11.2.15

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ..."ΜΑΓΕΙΑ"

Το παρελθόν μας επηρεάζει το παρόν, το οποίο με τη σειρά του αλλάζει το μέλλον μας. Αν όμως ο χρόνος ήταν σα χώρος, δε θα έπρεπε και το μέλλον να επηρεάζει το παρελθόν και το παρόν; Μια ενδιαφέρουσα μελέτη υποδηλώνει, ότι μπορεί να συμβαίνει ακριβώς αυτό και πως τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στον κόσμο της κβαντομηχανικής. Μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ επινόησε μια σειρά από νέα πειράματα, για να εξετάσει τις κβαντικές μηχανικές ιδιότητες των μεμονωμένων σωματιδίων. * Τα σωματίδια αυτά έχουν μια κατάσταση, που δεν είναι απλώς άγνωστη, αλλά εντελώς απροσδιόριστη προτού μετρηθούν. Η ίδια όμως η πράξη της μέτρησης αναγκάζει το σωματίδιο να καταρρεύσει σε μια ορισμένη κατάσταση, όμως έχει δείξει το πείραμα με τη γάτα του Schrödinger.

Ο καθηγητής Kater Murch από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον βρήκε, *ότι γνωρίζοντας το μελλοντικό αποτέλεσμα ενός σωματιδίου, μεταβάλλεται η κατάστασή του στο παρελθόν. Χωρίς τη γνώση αυτής της πληροφορίας, η κατάσταση του σωματιδίου είναι πιο πιθανό να παραμείνει η ίδια. Με άλλα λόγια, η γνώση των μελλοντικών γεγονότων μπορεί να αλλάξει το παρελθόν. Αν αυτό αποδειχθεί αληθές στον «κλασικό» κόσμο, θα σήμαινε ότι όσα κάνουμε τώρα έχουν επηρεαστεί από αποφάσεις που έχει πάρει μια μελλοντική εκδοχή μας. Φυσικά, όλα αυτά στη θεωρία. Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι επιστήμονες ανέπτυξαν συσκευές που τους επέτρεψαν να μετρήσουν αυτά τα εύθραυστα κβαντικά συστήματα, για να διαπιστώσουν αν όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει στον κβαντικό κόσμο.

http://www.defencenet.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ"
* ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΥ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΕΥΧΗ, ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Κ.Λ.Π. Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ CERN ΚΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ..."ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ" ΝΕΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ "ΠΗΔΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΟΣ.

* ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ-ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΣΥΜΠΑΝ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΕΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ; ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ (ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΟΜΟΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ). ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ..."ΜΑΓΕΙΑ". ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΞΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ): https://isxys.blogspot.com/2013/02/blog-post_4.html

No comments :