09/07/2019

Τι πρέπει να κάνει ο νέος ΥΠΑΜ ; Όσα δεν έκαναν οι δυο προκάτοχοί του από το 2015. Πότε πρέπει να τα κάνει; ΧΘΕΣ !

Τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, επιγραμματικά είναι τα εξής:
  1. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε προεκλογική του συνέντευξη δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού των F-16. O τελευταίος δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τα Αντισταθμιστικά των F-16. Πολύ κακώς ο απερχόμενος ΥΠΑΜ άφησε αυτό το πολύ σοβαρό νομοσχέδιο στο συρτάρι του.
  2. Πρέπει να ψηφιστεί η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ των απαρτίων που θα εισαχθούν από τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16, όπως επίσης και για το βιομηχανικό έργο που θα κάνει η ΕΑΒ στα αεροσκάφη. Πρόκειται για απλό νομοσχέδιο, αλλά και οι δυο προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες το άφησαν εκτός. Αυτό είναι απαράδεκτο, την στιγμή που ακόμη και μετά την προκήρυξη εκλογών συνεχίστηκαν οι “τακτοποιήσεις θεμάτων”.
  3. Υπογραφή της σύμβασης για τα 4 ελικόπτερα MH-60R και της FOS για τα παλαιότερα S70B6.
  4. Αγορά τορπιλών. Ας μην το κουράσουμε, τις χρειαζόμαστε άμεσα.
  5. Εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ. Ας μην κουράζουμε, τα έχουμε ήδη γράψει.
  6. Υπογραφή, επιτέλους, FOS για τα μαχητικά Mirage 2000EGM/BGM/-5Mk2. Πέρασαν τόσα χρόνια με εμμονές από την πολιτική “ηγεσία” κατά της Dassault και των “κακών” Γάλλων, και η αιχμή του δόρατος της ΠΑ έχει μείνει να βασίζεται στις προσπάθειες των στελεχών της και μόνο.
  7. Αξιοποίηση των ΝΗ-90. Προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τα εκτιμούσε μόνο όταν ήθελε ιπτάμενο ταξί ή όταν έκαναν αεροδιακομιδές. Επίσης αρέσκονταν να διακινεί ανόητα σενάρια περί πώλησής τους σε τρίτη χώρα. Πρέπει να παραληφθούν τα υπόλοιπα ελικόπτερα, και επίσης πρέπει να υπογραφεί FOS για τα υπερπολύτιμα αυτά ελικόπτερα.
  8. Εξασφάλιση των δυο φρεγατών κλάσης Adelaide από την Αυστραλία, έστω και χωρίς Standard SM-2, πριν αυτές καταλήξουν στη Χιλή. Αν δεν γίνει εντός καλοκαιριού, θα τις καμαρώνουμε σε χιλιανά χέρια όπως και τις πρώην ολλανδικές Μ.
  9. FOS για τα C-27J (επιτέλους) και αξιοποίηση των C-130.

Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, ίσως και εντός του καλοκαιριού.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.ptisidiastima.com/new-defence-minister-should-do/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://doureios.com/hamiles-prosdokies-sto-ypetha-apo-panagiotopoulo-stefani/

1 comment :

  1. Anonymous10/7/19 08:20

    Ο νέος υπαμ θα ακολουθήσει την στάνταρ τακτική λεφτά δεν υπάρχουν για την άμυνα, στρατηγική ψυχραιμία, διεθνής συνθήκες και πάει λέγοντας. Εντάξει η νέα κυβέρνηση πήρε φόρα και ξηλώνει σύριζαιους από πόστα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σοβαρή κυβέρνηση είτε το ότι θα αλλάξει κάτι κατά το δοκούν στο μεταναστευτικο και την άμυνα, ούτε ότι θα πειράξουν ρουβικωνες εξαρχεια κλπ άλλωστε και οι πρώτες δηλώσεις του πασοκου υπουργού δημόσιας τάξεως έχουν να κάνουν με ακροδεξιούς. Πιπες έλεγαν και πιπες θα κάνουν.


    12G

    ReplyDelete