12/06/2019

H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning πλέει ανάμεσα στα ιαπωνικά νησιά

Το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning, που είναι και το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, πραγματοποίησε μία μάλλον επιθετική διέλευση ανάμεσα από τα ιαπωνικά νησιά της Οκινάβα και του νησιού Μιγιάκο-Τζίμα, παραμένοντας ωστόσο σε διεθνή ύδατα. Μαζί με το κινέζικο αεροπλανοφόρο έπλεαν και τα συνοδευτικά του, όλα σύγχρονα αντιτορπιλικά αεράμυνας περιοχής καθώς κια ένα πετρελαιοφόρο στόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, που περιλάμβανε και αναλυτικές λήψεις όλων των πλοίων του κινέζικου ναυτικού σχηματισμού. Το Liaoning και τα συνοδευτικά του πλοία διέσχισαν την περιοχή ανάμεσα σε αυτά τα ιαπωνικά νησιά ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από την Ανατολική Κίνα μέχρι τον Ειρηνικό με άγνωστο τελικό προορισμό. Σίγουρα θα υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές οδοί, πλην όμως το συγκεκριμένο δρομολόγιο αναμφίβολα στέλνει ένα μήνυμα ναυτικής ισχύος στην Ιαπωνία, ειδικά μάλιστα ως προς το κομμάτι της κατοχής πλέον και αεροναυτικής ισχύος, πράγμα που δεν μπορεί να πει η Ιαπωνία μέχρι τουλάχιστον να παραλάβει τα πρώτα της F-35B που θα επιχειρούν από τα τροποποιημένα μικρά αεροπλανοφόρα κλάσης Izumo.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που το Liaoning πραγματοποιεί μία τέτοια διαδρομή πλησίον ιαπωνικού εδάφους, με την πρώτη να ήταν το Δεκέμβριο του 2016. Αναμφίβολα και καθώς θα μπαίνουν σε υπηρεσία κι άλλα κινέζικα αεροπλανοφόρα, τέτοιες παρουσίες θα είναι όλο και πιο συχνές τα επόμενα χρόνια, με την Κίνα να μπορεί να διατηρεί ικανότητα αεροναυτικής κρούσης ακόμα και από τα ανατολικά της Ιαπωνίας.

https://www.ptisidiastima.com/liaoning-in-japan/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

No comments :

Post a Comment