21/11/2019

Περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ" ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο... "ΕΛΕΗΜΩΝ" ΚΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...  ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ  ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Το «παγκόσμιο βασικό εισόδημα» (UBI) αποτελεί σαφώς το νέο σοσιαλιστικό τρεντ παγκοσμίως. Η βασική του ιδέα, η οποία έχει υποστηρικτές όπως οι πολυεκατομμυριούχοι Elon Musk και Mark Zuckerberg, υποστηρίζει την «εξαιρετικά ανθρωπιστική» πρόταση της αρπαγής των εισοδημάτων όσων εργάζονται και παράγουν και της διανομής των σε όσους δεν εργάζονται και δεν παράγουν. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά με μια τόσο «φιλανθρωπική» πράξη;

Το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, δεν είναι η θεόσταλτη κοινωνική πολιτική που αρχικά φαίνεται να είναι. Δεν δημιουργεί κίνητρο για εργασία. Δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της ανεργίας και δεν θα μετριάσει τη φτώχεια. Η αλήθεια είναι ότι θα διογκώσει αυτά τα προβλήματα σε σύγκριση με αυτό που θα ίσχυε σε μια πιο ανόθευτη αγορά. Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα είναι χειρότερη πολιτική μακροπρόθεσμα, από τα παραδοσιακά συστήματα κρατικής κοινωνικής πρόνοιας.

Υποτίθεται ότι η κύρια καινοτομία του παγκόσμιου βασικού εισοδήματος είναι ότι καταφέρνει να αποφύγει σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα. Δεδομένου ότι όλοι θα λαμβάνουν το καθορισμένο βασικό εισόδημα, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα εισοδήματα τους, οι υποστηρικτές του μέτρου πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να έχουν ισχυρά κίνητρα βασισμένα στο εισόδημα ώστε να εργαστούν. Κάποιοι πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι θετικό για την απασχόληση, επειδή το οικονομικό μαξιλάρι που παρέχει το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, θα βοηθήσει τους ανθρώπους στη μετάβαση από την ανεργία στην απασχόληση. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας ή καλλιτέχνης σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα μπορούσε, εν μέρει, να βασιστεί σε αυτό όσο προσπαθεί να επανακάμψει.

Στην αγορά, ο πλούτος κερδίζεται με τη δημιουργία αξίας. Όταν κάποιος αγοράζει ένα αγαθό, έχει κερδίσει τα χρήματα που δαπανά έχοντας παραγάγει κάτι άλλο. Αυτό δεν συμβαίνει με τα προγράμματα κρατικής κοινωνικής πρόνοιας, όπως και με το παγκόσμιο βασικό εισόδημα. Τα χρήματα αποσπώνται δια της βίας από εκείνους που έχουν παραγάγει αγαθά και υπηρεσίες – ώστε να κερδίσουν αυτά τα χρήματα – για να δοθούν σε όσους δεν έχουν παραγάγει τίποτα. Αυτό επιτρέπει σε ανθρώπους που δεν παράγουν πλούτο να συνεχίσουν να καταναλώνουν αγαθά και σπάνιους πόρους. Σε μια κανονική λειτουργική αγορά, οι παραγωγοί αγαθών τα οποία δεν επιθυμούν οι καταναλωτές, θα πρέπει σύντομα να εγκαταλείψουν τις συγκεκριμένες προσπάθειες και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, ωστόσο, τους επιτρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με τα χρήματα εκείνων που έχουν πραγματικά παραγάγει αξία. Αυτό το γεγονός, οδηγεί στο υπάρχον πρόβλημα που δημιουργεί κάθε κρατικό κοινωνικό πρόγραμμα παροχών.

Τελικά, όλα τα κυβερνητικά προγράμματα παροχών, οδηγούν στην κατανάλωση πλούτου ή, τουλάχιστον, στη μείωση του πλούτου που θα είχε σε άλλη περίπτωση εξοικονομηθεί. Όταν οι επιχειρηματίες έχουν λιγότερη ανάγκη στο να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών τους, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με λιγότερες και χαμηλότερης ποιότητας επιλογές. Αυτό σημαίνει πως τα κυβερνητικά προγράμματα παροχών, καθιστούν τους πάντες φτωχότερους, από ό, τι θα ίσχυε σε μια ανόθευτη ελεύθερη αγορά. Όλα αυτά, αποτελούν λογική αναγκαιότητα σε έναν νοητικό κόσμο προ εμπειρίας. Υπάρχει άμεση αιτιολογική συνάφεια ανάμεσα στη θεωρία της σπανιότητας, της οριακής ωφέλειας και της ανθρώπινης δράσης που εξετάζουμε. Αυτή την μεθοδική αναλυτική σκέψη, την διαθέτουμε χάρη στην Αυστριακή οικονομική σχολή και ειδικότερα βασισμένοι στην πραξεολογία της παράδοσης του Ludwig von Mises.

