Tο τουρκικό κράτος προσπαθεί mε κάθε τρόπο να διατηρήσει την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα και τις διεκδικήσεις του επί πραγμάτων που δεν έχουν κάποια ιστορική και νομική βάση. “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (Rhodes, Kos and the Dodecanese Turks Culture and Solidarity Association (ROISDER), που ιδρύθηκε από Τούρκους που μετανάστευσαν από την Ρόδο, την Κω και τα Δωδεκάνησα, θα πραγματοποιήσει στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2018 εκδήλωση με τίτλο “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκισμού Ρόδου και Κω 2018”. Η χρηματοδότηση του συνεδρίου γίνεται από τη Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων της τουρκική κυβέρνησης. Στο συνέδριο αυτό θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους συνολικά εννέα Τούρκοι καθηγητές, ο γνωστός "καταπιεσμένος" Δημητράς και δύο ξένοι ομιλητές. Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται από τον προαναφερθέν Πολιτιστικό Σύλλογο και από την Federal Union of European Nationalities (FUEN) μια ΜΚΟ η οποία ιδρύθηκε το 1949 με έδρα την πόλη Flensburg της Γερμανίας έχει ως αντικείμενο την προστασία Εθνικών Μειονοτήτων, και την αποδοχή ενός Ευρωπαϊκού Χάρτη για Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ FUEN δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για την Ελληνική Εθνική μειονότητα της Αλβανίας παρα μόνον για την «Μακεδονική» μειονότητα η οποία ζει στην γειτονική χώρα. Μάλιστα πρόκειται για το μόνο μέλος που έχει η γερμανική ΜΚΟ στα Τίρανα. Πρόκειται για την «Macedonian Association “Ilinden”» με έδρα τα Τίρανα, η οποία αντιπροσωπεύει μια ομάδα «Μακεδόνων» που ζουν στην Αλβανία. Για την διεθνώς αναγνωρισμένη Εθνική Ελληνική μειονότητα που διαβιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στα εδάφη της σημερινής Αλβανίας και η οποία ακόμη και σήμερα υπόκειται σε διώξεις με τρομοκρατία, δολοφονίες και εκφοβισμούς ούτε κουβέντα από τα ευαίσθητα μέλη της ΜΚΟ…
Στο διήμερο συνέδριο θα μιλήσουν οι ακόλουθοι:
- Καθηγητής Νετζντέτ Χαϊτά με θέμα : Το θέμα των νήσων του Αιγαίου
- Λοράντ Βίντζε με θέμα : “FUEN -¨Eνας φορέας μπροστάρης στον αγώνα για μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη”
- Δρ. Ταμάρα Τοχ με θέμα : “Εξευρωπαϊσμός διά της αποδοχής της εθνικής μειονότητας: Η τουρκική κοινότητα στην Ελλάδα”
- Παναγιώτης Δημητράς με θέμα : “Διεθνής Αναγνώριση: Διώξεις που έχουν υποστεί στην Ελλάδα: Τουρκική Μειονότητα σε Ρόδο και Κω”
- Κοσμήτορας Αλή Νταγίογλου με θέμα : “Τα καθορισμένα με διεθνείς συνθήκες δικαιώματα Τούρκων Ρόδου και Κω”
- Βίλλι Φότρ με θέμα : “H τουρκική εθνότητα σε Ρόδο και Κω υπό ελληνική διοίκηση”
- Κίρα Καβρινόφσκι με θέμα : “Τουρκική Εθνότητα σε Ρόδο και Κω : Αντανακλάσεις Πολιτισμού και Δικαιωμάτων”
- Κοσμήτορας Δρ. Φιράτ Γαλντίζ με θέμα : “Η Τουρκική Κοινότητα στην Ελλάδα (Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα) Μειονοτικά Δικαιώματα και Ανθρώπινα Δικαιώματα”
- Δρ. Αλή Χουσεΐνογλου με θέμα : “Μουσουλμάνοι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη-Ελλάδα : Προβλήματα στην εθνότητα στην θρησκεία και στην εκπαίδευση”
http://tourkikanea.gr/2018/11/rodos-45/
No comments :
Post a Comment