18/11/2019

Ρωσία: "Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα μαχητικά Su-57 και Su-35 στην Τουρκία" - "Η εκπαίδευση των Τούρκων στους πυραύλους S400 θα τελειώσει πριν το 2020"

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Dubai Air Show 2019, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τόσο τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 όσο και τα μαχητικά Su-35 στην Άγκυρα, αν αυτή το επιθυμεί. «Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας προς την Τουρκία και προσφέρουμε τα Su-35. Μέχρι στιγμής, σκέφτονται την πρόταση αυτή και όταν αποφασίσουν, θα είμαστε έτοιμοι για την πώληση τους, ενώ η βιομηχανία μας είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή τόσο των Su-57 όσο και των Su-35 μαχητικών αεροσκαφών» απαντώντας στην αντίστοιχη ερώτηση.

Αυτή η δήλωση έρχεται μετά την δήλωση του Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία, ο οποίος είπε πως «η Ρωσία έχει πολλά να προσφέρει στους Τούρκους συνεργάτες της σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη διαφορετικών συστημάτων. Αυτοί επίσης, έχουν μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά». Ο Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος αναφερόταν στην ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, ενώ την ίδια στιγμή η Μόσχα έχει την Τουρκία στην λίστα της ως μια πιθανή χώρα για την εξαγωγή του stealth μαχητικού αεροσκάφους Su-57.

Ο Σουγκάεφ επίσης δήλωσε: “Η Ρωσία συνεχίζει την παράδοση των πυραυλικών συστοιχιών των S-400. Θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών στο τέλος του 2019. Την άνοιξη, οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα”  Ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Χεστήκαμε! Κι αν έκαναν κανένα ντου τώρα οι τούρκοι θα μας έσωζαν από τον εποικισμό που διενεργεί η νδ που πολλοί πατριώτες ψήφισαν περιμένοντας κάτι διαφορετικό στο μεταναστευτικό.


    12G

    ReplyDelete



  2. http://scripta---manent.blogspot.com/2019/11/blog-post_346.html

    ReplyDelete
  3. ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΣΤΑΝ

    https://www.youtube.com/watch?v=-zBNT03QFjM&feature=emb_title

    Στιγμιότυπα από τ΄αποτελέσματα της αντιναβιστικής εκστρατείας και πολιτικής στο Ελλάντα με την καθολική συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων...

    ReplyDelete