Πολλές χώρες έχουν εισαγάγει το πείραμα με το UBI, συμπεριλαμβανομένων της Φινλανδίας, του Καναδά, της Κένυας και της Ολλανδίας. Ωστόσο, Η Φινλανδία εγκαταλείπει το πείραμα. Σύμφωνα με τον Βρετανικό «Guardian» Από τον Ιανουάριο του 2017, ένα τυχαίο δείγμα 2.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 58 ετών έχει εισπράξει μηνιαίως € 560, χωρίς καμία απαίτηση να αναζητούν ή να αποδέχονται απασχόληση. Όσοι παραλήπτες βρήκαν δουλειά, συνέχισαν να λαμβάνουν το επίδομα. Τώρα, η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα του UBI. Επιπλέον, η κυβέρνηση υιοθετεί πιο αυστηρά κριτήρια παροχών επιδομάτων, εισάγοντας νομοθεσία που θα δικαιολογεί παροχές στους ανέργους μόνο αν ακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, η αν εργάζονται τουλάχιστον 18 ώρες το τρίμηνο.

Φυσικά, οι σοσιαλδημοκράτες ξεσηκώθηκαν και τίθενται ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης. Ο Olli Kangas, ένας «ειδικός» σοσιαλιστής που συμμετείχε στην εξέταση του πειράματος, δήλωσε στον φινλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα YLE: «Δύο χρόνια είναι πολύ μικρή περίοδος για να μπορέσουμε να εξαγάγουμε εκτεταμένα συμπεράσματα από ένα τόσο μεγάλο πείραμα. Θα έπρεπε να έχουμε επιπλέον χρόνο και περισσότερα χρήματα για να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.» Βεβαίως, τι άλλο θα ζητούσε ο σοσιαλιστής; Περισσότερα ξένα χρήματα και κλεμμένο χρόνο, σαν να μην φτάνουν τα παραδείγματα των αποτυχημένων σοσιαλιστικών πειραμάτων διαχρονικά.

Το παγκόσμιο βασικό εισόδημα δεν εξαλείφει τα αντικίνητρα για εργασία που είναι εγγενή στα υφιστάμενα προγράμματα κρατικών παροχών. Απλά τα μετακινεί. Το πρόγραμμα πρέπει εξάλλου να χρηματοδοτηθεί όπως και κάθε σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Το σύστημα του παγκόσμιου βασικού εισοδήματος, είναι ως εκ τούτου, σύστημα αναδιανομής πλούτου. Ο πλούτος πρέπει να αποσπαστεί από εκείνους που τον έχουν και να δοθεί σε εκείνους που δεν τον έχουν. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο της εισοδηματικής κλίμακας, οι άνθρωποι θα πρέπει να μετατραπούν από αποδέκτες παροχών, σε παρόχους παροχών.

Η προοδευτική φορολόγηση που είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση ενός παγκόσμιου βασικού εισοδήματος, σημαίνει ότι όσα περισσότερα κερδίζει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου του θα αποσπαστεί. Επομένως, τα αντικίνητρα για απασχόληση εξακολουθούν να είναι ισχυρά στο φορολογικό σύστημα. Μεταφέρονται απλά σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων υψηλότερων εισοδημάτων. Αυτό με τη σειρά του βάζει «ταβάνι» στην παραγωγικότητα, δεδομένου πως από κάποιο στάδιο κι έπειτα δεν θα συμφέρει να παράγει κάποιος.

