23/07/2019

Ρωσσία: Hackers παραβίασαν την Υπηρεσία Ασφάλειας FSB

Παραβίασαν τους διακομιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB), αποκτώντας πρόσβαση σε 7.5 terabyte δεδομένων από έναν σημαντικό contractor της FSB με την επωνυμία «Sytech». Οι εισβολείς διέρρευσαν τα δεκάδες δεδομένα που σχετίζονταν με αδημοσίευτα Internet projects . Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2019, από την ομάδα 0v1ru $, μια άγνωστη ομάδα hacking που δημιούργησε πρόσφατα λογαριασμό στο Twitter, όπου δημοσίευσε screenshots του φακέλου  που φέρεται να ανήκει στο θύμα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι Hackers έκαναν deface την σελίδα της  «Sytech» και άλλαξαν την κεντρική της εικόνα. Μαζί ανάρτησαν ένα interface του εσωτερικού δικτύου της. Στη συνέχεια έστειλαν τα έγγραφα αυτά σε μια άλλη ομάδα που ονομάζεται Digital Revolution η οποία μοιράστηκε τα δεδομένα με δημοσιογράφους πολλών ιστοσελίδων.

Τα μυστικά έργα που απαριθμούνται στα κλεμμένα δεδομένα:

  • Nautilus-S. Αναπτύχθηκε από τη SyTech το 2012 κατόπιν αιτήματος του Ινστιτούτου Ερευνών «Kvant» για την ταυτοποίηση των χρηστών του προγράμματος περιήγησης Tor.
  • Nautilus. Σε αντίθεση με το προηγούμενο , το Nautilus, αναπτύχθηκε από το 2009-2010 με σκοπό να συλλέξει δεδομένα για κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn
  • Reward. Αναπτύχθηκε κατά την περίοδο 2013-2014, για αναζήτηση ευπάθειας στο πρωτόκολλο δικτύου BitTorrent.
  • Mentor. Σχεδιάστηκε την περίοδο 2013-2014 από την  SyTech, για την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατόπιν επιλογής του πελάτη.
https://www.secnews.gr/186449/fsb-hackers-parabiasan-ipiresia-asfaleias-rosia/

No comments :

Post a Comment