27/10/2018

Το Αρχέτυπο της Θούλης καί άλλες "ιστορίες".

- ΕΙΣΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΗΣ; ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ή ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ  "ΙΣΤΟΡΙΕΣ";
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΕΓΩ.  ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ".
- ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;
ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ) ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ", ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
- ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ, ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ"  ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ Η ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΣΤΗ, ΙΣΧΥΡΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ (ή ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΛΩΝ ΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΔΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ή ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΜΜΟΝΙΚΑ-ΦΑΝΑΤΙΚΑ-ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΑΡΑ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΑΟΡΑΤΟ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΩΝ, ΟΠΟΥ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΥΠΑΡΚΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ ΜΑΣ.  ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ) ή ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΓΝΩΣΗ (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ), ΔΛΔ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.

Το φθινόπωρο του 1940, το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, στα πλαίσια της μυστικής επιχείρησης Υπερβορεία (HyperBorea), έστειλε το πρώην αλιευτικό Σαξονία (στο οποίο επέβαιναν επιστήμονες, αξιωματικοί και στρατιώτες των Ες-Ες, και Νορβηγοί και Ιρλανδοί πράκτορες) εφοδιασμένο με προηγμένα επιστημονικά όργανα, στα ανοιχτά της Ισλανδίας και στην Γροιλανδία. Υποτίθεται ότι ήταν ένας πλωτός μετεωρολογικός σταθμός, αλλά φιλοξενούσε την Ομάδα Εντελβάις-2, μία από τις είκοσι ομάδες που συμμετείχαν στην Επιχείρηση Υπερβορεία σε όλα τα μέρη της Ευρώπης. Η επιχείρηση αυτή προσπαθούσε να εντοπίσει την μυθική Υπερβορεία, από την οποία οι Ναζί πίστευαν ότι κατάγονται οι πρόγονοι της Άριας Φυλής, καθώς και προσβάσεις για έναν μυστικό υπόγειο κόσμο που κατοικούνταν από υπερανθρώπους. Το πλοίο Σαξονία άραξε μυστικά στο μυστηριώδες μοναχικό νησί Γιάν Μάγιεν, στην Αρκτική περιοχή. Η Εντελβάϊς-2 εξερεύνησε την περιοχή, κάνοντας άγνωστης φύσης έρευνες. Κατά την παραμονή της εκεί, δέκα μέλη της εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, και λίγο καιρό αργότερα, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής συνελήφθησαν από ειδικές δυνάμεις των Συμμάχων. Το πλοίο, όμως, ανατινάχτηκε μαζί με τον εξοπλισμό του, πριν πέσει στα χέρια του εχθρού…

Όλες αυτές και πάμπολλες άλλες παράξενες δραστηριότητες και πεποιθήσεις των Ναζί, προέρχονται και επεκτείνονται από ένα παρασκηνιακό υπόβαθρο, που οι ίδιοι το έλεγαν, ότι συγκεντρώνεται στο αρχέτυπο της Θούλης. Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου εμφανίστηκαν κυρίως στη Γερμανία κάποια εσωτερικά τάγματα και αδελφότητες, κύριο μέλημα των οποίων ήταν να εγκαθιδρυθεί μια αναγεννημένη ταυτότητα των Γερμανών και των «Αρίων» γενικότερα, και να επανασυνδεθούν κάποιες φυλές με τα χαμένα αρχέτυπά τους. Το πιο σημαντικό από αυτά τα τάγματα, που εμφανίστηκε στην Γερμανία γύρω στο 1910, ήταν το «Γερμανικό Τάγμα» (German Order). Απ’ αυτό προήλθε η Εταιρεία της Θούλης (Thule Gesellschaft, Thule Society), υπό τον μυστικιστή Rudolf von Serbottendorff.