Έχουμε και στην Ελλάδα διάφορους αριστερίζοντες οι οποίοι γλυκοκοιτάζουν το πείραμα του δωρεάν γεύματος (με τα λεφτά των άλλων). Ελπίζουμε πως η αποτυχία του Φινλανδικού πειράματος θα τους συνετίσει.

https://www.eleytheriagora.gr/5675671-2/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.eleytheriagora.gr/1991-2/

11 comments :

  1. Προπαγανδίζετε, κύριοι, με τρόπο ιδεοληπτικό, αναπαράγοντας ανακρίβειες και ημιαληθείς ισχυρισμούς.

    Ο πλούτος δεν παράγεται μόνο, με ιδέες και με κόπο, από ελεύθερους και πρωτόβουλους ανθρώπους που επιθυμούν, διακαώς, να επιχειρούν, αλλά το «κακό» κράτος τους περιορίζει και τους καταπιέζει. Δημιουργείται, κιόλας, αυθαιρέτως. Με κοπή χρήματος πληθωριστικά, με υποτίμηση του νομίσματος, με λεηλασίες άλλων χωρών, με εύρεση θησαυρών, με πωλήσεις πρώτων υλών που ανήκουν σε όλους, με leasing τοποθεσιών γεωστρατηγικής σημασίας, με δανεισμό από τοκογλύφους που τον δημιουργούν εκ του μηδενός (fiat money), με δανεισμό ομολογιακό από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, με επιδοτήσεις (που επιφέρουν απαίτηση αλλαγής της νομοθεσίας, όπως συμβαίνει στην ΕΕ), με επενδύσεις που λειτουργούν με πολλαπλασιαστική ωφέλεια, με κληρονομιές, με υπερκρατικά προγράμματα (UNRRA, σχέδιο Μάρσαλ) βοήθειας, με εμβάσματα, με γάμους συμφερόντων, με εκβιασμούς (σε τοπικό επίπεδο), με δωρεεές, με φιλανθρωπίες, ακόμα και χαριστικά προκύπτει πλούτος (αν και σπάνιο). Χώρια τους δούλους, το διαχρονικό φαινόμενο στην ανθρωπότητα, το οποίο μόλις πρόσφατα απεμπολήθηκε. Ενώ υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι ζουν (ημι)απομονωμένοι, άνευ συναλλαγών, και είναι αυτάρκεις.

    Επίσης, το άρθρο που αναδημοσιεύετε δεν απαντάει, αλλά ούτε και εσείς σχολιάζετε, στο μείζον πρόβλημα της εποχής μας, δηλαδή την αυτοματοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής. Αυτή είναι η ουσία. Πώς θα αγοράσουν οι καταναλωτές αγαθά, όταν οι κατασκευαστές των αγαθών είναι βιομηχανικά ρομπότ; Αν δεν χρειάζονται αρκετοί εργάτες, και δεν πληρώνονται όσοι θέλουν να εργαστούν, τότε πώς θα αγοραστούν τα παραγόμενα προϊόντα; Σε αυτό το θεμελιώδες πρόβλημα, τι προτείνετε;

    Το πρόβλημα με τις χήρες και τα ορφανά, τους λεπρούς και τους ανήμπορους είναι διαχρονικό. Ποιος θα πληρώσει, ώστε να ζήσουν και αυτοί; Οι φιλάνθρωποι;

    Και αφού σας σας αρέσουν οι αναφορές στην αρχαιότητα, ας σας υπενθυμίσω ότι ένας άλλος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας είναι εφικτός και δεν χρειάζεται, απαραιτήτως, το εμπόριο. Η νομοθεσία του Ζάλευκου αποτελεί τρανό παράδειγμα. Καθώς, όταν το σύστημα αφεθεί στους εμπόρους, στο τέλος επικρατούν οι άπληστοι και οι πιο επιτήδειοι.

    Χώρια το εκκωφαντικό παράδειγμα της κοινοκτημοσύνης των Αγιορειτών. Ενός, ολοκληρωτικά, αλλιώτικου τρόπου οργάνωσης της κοινωνικής και ιδιωτικής ζωής.

    Τέλος, ο Ludwig von Mises είναι εβραίος. Ακολουθείτε τα διδάγματα και τις προσταγές ενός εβραίου; Αυτό δε σας ενοχλεί. Είναι άξιο απορίας, πώς όλες οι ιδεολογίες, σε ολόκληρο το φάσμα, μονοπωλούνται από εβραίους; Ρητορικό το ερώτημα, καθώς πρόκειται για τις δύο στρουκτουραλιστικές όψεις του ιδίου νομίσματος. Δύο συστήματα επινοημένα από την ίδια μήτρα απληστίας.

