25/05/2019

Ελπίδες για τα δύο επιπλέον υποβρύχια Type 214

Εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει τα χρήματα που οφείλονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μπορεί να αναβιώσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των δύο επιπλέον υποβρυχίων Type 214. Αυτή η αναφορά περιλαμβάνεται στην επιστολή των υπό ειδική διαχείριση ναυπηγείων προς τη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής της κυβέρνησης στις 25 Απριλίου 2019, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Κατόπιν της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου φθάνει τα €64,5 εκατ. με νόμιμο τόκο 5% από 4/12/2011. Σύμφωνα με το άρθρο, «με την καταβολή του ως άνω ποσού από το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνεται η σύμβαση αναβίωσης της σύμβασης υπεργολαβίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ και η συνέχιση της κατασκευής των υποβρυχίων 5 και 6 που προβλέπει η σύμβαση ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ». Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για τους όρους και τη διαδικασία εκποίησης των εμπορικών περουσιακών στοιχείων των ΕΝΑΕ, ώστε να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), αφού θα μπορούσε να «ξεπαγώσει» το πρόγραμμα ναυπήγησης των δύο επιπλέον υποβρυχίων, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2010, αλλά ουδέποτε ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής τους. Η παραγγελία των δύο Type 214 έγινε στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ, στη θέση της υλοποίησης εκσυγχρονισμού δύο Type 209/1200.

https://www.ptisidiastima.com/enae-ypovryxia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ, Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΛΟ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;

1 comment :

  1. Anonymous26/5/19 11:10

    Περί Ισχύος γενικά....

    Όταν θέλουν τα λεφτά σου, τη γυναίκα σου, τα πετρέλαια σου, κοκ....

    Όλες οι οι θεωρίες και αναλύσεις γεωστρατηγικού, οικονομικού, κοινωνικού και ιδεολογικού ενδιαφέροντος σ' ένα video 1 λεπτού

    https://www.youtube.com/watch?v=Yiq8kidNi80

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΙΣ BUSINESS! ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ (βλ. "Προοδευτικές" θεωρίες)!

    INFOteller

    ReplyDelete