«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για
έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα. Τούτου λεχθέντος,
σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές
πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ερωτηθείς για την απάντηση του ΟΗΕ στο αίτημα της Αθήνας για καταδίκη χθες με επιστολές που εστάλησαν προς τον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Σύμφωνα με πολλούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη, δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.
ΑΜΠΕ
Σύμφωνα με πολλούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη, δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.
ΑΜΠΕ
Μέρος του άρθρου του Απόστολου Αποστόλου(Αναλυτή Εθνικών& Διεθνών θεμάτων) , εφημερίδα «Μακελείο» 06/12/2019, φύλλο 1.465, σελ 9.
ReplyDeleteΥπάρχουν δύο ελληνικού νόμοι σχετικά με ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα:
Νόμος 4001/2011: Το Νόμο αυτό ψήφισε η ΝΔ&ΠΑΣΟΚ και πέραν των άλλων αφορά στην ΑΟΖ και στη Υφαλοκρηπίδα. Γράφτηκε με ανευθυνότητα, διαφημίζοντας ως εθνική επιτυχία, τη βλακεία. Οι ειδικοί δικηγόροι, δικολάβοι, καθηγητές και πάσης φύσεως σύμβουλοι όχι μόνο δεν μελέτησαν τη Σύμβαση της Θάλασσας των Η.Ε., αλλά ούτε εντόπισαν τις πλείστες ελληνικές παρανομίες (Νόμοι, Διατάξεις, Θεσμικά κείμενα) ώστε να συντάξουν τον Νόμο με τη Διεθνή νομιμότητα, με αποτέλεσμα ο Ερτογάν να εφαρμόζει με τη Λιβύη τον Ελληνικό Νόμο.
Α) Ο Νόμος παραβιάζει τα άρθρα 85 για την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αντίστοιχα της Σύμβασης της Θάλασσας που ορίζει ότι, «η οριοθέτηση της ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδα γίνεται μόνον με συμφωνία μεταξύ κρατών με παρακείμενες και απέναντι ακτές».
Β) Με το Νόμο αυτό αυτοί που τον συνέταξαν και αυτοί που τον υπέγραψαν μετατρέπουν την ελληνική επικράτεια-κυριαρχία σε ξέφραγο αμπέλι.
Γ) Είναι σε βάρος της Ελλάδας και η κυβέρνηση που το έστειλε στον Γ.Γ. των Η.Ε. το 2012 και μέχρι σήμερα η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει αντιδράσει άλλα τον χρησιμοποιεί, με άλλες 17 ελληνικές βλακείες αποτελεί το μέσο για τη «Γαλάζια Πατρίδα».
Νόμος 142/1969: Ο Νόμος αυτός της Χούντας για την υφαλοκρηπίδα είναι δείγμα πατριωτισμού, που οι σημερινοί ψευτοδημοκράτες δεν παραδειγματίζονται. Ο Νόμος υποβλήθηκε στα Η.Ε. 6 Νοεμβρίου 1972 και τον καταχώρησε σωστά στις διεκδικήσεις των κρατών, με την Τουρκία να τον φοβάται νομικά.
Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρμοδιότητα να επεμβαίνει και μάλιστα για την ΑΟΖ διότι το καταστατικό του προβλέπει μόνο OUT OF AREA OPERATIONS, δηλαδή όταν η επικράτεια του ΝΑΤΟ δεχτεί απειλεί από χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν εφαρμογή του καταστατικού του ΝΑΤΟ άρθρου 5, μόνο κατά της Λιβύης, μη χώρας του ΝΑΤΟ που προέβη σε επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδος, χώρας του ΝΑΤΟ.
Όταν σταλεί η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ της Τουρκίας-Λιβύης στα Η.Ε. η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να καταγγείλει τη συμφωνία στα Η.Ε. και να κάνει χρήση του Νόμου 142/1969, διαφορετικά θα ισχύει η δήλωση του Ντόκου, ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ όχι μόνο επί της ΑΟΖ, αλλά και για την ελληνική κυριαρχία σε άλλα νησιά. Οι δηλώσεις, τα μηνύματα της Ε.Ε. και της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά με στόχο να συγκαλύψουν τις ευθύνες και την ανικανότητα τους να αντιμετωπίσουν νομικά και πολιτικά την Τουρκία.