Η Εταιρεία της Θούλης λειτούργησε με προσηλυτιστική και πολιτική δράση για λογαριασμό του Γερμανικού Τάγματος. Χαρακτηριστικό δείγμα της σύνδεσης, είναι π.χ. η εφημερίδα του Serbottendorff και της Thule, Beobachter, που λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε Volkische Beobachter, και έγινε η επίσημη εφημερίδα του NSDAP, του ναζιστικού κόμματος. Όργανό της Thule ήταν ο Πολιτικός Κύκλος Εργατών που σχηματίστηκε το 1918 για να διαδώσει της ιδέες της Θούλης ανάμεσα στους βιομηχανικούς εργάτες, με πρόεδρο τον Karl Harrer, επίσης μέλος της Thule Gesellschaft. Από αυτόν τον Κύκλο προήλθε, το 1919, το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, και ένα χρόνο αργότερα μεταμορφώθηκε στο ναζιστικό NSDAP υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος προήλθε από τους κόλπους αυτών των μυστικών οργανώσεων…

Η προπαγάνδα της Θούλης κατευθυνόταν σε αυτούς τους χώρους με την ενορχήστρωση ενός ποιητή, δημοσιογράφου και Θουλιανού μυστικιστή, του Dietrich Eckart. Ο Eckart ήταν ο διανοητής που κυρίως επηρέασε και κατεύθυνε τον Χίτλερ τα πρώτα χρόνια της ενεργής δράσης του (καθώς και ο Karl Hausshoffer, αργότερα). Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Βίβλος του Χίτλερ, το Mein Kampf, είναι αφιερωμένο στον Dietrich Eckart. Το σύμβολο της Σβάστικας που υιοθετήθηκε από το ναζιστικό κόμμα NSDAP, ήταν η έμπνευση ενός άλλου μέλους της Thule, του Dr. Krohn. Οι έμμονες ιδέες που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο ιδεολογικό υπόβαθρο των βασικών πεποιθήσεων της Thule, ήταν φυσικά η Θούλη, η Υπερβορεία, οι Άριοι, ο Φυλετισμός και η Γεωπολιτική, ο Τευτονισμός (συνδυασμένος με τη αρχαία Ρώμη, την αρχαία Ελλάδα, τους Κέλτες, την Ιαπωνία, το Θιβέτ, κλπ), κάποιες «αιρέσεις» της Θεοσοφίας και του Τεκτονισμού, η Κούφια Γη, η Οικολογία, η Υγιεινή, η Τεχνολογία, ο Πόλεμος (πατήρ πάντων), και φυσικά ο Βόρειος Πόλος (Αρκτική) και ο Νότιος Πόλος (Ανταρκτική).

Σε αυτό το σημειολογικό γραπτό επιθυμώ να καταδείξω –όσο μου επιτρέπει ο χώρος που έχω στη διάθεσή μου– τις ρίζες και τις πηγές μιας ολόκληρης νεομυθολογίας που έχει δημιουργηθεί στην εποχή μας, που αλλάζει πολλά πρόσωπα από χρόνο σε χρόνο και από χώρα σε χώρα, που σχετίζεται με απόκρυφες υπερ-οργανώσεις, που διεξάγουν μυστικούς πολέμους με συμμαχίες εξωγήινων ή εσωγήινων, με μυστικές τεχνολογίες και μυστικές βάσεις, με τα λεγόμενα «ναζιστικά UFO» ή γενικώς σκάφη αγνώστου τεχνολογίας και προέλευσης που βρίσκονται στη διάθεση κάποιας παραστρατιωτικής κλπ οργάνωσης, με τον Αντι-Σιωνισμό, με την Κούφια Γη, τη Σαμπάλα κλπ, την Υπερβορεία, την Ανταρκτική, τη συνέχεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε πιο μυστικό επίπεδο εξίσου παγκόσμιο (δηλ. ένας μυστικός παγκόσμιος πόλεμος), διάφορες παράξενες σταυροφορίες και ακόμη πιο παράξενες ροές πληροφοριών. Με λίγα λόγια, μια ολόκληρη εναλλακτική κουλτούρα και μια τεράστια συνωμοσιολογία, αλλά και μια πολυεπίπεδη φανταστική λογοτεχνία …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: http://terrapapers.com/to-archetypo-tis-thoylis/

ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Η αποσιωπημένη Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος

No comments :

Post a Comment