09/07/2018

Δημογραφική αλλοίωση

Δραματική αριθμητική ανατροπή φαίνεται πως πυροδότησε για τον πληθυσμό της Ελλάδας η οικονομική κρίση, που πλήττει από το 2010 τη χώρα. Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο (σσ. και επισφαλέστερο (;)) τμήμα της ΕΕ.

Η έρευνα με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», που υπογράφει η νομικός Ήρα Έμκε- Πουλοπούλου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, υπό την αιγίδα της οποίας, άλλωστε, τελεί η έκδοση, είναι «κραυγή αγωνίας». «Στόχος του βιβλίου είναι να αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται “υπό διωγμόν”, υφίστανται, δηλαδή, συστηματική υποβολή σε ταλαιπωρίες, που έχουν οδηγήσει ή θα καταλήξουν στο μέλλον στην απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα, από την οικογένειά τους, από τη δουλειά τους, από τους φίλους τους, ακόμη και από τη ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπυκνώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ως εξής: «Οι δημογραφικοί δείκτες εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό και βελτιώνονται με ακόμη βραδύτερο. Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!».


Στην έκδοση των 734 σελίδων, «προϊόν έρευνας τριών χρόνων», που φιλοξενεί αποκωδικοποιώντας δεκάδες στατιστικούς πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT και εικονογραφείται από το σκωπτικό πενάκι του Σπύρου Ορνεράκη, παρατίθεται λεπτομερειακή χαρτογράφηση του ελληνικού πληθυσμού, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από τις κατά καιρούς οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες από το 1828 έως σήμερα, αλλά κυρίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η κ. Έμκε – Πουλοπούλου εξηγεί ότι το δημογραφικό εμφανίστηκε στη δεκαετία του ΄80, επομένως προϋπήρχε της κρίσης, αλλά επιδεινώθηκε κατά τη διάρκειά της, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της Ελλάδας να μειώνεται, να αλλοιώνεται και να γερνάει με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό. «Οι απογραφές αποκάλυψαν ότι έως και τις αρχές του 21ου αι. ο πληθυσμός της χώρας αυξανόταν διαρκώς, ακόμα και στις ανώμαλες περιόδους, που γνώρισε το ελληνικό έθνος» λέει και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, το 1828, πριν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η Ελλάδα «μετρούσε» 753.000 ανθρώπους, οι οποίοι το 2011 έφτασαν τους 10,9 εκατομμύρια. Το 2011 αντιστοιχούσαν 104 γυναίκες σε 100 άνδρες και στην περίοδο 1951-2011 μειώθηκε στο μισό ο πληθυσμός των νέων 0-14 χρόνων (από 28,8% σε 14,5%) και σχεδόν τριπλασιάστηκε η αναλογία των ηλικιωμένων στον πληθυσμό (από 6,7% σε 19,5%). Αλλά, στην περίοδο της κρίσης, ο ρυθμός γήρανσης επιταχύνεται. Η μέση ηλικία του πληθυσμού από 30 έτη το 1951 φτάνει τα 43,5 το 2014!».

Επιπλέον, την περίοδο 2001-2011 καταγράφεται μικρή μείωση στους άγαμους και στους έγγαμους, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των διαζευγμένων και λιγότερων των χήρων/χηρών, ενώ παρατηρείται μεγάλη αύξηση των μονοπρόσωπων νοικοκυριών, μικρότερη αύξηση των νοικοκυριών 2-3 ατόμων και μείωση των νοικοκυριών 4 ατόμων. Είναι, δε, εντυπωσιακή η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την περίοδο 2011-2016, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 115.479 άτομα (γεννήσεις 692.592 / θάνατοι 808.071). Η μικρή αύξηση των γεννήσεων (κατά 1.051 παιδιά), που καταγράφηκε το 2016 οφείλεται κατά 77% σε γεννήσεις από γυναίκες πρόσφυγες, που δεν θα μείνουν στην Ελλάδα. Σε έξι χρόνια, δε, χάθηκαν πολύ περισσότερα άτομα από τις γεννήσεις ενός έτους (π.χ. το 2016, 93.698 γεννήσεις). Έως το 2010, οι άνθρωποι που έρχονταν στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από εκείνους που την εγκατέλειπαν. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα (2018) η χώρα, εκτός από την υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, οφείλεται στο φαινόμενο της «αρνητικής μετανάστευσης», γεγονός που έχει ως συνέπεια τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού, κάθε χρόνο, σε απόλυτο αριθμό.