    Όπως οι του άλλου άκρου, στο πολιτικό φάσμα, έχουν υπερευαισθησία στην αδικία και στην ανισότητα, παραγνωρίζοντας την ελευθερία, έτσι και εσείς, του άλλου άκρου, έχετε μια υπερευαισθησία στην ανελευθερία, παραγνωρίζοντας την ισότητα και την δικαιοσύνη. Και οι δυο ομάδες είστε εξίσου ενοχλητικοί. Η πραγματικότητα σας ξεπερνά.

    Κατά βάσιν, πιστεύω ότι είστε υπέρ της επιβίωσης του ισχυρότερου. Ίσως, αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που ονομάσατε το ηλεκτρονικό σας πόνημα, με αυτό το όνομα. Δεν επιθυμείτε να βοηθηθούν όλοι, αλλά μόνο οι γενετικώς ισχυρότεροι, με τους οποίους ταυτίζεστε. Με άλλα λόγια, είστε απάνθρωποι.

    Σε περίπτωση που μου απαντήσετε, σας παρακαλώ, μην μου μιλήσετε για την, επίσης, εβραία Ayn Rand και μην χρησιμοποιήσετε παραδείγματα από τον Άτλαντα που αδιαφόρησε (την «βίβλο» τον ομοϊδεατών σας). Αποφύγετε, επίσης, την ιστορία με το λεφτόδεντρο. Έχω κουραστεί να τα ακούω.

    Αν περάσω το moderation, σας ευχαριστώ, για το βήμα ελεύθερης έκφρασης.


    Κατερίνα Διαμαντάκη

    ReplyDelete
  2. Κα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

    Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΩΣ ΕΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ "ΑΝΗΘΙΚΟΣ". ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ή ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΕΝΟΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΗΘΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΜΕΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    Με κοπή χρήματος πληθωριστικά, με υποτίμηση του νομίσματος
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    με λεηλασίες άλλων χωρών, με εύρεση θησαυρών, με πωλήσεις πρώτων υλών που ανήκουν σε όλους, με leasing τοποθεσιών γεωστρατηγικής σημασίας
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ , Η ΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.

    με δανεισμό από τοκογλύφους που τον δημιουργούν εκ του μηδενός (fiat money),
    ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΟΝΤΩΣ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΩΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΤΥΧΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ.

    με δανεισμό ομολογιακό από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, με επιδοτήσεις
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ-ΧΡΗΜΑΤΟΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΘΙΚΕΣ.

    με επενδύσεις που λειτουργούν με πολλαπλασιαστική ωφέλεια
    ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

    με κληρονομιές
    ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΘΕΜΙΤΟΤΑΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΗΘΙΚΑ ΣΩΣΤΟΣ.

    υπερκρατικά προγράμματα
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΓΗΙΝΗ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    γάμους συμφερόντων
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ. ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ; ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ή ΑΝ ΕΓΩ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΩΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΕΕ ΚΑΙ;

    με εκβιασμούς
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ.

    με δωρεεές, με φιλανθρωπίες
    ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ. ΤΙΣς ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΗΠΤΗ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.

    τους δούλους
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙά , ΕΝΔΥΘΗΚΕ ΩΡΑΡΙΟΥ , ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΝΔΥΜΑ. ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ.
    https://isxys.blogspot.com/2010/10/blog-post_16.html

    ReplyDelete
  3. υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι ζουν (ημι)απομονωμένοι, άνευ συναλλαγών, και είναι αυτάρκεις.
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ (ΑΦΡΙΚΗ-ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ) ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΑΜΙΣ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΙΜΠΟΥΤΖ, ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΥΣΟΘΛΜΑΝΟΙ, ΒΟΥΔΙΚΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ) ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ (ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ , ΝΕΟ ΧΙΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ) ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

    αλλά ούτε και εσείς σχολιάζετε, στο μείζον πρόβλημα της εποχής μας
    ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΖΟΝ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.

    Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ , ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ , ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΚΟ (ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ) ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ "ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ" ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ (ΔΛΔ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ) ΠΛΑΙΣΙΟ. ΟΙ ΥΠΙΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ , ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΝΤΙΝΗ ή/και ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑΙ, ΤΠΤ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΒΑΡΙΕΣ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

    ReplyDelete
  4. Το πρόβλημα με τις χήρες και τα ορφανά, τους λεπρούς και τους ανήμπορους είναι διαχρονικό
    Η ΛΕΠΡΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ. ΛΕΠΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ , ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑ.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΕΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΕΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΗΠΑ, ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ), ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΙΣΤΕΣ (ΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΘΕΛΟΥ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΟΣΟΔΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Και αφού σας σας αρέσουν οι αναφορές στην αρχαιότητα
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ "ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΜΑΙ" ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΣΤΡΙΓΩΜΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.

    ένας άλλος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας είναι εφικτός
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ. Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΔΙΕΣΧΙΖΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ . Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ. Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ (ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ). ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ Η "ΙΣΧΥΣ" ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ.
    https://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ή ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ , ΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΕΛΕΓΚΤΗ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ.

    ReplyDelete
  5. παράδειγμα της κοινοκτημοσύνης των Αγιορειτών
    ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ Η ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΥΔΕΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ , ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ. ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ. Η ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΙ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΧΙΠΙΔΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΒΡΑΧΥΒΙΩΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ.

    Ακολουθείτε τα διδάγματα και τις προσταγές ενός εβραίου;
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ.
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΟΙΚΩΝ ΝΟΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΙΣΜΟΣ. ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ. ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ. ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Ο ΔΙΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΣΜΑΤΑ. ΟΙ ΝΟΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΣΩ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ , ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟ, ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΧΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

    οι του άλλου άκρου, στο πολιτικό φάσμα
    ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ , ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΜΟ , ΣΤΗΝ Χ.Α , ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ. ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ. Η Χ.Α ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ , Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ. ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΝ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝΘΕΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ. ΑΑΑ ΝΑΙ ΜΕ ΚΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ , ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΕΧΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

    πιστεύω ότι είστε υπέρ της επιβίωσης του ισχυρότερου
    ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ.
    https://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_1387.html
    Η ΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΟΜΑΔΑ "ΙΣΧΥΣ" ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΡΟ ΣΧΕΔΟΝ 15ετίας, ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ή ΕΓΩ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΩΣ "ΙΣΧΥΣ" ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ -ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

    είστε απάνθρωποι, Προπαγανδίζετε, κύριοι.. Κ.Λ.Π
    ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΠΤΕΤΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΒΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΤΣΙ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ...

    ReplyDelete
  6. ΕΠΟΣ! ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΑΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ, ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ.

