05/04/2019

Άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα με συμμετοχή και της Ελλάδας

Οι χώρες του ΝΑΤΟ από τις 5 έως τις 13 Απρίλιο θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες έχουν την ονομασία «Sea Shield 2019», όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας. Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν 2,2 χιλιάδες στρατιώτες από τον Καναδά, τις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Θα ακολουθήσουν πρακτικές αντιμετώπισης επιθέσεων και απειλών από τον αέρα, τη θάλασσα και τη στεριά. Χθες, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο βρίσκει αρνητικά τα σχέδια του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη μέτρων για τη συγκράτηση της Ρωσίας στη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου. Εκπρόσωποι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σκέπτονται να στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση του ουκρανικών πλοίων από τα Στενά του Κερτς, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

2 comments :

  1. Anonymous5/4/19 17:13

    πανε να μας μπλεξουν παλι όπως στο Β παγκοσμιο

    ReplyDelete
  2. 5/4/19 17:13

    http://dia-kosmos.blogspot.com/2019/04/blog-post_88.html

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ. ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΑΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΣΕ ΩΚΕΑΝΟ ή ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΖΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ή ΤΟ ΣΟΥΕΖ.
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΩΣ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ή Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "α" Ή την "β" ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΕΔΙΔΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

    ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ "πανε να μας μπλεξουν"

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ . ΕΧΟΥΜΕ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΙΚΤΕΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΑΝ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΣΩΡΕΙΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.

    ReplyDelete