Τα στοιχεία που παρατίθενται στην ογκώδη έκδοση οδηγούν στο σχεδόν αδιαπραγμάτευτο συμπέρασμα πως ό,τι κατάφερε με κόπο η Ελλάδα να κερδίσει στα χρόνια της «ευμάρειας», όταν -έτσι κι αλλιώς- τα νέα ζευγάρια δύσκολα έπαιρναν την απόφαση για 2ο και 3ο παιδί, το έχασε μέσα στα οκτώ χρόνια της κρίσης! Το δημογραφικό από εθνικό θέμα εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Όπως αναφέρει η ερευνήτρια, για το θέμα των αιτίων και των επιπτώσεων των δημογραφικών εξελίξεων, οι παράγοντες για τη δυσμενή εικόνα του πληθυσμού είναι πολλοί, αλλά «πρωταρχική θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης κατέχει η ανεργία, η επισφαλής απασχόληση και η μείωση του οικογενειακού εισοδήματος. Μετά το 2013 παρατηρείται μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη μείωση της πλήρους απασχόλησης και αύξηση της μερικής. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι καταργούνται οι “καλές” θέσεις εργασίας με ικανοποιητικό μισθό, εξασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, ενώ αυξάνονται οι “ευέλικτες μορφές απασχόλησης”, ανασφάλιστες με πολύ χαμηλούς μισθούς και ενίοτε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας». Ως εκ τούτου, η αύξηση της ανεργίας των νέων ανδρών και γυναικών και η απασχόληση σε δυσβάστακτο περιβάλλον αποτελούν αιτία μείωσης της γαμηλιότητας και της γεννητικότητας και αύξηση της αποδημίας, γιατί όσοι της υφίστανται, κυρίως όσοι έχασαν τη δουλειά τους, δεν αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά και όσοι έχουν προσόντα επιλέγουν τη μετανάστευση».

Η κ. Έμκε – Πουλοπούλου χτυπάει τον κώδωνα κινδύνου. «Το δημογραφικό πρόβλημα θα επιδεινωθεί» τονίζει και εξηγεί: «Η εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων, η γήρανση του πληθυσμού και η εκτόξευση της αποδημίας θα καταλήξουν σε μεγάλη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας και σε αύξηση της αναλογίας των ηλικιωμένων. Θα αυξάνεται ο πληθυσμός άνω των 65 ετών σε βάρος των ηλικιών 0-14». Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει αντιστροφή της δημογραφικής… κατρακύλας της χώρας, η ερευνήτρια απαντά: «Πρόκειται για μία εν μέρει μη αναστρέψιμη πραγματικότητα. Η επί 40 χρόνια χαμηλή γονιμότητα έχει δημιουργήσει μια μικρότερη αριθμητικά γενιά γυναικών. Ακόμα κι αν οι γυναίκες αυτές αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, θα είναι δύσκολο ο αριθμός των γεννήσεων να ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων. Εξάλλου, θα πρέπει να περάσουν 25-30 χρόνια, ώστε η αύξηση των γεννήσεων να δημιουργήσει τη γενιά, που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας και με την απασχόληση και τις εισφορές της στο ασφαλιστικό σύστημα να συμβάλει στη στήριξή του. Μέχρι να αρχίσει να εργάζεται αυτή η γενιά, θα χρειαστούν επιπλέον δαπάνες ιδιωτικές και δημόσιες για την ανατροφή και την εκπαίδευσή της».

