10/10/2019

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να αυξήσουν τον αριθμό των ασυνόδευτων ανήλικων λαθρομεταναστών που ήδη φιλοξενεί η Κρήτη.

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη αλλά και δημάρχους από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου με φόντο το λαθρομεταναστευτικό, θα έχει το απόγευμα η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, που πραγματοποιεί από το πρωί τριήμερη επίσκεψη στο νησί. Η κ. Μιχαηλίδου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να αυξήσουν τον αριθμό των ασυνόδευτων ανήλικων λαθρομεταναστών που ήδη φιλοξενεί η Κρήτη, επισημαίνοντας ότι αυτή την ώρα από τις 4.800 που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, 1.000 είναι στην Μόρια, ενώ η Κρήτη φιλοξενεί μόλις 25. «Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποιους σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την Ε.Ε. Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του λαθρομεταναστευτικού και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».

Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι Κρητικοί είναι φιλόξενος λαός, ενώ τα στοιχεία, όπως επισήμανε, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ένταξη στην κοινωνία των λαθρομεταναστών και ιδίως σε ό,τι αφορά την εργασιακή τους αποκατάσταση, είναι θετικά. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω». Και προσέθεσε: «Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να τοποθετήσουμε  κατ΄ αναλογία σε νομούς έτσι ώστε να μην πέφτει δυσβάσταχτο βάρος σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή της Μόριας που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες σε camp και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης».

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment