02/11/2019

Κ. Γρίβας: Θέλει η Ουάσιγκτον μία ελληνοτουρκική σύρραξη; (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ)

Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν μια σύγκρουση με την Τουρκία. Έχουν επιλέξει μια "αναγκαστική φιλία" με αυτήν, έτσι ώστε να τη διατηρήσουν, έστω και στα χαρτιά, στη δυτική αρχιτεκτονική ασφάλειας. Άρα, πολύ δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε κάποιας μορφής στήριξη από την Ουάσιγκτον έναντι της ολοένα και εντεινόμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα άλλο σενάριο. Ας υποθέσουμε, ότι δεν είναι έτσι, ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως δεν πάει άλλο με την Τουρκία και θα επιδιώξουν να την εξοβελίσουν από τη ΝΑΤΟϊκή δομή. Ένας από τους λόγους που θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ουάσιγκτον προς αυτήν την επιλογή είναι το ότι --εξαιτίας της στενής σχέσης με τη Ρωσία-- η Τουρκία θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν άμμος στα γρανάζια του μηχανισμού συλλογικής άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας σε περίπτωση κάποιας ρωσικής ενέργειας στη Βαλτική. Ιδιαίτερα δε αν η Μόσχα εφάρμοζε μεθοδολογίες υβριδικού πολέμου, που θα κινούνται κάτω από το "κατώφλι του πολέμου", η επαμφοτερίζουσα Τουρκία θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διαδικασία αντίδρασης. Μία τέτοια καθυστέρηση θα πρόσφερε στους Ρώσους τον χρόνο και το απαιτούμενο παράθυρο ευκαιρίας, ώστε να πετύχουν τετελεσμένο και να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση.

Η αμερικανική ενεργειακή στρατηγική

Η αδρανοποίηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις θαλάσσιες εκτάσεις νοτίως της Μεγαλονήσου, που προσπαθεί να επιτύχει η Άγκυρα, απειλεί να μεταμορφώσει ριζικά την ενεργειακή αρχιτεκτονική στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό στρέφεται ενάντια στους αμερικανικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα κοιτάσματα Ισραήλ, Αιγύπτου, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελλάδας θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική ενεργειακή δεξαμενή που θα τροφοδοτούσε την Ευρώπη, μειώνοντας την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Σε αυτήν την περίπτωση η Ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο ενεργειακό χώρο μεταξύ Ρωσίας και Μέσης Ανατολής. Θα ενίσχυε δραστικά την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, θα περιόριζε τον ρόλο της Ρωσίας και θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανερχόμενης Κίνας. Όμως, η τουρκική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί να καταστρέψει αυτήν την προοπτική. Δεδομένης, μάλιστα, της σημερινής σχέσης Άγκυρας-Μόσχας, η Ρωσία θα επιτύχει έμμεσο πλην αποφασιστικό έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, ανατρέποντας τους αμερικανικούς σχεδιασμούς. Έτσι, η εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία θα αυξηθεί αντί να μειωθεί.

Επιπλέον, δεδομένων και των στενών σχέσεων Ιράν-Ρωσίας, θα διαμορφωθεί ένας ενιαίος ενεργειακός χώρος με τρία κέντρα (Μόσχα, Άγκυρα, Τεχεράνη) που θα απειλεί με ενεργειακό στραγγαλισμό την Ευρώπη και συνακόλουθα θα υπονομεύει την αμερικανική στρατηγική. Ακόμη, όμως, και με τη Ρωσία εκτός κάδρου, πολύ δύσκολα οι ΗΠΑ θα δέχονταν μια τόσο μεγάλη ενίσχυση του ρόλου και της ισχύος της απρόβλεπτης Τουρκίας. Κι αυτό, επειδή η Τουρκία θα μετατρεπόταν σε κλειδοκράτορα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διώχνοντας την Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Έτσι λοιπόν, μια Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ θα μπορούσε να καταστεί προτιμότερη από μια Τουρκία εντός ΝΑΤΟ. Η έξοδός της θα μπορούσε να δρομολογηθεί από ένα πολεμικό "ατύχημα" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα λύνονταν τα χέρια των Αμερικανών έναντι της Τουρκίας. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ενέργειες στρατιωτικής πίεσης εναντίον της, ώστε να εξασφαλίσουν την επιθυμητή ενεργειακή αρχιτεκτονική στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η έξοδος της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επιτρέψει την είσοδο σε αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτήν την περίπτωση θα δημιουργούνταν ένας γεωπολιτικός διάδρομος στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα ξεκινούσε από την Ελλάδα, θα πέρναγε από την Κύπρο και θα κατέληγε στο Ισραήλ. Αυτό το γεωπολιτικό οικοδόμημα θα αποτελούσε ένα φράγμα έναντι της ρωσικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα απομόνωνε τη Συρία του Άσαντ και θα αποτελούσε βάση στήριξης για τους Κούρδους, εάν και όποτε η Δύση αποφάσιζε να διορθώσει την πολιτική του προέδρου Τραμπ. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα ακόντιο καρφωμένο στη Μέση Ανατολή, το σώμα του οποίου θα αποτελούνταν από την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ και η αιχμή του από τον κουρδικό παράγοντα στη Συρία και το κουρδικό κρατικό μόρφωμα στο Ιράκ.