Η κ. Έμκε Πουλοπούλου κρατά για το τέλος μια μικρή δέσμη φωτός από μια χαραμάδα ελπίδας… «Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα να σταματήσει η κατάρρευση και να επιβραδυνθεί ο ρυθμός γήρανσης, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παροχή γενναίων κινήτρων για την ενίσχυση της γονιμότητας και τον περιορισμό της αποδημίας. Αλλά όχι έτσι απλά.
»Υπάρχει άμεση ανάγκη για μια υπεύθυνη, συντονισμένη, σοβαρή δημογραφική πολιτική, που θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού και εργασιακού περιβάλλοντος, ευνοϊκού για τη δημιουργία οικογένειας, την απόκτηση παιδιών και την παραμονή των νέων στον τόπο μας.
»Πρέπει, δε, να γίνει κατανοητό ότι η χρησιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων για τη βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε εθνική και δημογραφική αλλοίωση. Εξάλλου, οι μετανάστες προσαρμόζουν την αναπαραγωγική συμπεριφορά τους στη συμπεριφορά των γηγενών και μακροχρόνια γερνούν και αυτοί.
»Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι η δημιουργία ενός φορέα που θα συντονίζει τη στρατηγική για το Δημογραφικό, π.χ. ένα υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής ή ένα Γραφείο Δημογραφικής Πολιτικής της Βουλής. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια πολιτική είναι η ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον 2%, ώστε να μπορεί να βοηθήσει και στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος».

ΑΜΠΕ

9 comments :

  1. Anonymous9/7/18 16:27

    Έχετε προσέξει ότι όλοι αυτοί που αναφέρονται στο δημογραφικό της Ελλάδας και μιλάνε για το πόσοι θα είμαστε το τάδε έτος (π.χ. Eurostat, το 2080, 7,2 εκατ. ανθρώπους, ο πληθυσμός της Ελλάδας) και κ.λ.π. δεν αναφέρουν απολύτος τίποτα περί:

    - τον αριθμό για τα "παιδιά" που έχουν έρθει και συνεχίζουν να έρχονται τόσα χρόνια στην Ελλάδα εκ ανατολάς (και όχι μόνο π.χ. δες Αλβανία), που ζούν ήδη στην Ελλάδα, δηλαδή όλους αυτούς που κάποιοι τους ονομάζουν Έλληνες με ΜΗ ελληνική καταγωγή. Για αυτούς δεν αναφέρεται αριθμός. Αλήθεια σήμερα το 2018 πόσοι είναι; Το 2020, 2030, 2040, ....2080, πόσοι θα είναι άραγε οι Έλληνες με ΜΗ ελληνική καταγωγή στην Ελλάδα;

    - Αυτή την στιγμή που μιλάμε, το 2018 δηλαδή, ξέρουμε επίσημα ή γενικά ξέρει κάποιος να μας πει με στοιχεία πόσοι είναι οι Έλληνες ΜΕ ελληνική καταγωγή στην Ελλάδα; Κάτι έχει πάρει το μάτι μου για μία απογραφή πληθυσμού το 2011, όπου μιλάει για Μόνιμο Πληθυσμό, για Νόμιμο Πληθυσμό και για Πληθυσμό που δεν δέχθηκε να απογραφεί στην Ελλάδα το 2011. Περίμενα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011 να κάνει καταγραφή Ελληνικού πληθυσμού (ΜΕ ελληνική καταγωγή), αλλά η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011 έκανε Απογραφή Πληθυσμού-Kατοικιών.
    Τελικά ξέρουμε πόσοι ήταν οι Έλληνες ΜΕ ελληνική καταγωγή στην Ελλάδα το 2011; Ποιός είναι ο αριθμός αυτός για να αφαιρέσουμε θανάτους-να προσθέσουμε γεννήσεις Ελλήνων ΜΕ ελληνική καταγωγή και τέλος να αφαιρέσουμε αριθμό Ελλήνων ΜΕ ελληνική καταγωγή που βγήκαν εκτός Ελλάδας προς αναζήτηση εργασίας (οι οποίοι είναι σε αναπαραγωγική ηλικία), για να δούμε εν έτη 2018 τι αριθμός Ελλήνων ΜΕ ελληνική καταγωγή ζούν στην Ελλάδα; (και μετά υπολογίζουμε για το 2020, 2030, 2040, ....2080)

