04/12/2018

Δανία: Η κυβέρνηση απομονώνει σε νησί τους εγκληματίες μετανάστες που προορίζονται για απέλαση

Το κέντρο εκτός από τους εγκληματίες θα φιλοξενεί και τους αιτούντες άσυλο το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί, καθώς και ξένους υπηκόους που δεν έχουν άδεια παραμονής, αλλά που δεν μπορούν να απελαθούν νομίμως. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Δανία υπάρχουν ήδη δύο κέντρα κράτησης για εγκληματίες και αιτούντες άσυλο των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Γένσεν, πρόκειται για το νησί «Lindholm» με έκταση 17 στρεμμάτων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν η συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού της Δανίας και του συμμάχου της, του αντιμεταναστευτικό Λαϊκού Κόμματος (DF) έσπευσε να χαιρετήσει την απόφαση της κυβέρνησης ανεβάζοντας στο Twitter ένα καρτούν, στο οποίο φαίνεται ένας μελαψός άνδρας να «εκτοπίζεται» από ένα πλοίο στο ερημονήσι. «Οι ξένοι εγκληματίες δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη Δανία. Μέχρι να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε, θα τους μεταφέρουμε στο νησί Lindholm, όπου θα υποχρεωθούν να παραμείνουν», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Δριμεία κριτική για την απόφαση ασκεί η αντιπολίτευση με ορισμένους πολιτικούς να κάνουν λόγο για «ανθρωπιστική κατάρρευση». Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Μόρτεν Οστρεγκάαρντ υποστήριξε ότι η επιλογή του νησιού αποτελεί απλά μία συμβολική κίνηση, η οποία δεν λύνει το πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: 7/9/15 ΕΓΡΑΦΑ... ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ. Η "ΑΠΛΗ" ΛΥΣΙΣ. (ΞΑΝΑ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ  ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ (ή ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΑΝΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΑ ΤΟΤΕ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΥΛΑΝΔΟΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ..."ΕΞΥΠΝΑΔΑ" ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ "ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΛΟΥ". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΕΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΜΠΟΥΓΙΟ" ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΜΠΟΥΓΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ. Η ΕΘΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.
Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΕΤΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

No comments :

Post a Comment