράματα να την παρασέρνει ο άνεμος προς την ελληνική πλευρά ενώ σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρακολουθούσε το συμβάν διακριτικά από απόσταση. Τελικά περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, με τη βάρκα να βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση, επενέβη το Λιμενικό Σώμα και διέσωσε τους λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι μισοί είχαν πέσει στη θάλασσα. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του παλιού κολυμβητηρίου, στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό, όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα μεταφέρονται στο εσωτερικό της Ελλάδας σε κλειστές δομές και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ασύλου. Ήδη από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν με το αρματαγωγό «Ρόδος» το περασμένο Σαββάτο σε κλειστή δομή στη Μαλακάσα 436 άτομα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

ΑΜΠΕ

4 comments :

  1. Anonymous18/3/20 18:56

    "Από αύριο η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων: Πρόστιμα 1.000 ευρώ"

    "Στην καθιερωμένη ενημέρωση του κοινού, ανακοινώθηκε πως από αύριο το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από αύριο η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων. Συγκεκριμένα τόνισε πως: Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων με πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση ενώ αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ατόμων."

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΣ ΤΩΝ 198 ΑΤΟΜΩΝ

    ReplyDelete
  2. Anonymous18/3/20 23:25

    Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στο Βέλγιο

    https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=38560239

    ΚΟΥΡΗΤΗ,
    ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (-0:18), Ή ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

    ReplyDelete
  3. 18/3/20 23:25
    ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ... ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΜΟΡΦΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ...

    ReplyDelete
  4. Anonymous19/3/20 11:21

    HOMO DIPODOUS (ΝΕΟΕΛΛΗΝ)

    Μαθαίνει μόνο όταν παθαίνει..

    https://www.facebook.com/Palavos126/videos/925243384564849/

    ReplyDelete