25/05/2019

ΗΠΑ: Θέλουν το F-35 να κατευθύνει drones από το 2023 - Πειραματική μοίρα SURFDEVRON και για το ναυτικό τους με όμοια κίνητρα

Σύμφωνα με το «Defense News», η Αμερικανική Αεροπορία ψάχνει τρόπους να συνδυάσει το μαχητικό με το XQ-58 Valkyrie, ένα UCAV χαμηλού κόστους της Kratos Defense, ή κάποιο παρόμοιο σύστημα. Το Valkyrie φιλοδοξεί να ενεργεί ως συμπλήρωμα των μαχητικών για την εκτέλεση αντιπερισπασμού, ανοίγοντας διάδρομο σε αυτά να πλήξουν κάποιο στόχο στο έδαφος ή να ολοκληρώσουν αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας. Το Valkyrie πέταξε για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου 2019.Η αξιοποίηση του Valkyrie θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταβολή της συμβατικής σύνθεσης των αεροπορικών σχηματισμών, με μείωση των επανδρωμένων μαχητικών και αύξηση των UCAV. Για παράδειγμα, ένας σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών θα μπορεί πλέον να αποτελείται μόνο από ένα επανδρωμένο μαχητικό και τρία UCAV.Το F-35 θα μπορεί να συνεργάζεται με τέτοια UCAV από την έκδοση παραγωγής Block 4 και υπάρχει επιθυμία να συμβεί το ίδιο και με το F-15EX. Η Αμερικανική Αεροπορία θέλει το σύστημα επιχειρησιακό μέχρι το 2023.

https://www.ptisidiastima.com/f35-drones/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ F-16:  DARPA: Flying Missile Rail Η ΤΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΜΗΝΟΥΣ microuav ΚΑΙ ΟΧΙ H ΑΦΕΣΗ ΕNOΣ ή ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ UAV.

Το Αμερικανικό Ναυτικό αποφάσισε να αναπτύξει τα τρία υπερσύγχρονα αντιτορπιλικά Zumwalt μαζί με μη επανδρωμένα ναυτικά συστήματα σε μία πειραματική μοίρα.  Όπως αποκαλύπτει το «USNI», η συγκεκριμένη μοίρα θα ονομάζεται SURFDEVRON. Η νέα μοίρα θα προχωρήσει σε επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση των αναδυόμενων ναυτικών ικανοτήτων, ανάπτυξη λύσεων σε τακτικές προκλήσεις και συντονισμό του δόγματος, της οργάνωσης, της εκπαίδευσης, του υλικού, της υποστήριξης, του προσωπικού και των υποδομών στις απαιτήσεις των μη επανδρωμένων ναυτικών συστημάτων. Σύμφωνα με το «Sea Power», το Αμερικανικό Ναυτικό κρίνει ιδεατά τα Zumwalt για το πείραμα, επειδή έχουν προηγμένες ικανότητες και δυνατότητες. Στην SURFDEVRON θα βρίσκεται επίσης το Sea Hunter. Σήμερα το επαναστατικό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας εκτελεί δοκιμές στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στην πειραματική μοίρα θα ενταχθεί ακόμη το δεύτερο σκάφος κλάσης Sea Hunter, όταν η κατασκευή του ολοκληρωθεί στο τέλος του Οικονομικού Έτους 2020.Στην πρώτη φάση του προγράμματος θα επιχειρηθεί η πληρέστερη αξιοποίηση των Zumwalt. Στη δεύτερη φάση θα επιτευχθεί η ένταξη των δύο Sea Hunter και στην τελική φάση θα ενταχθούν επιπλέον μη επανδρωμένα ναυτικά συστήματα στη μοίρα. Η τελευταία φάση αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Μεταξύ της δεύτερης και τρίτης φάσης του πειράματος, θα απορροφηθούν στην SURFDEVRON τέσσερις LCS.

https://www.ptisidiastima.com/zumwalt-sea-hunter/

No comments :

Post a Comment