    ReplyDelete
  7. @Κατερίνα Διαμαντάκη

    εσεις μανδαμ τι ειστε;;; αν επιτρεπεται;;; χριστιανοκρατικιστρια;;; ......ηταν βαρια του κουρητη η απαντηση ε.. που ακριβως ειναι η προπαγαντα και η ιδεοληψια;; παντως σιγουρα ειστε εκτος θεματος μανδαμ. το θεμα ηταν τα επιδοματα στους λαθρο, για να μη κατσικωθουν οταν τελειωσουν τα ευρωπουλα που στελνουν αποξω... το μειζον θεμα δεν ειναι τα $$$, αλλα το ομαιμον και το ομογλωσσον!!! και αλλο αυξηση πλουτου, αλλο παραγωγη πλουτου... και το συστημα των ρασοφορων που σταυροκοπιουνται 1000 φορες τη μερα στον αθω λειτουργει, γιατι και να κληρονομησουν κατι, τι να το κανουν; δεν εχουν παιδια!!! σε ποιον να το δωσουν;; ειναι ακληροι. και για αυτο ειναι ακληροι, επειδη δεν εχουν παιδια. επελεξαν να μη διαιωνιστουν. το αθωνικο συστημα λειτουργει μονο επειδη δεν ειναι γενετικο. δλδ μιλαμε για φυσικο εκτρωμα. που ακουστηκε στη φυση να ειναι ολα κοινα και να μην κανουν παιδια;;; αυτο δεν εχει νοημα παρα μονο αν πχ τα αλλα λιονταρια το επετρεπαν. ετσι και εδω οσα γινονται γινονται επειδη το επιτρεπουμε εμεις, αλλιως μονο μια γενια θα αντεχε το πειραμα. αλλα αντεχει, χαρη σε εμας... εμεις αφηνουμε αυτους που δε θελουν να κανουν παιδια να ζησουν μοναχοι τους, λογω θρησκειας.. τους αλλους που δεν θρησκευονται, τους παρατανε ολοι σε κατι χαμοσπιτα και πεθαινουν μονοι, αλλα δε γινονται ουτε ρεπορταζ, γιατι ολοι ασχολουνται με τους καημενους του λαθρο.. τεσπα ολη η φυση ειναι η χαρα της επιβιωσης του ισχυροτερου.. ενα αιλουροειδες ενας λυγκας στα χιονια της ευρωπης δε χρειαζεται να υπερασπιστει τον εαυτο του απο εναν ελεφαντα στην αφρικη.. ολα ειναι τοπικα.. επιτιθεται στον ζωτικο του χωρο και επικρατει... ετσι και εγω δε χρειαζεται να μπορω να νικησω τον ροθτσιλντ στο μεγαρο του, αρκει να μπορω να υπερασπιστω το ζωτικο μου χωρο στην Ελλαδα απο αυτους που θα μου στειλει για να με φανε ζωντανο, και αυτο το μπορω και θα το κανω, θα επιτεθω και θα επικρατησω.. αλλα μην ανησυχειτε, οταν θα κηρυχτει σταση πληρωμων και δε θα ερθει ο ταχυδρομος με τις συνταξεις, τοτε θα καταλαβετε ολοι εσεις οτι η παραγματικοτητα σας ειχε ξεπερασει προ πολλου... και απανθρωποι ειστε εσεις που δεν καταλαβαινετε οτι με αυτα που κανετε μαλθακευετε του παντες και δε βοηθατε τους ανθρωπους να επιβιωσουν.. υπομονη μηνες εμειναν πριν το καταλαβει και η κουτση μαρια

    ReplyDelete
  8. "ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ. Η Χ.Α ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ, Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ. ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΝ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝΘΕΟ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ. ΑΑΑ ΝΑΙ ΜΕ ΚΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΕΧΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ."


    Μην ξεχνάς ότι σε κακίζουν και για τα γούστα σου στην μουσική. Να χαίρεσαι που το μόνο που δε σου αμφισβητούν είναι η Ελληνικοτητά σου. Φαντάσου να ζούσες μετά το 1821 και να σε κατηγορούσαν ότι δε συντάσσεσαι με το Ρωσσικό ή το Γαλλικό κόμμα και να μη σου μιλούσαν.


    ΥΓ. Εξήγησε στα μεγάλα παιδιά που σε διαβάζουν ότι ο δαίμονας που ανέφερες δεν είναι ο Γκαντραέλ της βίβλου, γιατί ενδέχεται να παρεξηγηθεί και ο δαίμονάς σου και να μη σου ξαναμιλήσει ούτε αυτός. Για μια υπόληψη ζει μέσα σου, δε θα ήθελε να τον περάσουν για très banal δευτεροκλασάτο δαίμονα.

    ReplyDelete
  9. Το νέο μεγάλο ψέμα είναι ότι χρειαζόμαστε τους μετανάστες για εργάτες γης. Και αφού είχαμε τέτοιες ανάγκες γιατί δεν το είχαν προγραμματίσει νωρίτερα;
    - Και ποιό μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης έχουν υπ' όψιν τους;
    - Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;
    Ας μάθουν πρώτα γιατί το στρέμμα στην Ελλάδα έχει ετήσια απόδοση € 180 και στην Ολλανδία € 1700. Θα έπρεπε να το ξέρουν και να είχαν κάνει κάτι για αυτό, αφού πασχίζουν επί δέκα χρόνια να σώσουν τη χώρα που οι ίδιοι χρεωκόπησαν.

    Αναστάσιος Λαυρέντζος
    https://www.facebook.com/people/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9B%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82/100015358634737

    ReplyDelete
  10. ΚΟΥΡΗΤΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ReplyDelete
  11. "Προπαγανδίζετε, κύριοι.. Κ.Λ.Π
    ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ."

    μαλλον εννοει εσενα και αυτον που εγραψε το κειμενο, αν καταλαβα καλα

    ReplyDelete