Επιπροσθέτως, μια παρόμοια εξέλιξη θα μπορούσε πιθανώς να ρυμουλκήσει την Αίγυπτο προς μια φιλοδυτική στρατηγική, απομακρύνοντάς την από την επαμφοτερίζουσα κατάστασή που είναι σήμερα. Μια Αίγυπτος πακτωμένη πάνω στη δυτική γεωπολιτική αρχιτεκτονική θα ήταν μάλλον προτιμότερη επιλογή για την Ουάσιγκτον από ό,τι μια ασαφής Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ. Βέβαια, εδώ μπορεί να προκύψει η αντίρρηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα προέκυπτε μια ισχυρή ρωσοτουρκική συμμαχία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Μεγάλο μέρος της πολυτιμότητας της Τουρκίας για τη ρωσική στρατηγική είναι το γεγονός ότι αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ. Επίσης, η επιλογή της "φιλίας" με την Άγκυρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24, σε σημαντικό βαθμό επιλέχθηκε από τη Μόσχα ως ένα είδος "έμμεσης στρατηγικής". Κι αυτό, επειδή δεν μπορούσε να τα βάλει με ένα μέλος του ΝΑΤΟ για να μην προκαλέσει την αντίδραση ολόκληρης της Συμμαχίας. Όμως, με μια Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ παρόμοιοι φόβοι δεν υπάρχουν.Έτσι, με μια μοναχική Τουρκία, η οποία θα είναι λιγότερο πολύτιμη για τη Ρωσία από ό,τι είναι σήμερα, τα διαχρονικά ανταγωνιστικά στοιχεία στις γεωπολιτικές ταυτότητες των δύο χωρών πιθανώς να έρχονταν ξανά στην επιφάνεια. Ενδεχομένως και να οδηγούσαν την εύθραυστη ρωσοτουρκική συμμαχία σε κρίση, εξυπηρετώντας περαιτέρω την αμερικανική στρατηγική.

Θερμό επεισόδιο ή ελληνοτουρκική σύρραξη

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι σενάρια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι μια πιθανότητα που δεν στερείται λογικής και θα πρέπει να εξεταστεί. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να μην θεωρήσουμε ότι παρόμοιο σενάριο θα ήταν μια εξέλιξη χωρίς κινδύνους για την Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων, αν οι ΗΠΑ ερωτοτροπούν με παρόμοιες σκέψεις, τότε δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα σπεύσουν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά για τον τερματισμό πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, όπως θεωρούμε ότι θα πράξουν σήμερα για να διαφυλάξουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, αν στόχος τους είναι η καταστροφή της υπάρχουσας δομής της Συμμαχίας, ώστε να την επαναδημιουργήσουν όπως επιθυμούν, τότε πιθανώς δεν θα αρκεί ένα σύντομο θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Μπορεί να βολεύει την Ουάσιγκτον μια πολεμική σύγκρουση που "δεν θα αφήσει άλλη επιλογή" στις ΗΠΑ από το να θέσουν "προσωρινά" εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία, ίσως και την Ελλάδα. Με το τέλος, βέβαια, της σύγκρουσης θα καλωσορίσουν εκ νέου στη Συμμαχία μια βαριά πληγωμένη Ελλάδα και πιθανώς και την Κύπρο και θα κρατήσουν έξω την Τουρκία. Πιθανώς, μάλιστα, μια βαριά πληγωμένη Ελλάδα να είναι περισσότερο χειραγωγήσιμη από τις ΗΠΑ, όταν μάλιστα αυτές θα έχουν πλέον μετατραπεί σε "αντιτουρκική" δύναμη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ο γράφων έχει αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο του στο SLpress, η Ελλάδα θα πρέπει να ωριμάσει γεωπολιτικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψει να θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί ως απόφυση ισχυρότερων δυνάμεων που θα παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό της. Στον εξαιρετικά ρευστό κόσμο που διαμορφώνεται σήμερα δεν υπάρχουν βεβαιότητες και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι. Ακόμη και "αντιτουρκικά" σενάρια, σαν αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω, μπορεί να συνεπάγονται μεγάλα δεινά για την πατρίδα μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να λειτουργούμε αυτόνομα χωρίς να θεωρούμε δεδομένη τη συμπεριφορά και την στρατηγική κανενός.

https://slpress.gr/ethnika/thelei-i-oyasigkton-mia-ellinotoyrkiki-syrraxi/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:  Θέλει η Ρωσσία μία ελληνοτουρκική σύρραξη; Η Κίνα;
ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ  ΑΝ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1)  ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΗΠΑ: ΚΑΝΕΝΑ
  • ΡΩΣΣΙΑ: ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ)
  • ΚΙΝΑ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ. 

2) ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΗΠΑ: ΚΑΝΕΝΑ, ΠΛΗΝ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ; (ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΙΝΕΣ. ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ) 
  • ΡΩΣΣΙΑ: ΚΑΝΕΝΑ. ΝΑΥΑΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ
  • ΚΙΝΑ: ΚΑΝΕΝΑ. ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΧΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ. 
ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ "ΣΤΑΤΟΥΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΡΩΣΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ  ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΔΟΣ.

5 comments :

  1. Anonymous3/11/19 13:51

    Από έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο θα προκύψουν τα ακόλουθα :

    - οι "πρόσφυγες" ως περήφανοι Έλληνες πλεόν με νόμιμα εθνικά έγγραφα και υποχρεώσεις, θα κληθούν στα όπλα για να σηκώσουν την ελληνική σημαία (όπως στις παρελάσεις) για τα δίκαια θέματα του Ελληνικού χώρου

    - ο Νατιβισμός και Εθνικισμός θα εξυψωθεί ακόμα και ανάμεσα στους αντι-ναβιστές λόγω συμμετοχής των "προσφύγων" στα εθνικά δρώμενα

    - τα "προσφυγικά" επιδόματα θα κοπούν ή θα μειωθούν δραματικά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και το χρέος της Ελλάδος θα μειωθεί
    https://hellas-now.com/to-miniaion-epidoma-poy-lamvanei-o-lathrometanastis-stin-ellada/
    (μη επιβεβαιωμένα στοιχεία)

    - το κύμα μετανάστευσης των +5 εκατομ. Νεοελλήνων "προσφύγων" καθώς και των "Μακεδόνων" της φυλής Χούτζα (Πακιστάν) θα διογκωθεί με κατεύθυνση από την εμπόλεμη Ελλάδα - αλλά και θα επικυρωθεί νόμιμα βάσει του Διεθούς Δικαίου - προς τις πλησιέστερες ασφαλείς χώρες ήτοι Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία, προς ανεύρεση νέων επιδομάτων και νέας Ιθαγένειας!

    Στην παρούσα κατάσταση Η ΜΟΝΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ είναι η ΟΥΚΡΑΝΙΑ (λόγω Ντονέτσκ) και κατα συνέπεια οι πρώτες ασφαλείς χώρες της ΕΕ βάσει του Διεθνούς Δικαίου είναι οι Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία.

    Λαμβάνωντας υπόψιν ότι δεν υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο ευάλωτες προσφυγικές ομάδες (γυναίκες , γέροι, παιδιά) από την περιοχή του Ντονέτσκ, παρά μόνο άρρενες στρατευσίμων ηλικιών (17 - 35) αγνώστου ταυτότητας, ποινικού και υγειονομικού μητρώου ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ Η ΜΗ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ!

    Εν αναμονή των νομίμων ενεργειών παντός υπευθύνου βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της Ασφάλειας...

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/11/19 17:03

    ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΝΝΟΩ ΩΣ "ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ReplyDelete
  3. 4/11/19 17:03

    Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΚΟΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

    Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ-ΟΥΝΝΩΝ-ΠΕΤΣΕΝΕΓΚΩΝ-ΑΒΑΡΩΝ-ΡΩΣ-ΧΑΖΑΡΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΝΕΤΑΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ.

    Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΣΗΣΟΥ ΣΕ ΦΕΟΥΔΑ ΔΟΥΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΚΗΠΑΤΑ. ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΤΙΚΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

    Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ 12ος ΑΙΩΝΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ 15ος ΑΙΩΝΑΣ ΗΤΑΝ 300 ΧΡΟΝΙΑ "ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ " ΜΟΓΓΟΛΟΓΕΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ ΤΟΤΕ.

    ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΜΑΜΕΛΟΥΚΩΝ ΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

    ΕΠΙ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΜΒΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΤΑΛΟΓΕΝΕΙΣ. ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΗΤΤΑ . ΑΥΤΗ Η ΤΩΡΙΝΗ, ΠΑΛΙ ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ.

    ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ, ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΩΦΩΣΗ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous4/11/19 22:56

    Όπως τα λέει ο Κουρητης είναι. Το γελοίο είναι ότι βγαίνουν κάποιοι γελοίοι εθνοπατριωτες, και μιλάνε για καθαρό dna των νεοελληνεζων, καθώς και για ύποπτες εθνικές συμφιλίωσεις με τους κεντροακροαριστερους (η πλειονότητα των οποίων ανήκει σε κρυπτο, γύρω στο 10-15% του πληθυσμού μόνο αυτοί, κατά τα άλλα απόγονοι του Λεωνίδα και του Αχιλλέα...), κ.λ.π. Ο πρώτος πόλεμος που πρέπει να διεξαχθεί είναι ο εσωτερικός, και δεν είναι εμφύλιος, αλλά εθνικός. Αν δεν το καταλάβουμε όχι σήμερα αλλά χθες, δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης.

    ReplyDelete
  5. Anonymous8/11/19 10:32

    Γενετιστές: Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πραγματικό χωνευτήρι λαών
    https://www.defence-point.gr/news/genetistes-i-romaiki-aytokratoria-pragmatiko-choneytiri-laon

    ReplyDelete