24/03/2020

Με τις υγιείες μας: Η συνολική ταμειακή επιβάρυνση ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το δημοσιονομικό κόστος αυτών των μέτρων στα 4,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ (ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ".  Ε ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ;  ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ 2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ 2.5%.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ... ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ; ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ; ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΧΑΧΑΧΑ
ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ (ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ή ΑΛΛΕΣ) ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ (ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ) ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συλλογικά, έγκαιρα και με πλήρη επίγνωση της εξελισσόμενης υγειονομικής κρίσης, κατέστρωσε, και μέρα με την ημέρα υλοποιεί, ένα σοβαρό, συνεκτικό και δυναμικό πακέτο μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, για ανέργους και ευάλωτα εισοδηματικά στρώματα. Στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε με αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό, συντονισμένα, μεθοδικά και ψύχραιμα, προβαίνουμε σε εξειδίκευση στοχευμένων μέτρων, που δυναμικά ξετυλίγονται. Δημιουργούμε κύκλους κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού που πλήττονται. Και μάλιστα πλήττονται σημαντικά, όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο. Εξασφαλίζουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών της κάθε κοινωνικής ομάδας. Έχουμε ήδη ανακοινώσει 3 δέσμες μέτρων, για τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον επιχειρηματία. Καλύπτουμε έτσι, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας. Και θα υλοποιηθούν παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα, πολιτικές, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, για την ενίσχυση της ρευστότητας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Είμαστε εδώ, υλοποιώντας άμεσα πολιτικές, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η χρονική έκταση της πανδημίας στη χώρα μας. Στηρίζουμε την κουλτούρα της συνέπειας, αλλά και του σεβασμού στις μεγάλες θυσίες της κοινωνίας. Το κράτος απλώνει δίχτυ ασφαλείας, προστατεύοντας, στο μέτρο του εφικτού, τους εργαζόμενους και τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας. Κατανέμουμε, δίκαια, το βάρος της υγειονομικής κρίσης, με μεγαλύτερη συμμετοχή του Κράτους, αλλά και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Εφαρμόζουμε πολιτικές ώστε να κρατήσουμε την οικονομία μας όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα μας και στην μετά-κορονοϊό εποχή.

Για να έχουμε μία αίσθηση των μεγεθών, οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, διαμορφώνεται επίσης στα 2 δισ. ευρώ. Η συνολική ταμειακή επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το δημοσιονομικό κόστος αυτών των μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Κόστος το οποίο, μαζί με την επιστρεπτέα προκαταβολή για την ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων, τις επιπρόσθετες δαπάνες για την δημόσια υγεία και το δώρο Πάσχα προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, διαμορφώνεται πλέον στα 4,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, που χθες, σύμφωνα με την παρουσίαση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Ecofin, ήταν στο 2% του ΑΕΠ.

Είναι μάλιστα δεδομένη η αύξηση της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού από την επόμενη εβδομάδα, μέσα τον Απρίλιο, τόσο λόγω της διεύρυνσης των δικαιούχων όσο και λόγω της μείωσης των εσόδων από την οικονομική συρρίκνωση. Και δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διάρκεια της κρίσης. Απαιτείται συνεπώς σωφροσύνη και ρεαλισμός, μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Θέλω να είμαι ειλικρινής: Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη, και η οικονομία θα γυρίσει, σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις, σε ύφεση το 2020. Θα είναι όμως παροδική. Ωστόσο, η ζημιά στην οικονομία, βραχυπρόθεσμα, είναι σημαντική και θα διευρυνθεί. Ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. Όμως, με τις κατάλληλες πολιτικές, χρονικά κλιμακούμενες, θα περιορίσουμε αυτές τις δυσμενείς συνέπειες από την πανδημία του κορoνοϊού. Έχουμε χρέος, όλοι μας, να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, ώστε να βγούμε από αυτή την έκτακτη και εξωγενή κρίση, με το λιγότερο ατομικό και κοινωνικό κόστος, και να δρομολογήσουμε, αμέσως μετά, μία δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.
Θα τα καταφέρουμε!».

Συγκεκριμένα, με τις πρωτοβουλίες που εξειδικεύουμε σήμερα:
1ον. Καλύπτονται περίπου 600.000 επιχειρήσεις.
2ον. Καλύπτονται 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί, που αντιστοιχούν στο 60% των μισθωτών ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας.
3ον. Καλύπτονται, επιπλέον, 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα, με φυσική παρουσία, οι ακόλουθες συναλλαγές.:
  • 1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • 2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • 3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • 4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.
Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΝ 400 ΕΥΡΩ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΩΣ 400 ΕΥΡΩ, Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ (ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ) ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΩΣ 400 ΕΥΡΩ.

3 comments :

  1. Anonymous24/3/20 19:09

    ''Θα τα καταφέρουμε!''

    ΔΛΔ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;;;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/3/20 21:05

    Μείωση μισθών κατά 50% για τους επόμενους 6 μήνες, ανακοίνωσε ο βρούτσης...
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που πάνε εκ περιτροπής (σε γραφεία των 5 πάει 1 κάθε μέρα) θα πληρώνονται κανονικά...
    Επειδή έρχονται συνεχώς "οι επενδυτές" κατά χιλιάδες βάλε 400 ευρώ έκαστος συν τσάμπα φαΐ, περίθαλψη και όλα τα κομφόρ να δούμε τι θα γίνει και με τις συντάξεις (αν υπάρχουν μετά 6 μήνες)...
    Δούλεψαν κάποιοι 40 χρόνια, τους μείωσαν τις συντάξεις πάνω από 60% στα μνημονιακά χρόνια και στο τέλος να δείτε θα ψηφίσουν και ευθανασία στα γερόντια για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία (και θα δικαιωθεί ο λοβέρδος που ανυπομονούσε που δεν πεθαίνουν οι γέροι)...
    Ξεφτίλα...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/3/20 23:36

    Το κράτος έχει φτιαχτεί έτσι από την αρχή, δηλαδή οι μπαρμπακορωνοιοι και οι οικογένειές τους (συγκεκριμένης καταγωγής και από συγκεκριμένες περιοχές οι περισσότεροι) να απολαμβάνουν θέσεις στο Δημόσιο με παχυλούς μισθούς, χωρίς βέβαια να πατάνε στις εργασίες που παρανόμως έχουν διοριστεί, και οι μαλακες οι Έλληνες να δουλεύουν 7ημερο 12ωρο, χωρίς ολόκληρη ασφάλιση, για 500-600 ευρώ σε δυσμενείς συνθήκες, και χωρίς ποτέ να πάρουν σύνταξη. Οι εκδοχές επίλυσής του προβλήματος δεν αρέσουν στους ζητωπατριωτες, που διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση, μιλώντας για την ανύπαρκτη φυλετική και εθνική ενότητα. Ο εχθρός του Έλληνα(των λίγων που έχουν απομείνει) δεν είναι η Τουρκία, αλλά το νεοελληνικό κρατίδιο που φτιάχτηκε από τους κοσμοεξουσιαστες για συγκεκριμενους λόγους. Όσο πιο γρήγορα διαλυθεί και οι Έλληνες πάρουν με ακραία ένοπλη βία, την εξουσία σε όσα περισσότερα μέρη του κρατιδίου μπορούν, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιβίωσης έχουν.

    ReplyDelete