16/09/2019

Τα τουρκικά αλιευτικά φτάνουν ακόμα και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνικά νησιά

Έλληνες αλιείς καταγγέλλουν ότι τα τουρκικά σκάφη εκμεταλλεύονται στο έπακρο το στοκ ψαριών της περιοχής. Βίντεο και μαρτυρίες φανερώνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις ελληνικές βάρκες καταδιώκουν ομαδικά τουρκικά ψαράδικα. Άλλοτε τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο. Οι παραβιάσεις λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στο βόρειο Αιγαίο και στο Θρακικό Πέλαγος η αναλογία είναι πέντε τουρκικά σκάφη για κάθε ένα ελληνικό. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος δήλωσε πως πολλά τουρκικά σκάφη είναι ογκώδη και χρησιμοποιούν το εκτόπισμά τους κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Νομικά τεκμηριωμένες λύσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

http://www.skai.gr/news/greece/article/413830/tourkoi-psarades-saronoun-ta-ellinika-nera/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΤΡΩΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ  ΑΛΛΙΕΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "Νομικά τεκμηριωμένη" ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, Βορίδη;
ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΣΑΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ "ΚΑΡΙΕΡΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΩΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ. ΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΕ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ; ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ..."Νομικά τεκμηριωμένων λύσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟ: "Η νέα πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ, δείχνει ότι απλώς “χαζεύει” το ξίφος"

No comments :

Post a Comment