    υ.γ.
    Το Έλληνες ΜΕ ελληνική καταγωγή και το Έλληνες με ΜΗ ελληνική καταγωγή είναι ανέκδοτο αλλά ας μην κολλήσουμε σε αυτό. Το ερώτημα παραμένει, πόσους “Γιάννηδες” (Αντετοκούνμπο) έχουμε τώρα και πόσους θα έχουμε το 2020, 2030, 2040, ....2080; γνωρίζει κάποιος να μας πει;

    ReplyDelete
  2. ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ". Η ΙΔΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ".

    ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2015 ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 5.000.000. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ 2000000 ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.

    Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΚΑΛΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 11ΕΚΑΤΟΜ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΑ 2,000,000 ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ, Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 9.000.000 ΕΠΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ 14.000.000.

    ΕΚΤΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ 2.000.000 ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 500000 ΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 15.500.000 ΜΕ ΜΗ ΓΗΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 6.500.000. ΑΥΤΑ ΤΑ 6,5 ΕΚΑΤ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/7/18 22:53

    Στην τελευταία απογραφή απαγορεύτηκε να δοθεί στην δημοσιότητα ο αριθμός των αλλοδαπών (ίσως για να μην τρομάξουμε), δηλαδή ο αριθμός των αλλοδαπών που δέχθηκε να απογραφεί!!!
    Μας είπαν ότι είμαστε 11 εκατομμύρια, αλλά δεν είπαν πόσοι οι ελληνοποιημένοι από το 1974 και μετά. Πολλοί γράφετε για μετά το άνοιγμα των συνόρων με τον σαμαρά το 1994. Όμως οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ότι έφευγαν δήθεν αντιστασιακοί από την τουρκία (όπως τώρα οι γκιουλενιστές) και ο γεροξεμωραμένος καραμαν-αλής τους έδινε γη και ύδωρ στην Θράκη!!!
    Πήγαινα στο δημοτικό και θυμάμαι που έλεγαν οι μεγάλοι ότι βάζει φωτιά στην Θράκη, γιατί ο τούρκος παραμένει τούρκος και αν αλλάξει η κυβέρνηση του θα θέλει ένωση με την πατρίδα του! Φαντάζεστε τώρα 45 χρόνια μετά πόσοι γίνανε οι τότε "αντιστασιακοί"; Δυο γενιές γεννοβολήματα!
    Από το 1994 έχουμε πιά τα εγγόνια των αλβανών και λοιπών ανατολικοευρωπαίων (ελληνοποιημένων σαφώς)...
    Συμπέρασμα; Αγαπητέ Κουρήτη, σε βλέπω πολύ αισιόδοξο για 9 εκατομμύρια γηγενών...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  4. Α.Α

    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1991 "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ" ΝΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 100.000. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΡΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ", ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ) ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΕ ΒΟΛΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ '91) ΠΟΥ ΗΡΓΑΖΟΝΤΟ ΩΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΙΚΙΑ. ΑΛΛΕΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ", ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΗΡΓΑΖΟΝΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (3000+) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 91.

    Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΩΝ (9.000.000) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ-ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΩΣ ΟΜΑΔΑ "ΙΣΧΥΣ" ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΑΝ 3.000.000 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΟΜΜΑΙΜΟΝ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΟΥ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ/ΣΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ (75%+) ΣΤΟN ΜΙΤΟΧΟΝΔΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ) ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  5. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ10/7/18 16:01

    .
    .
    ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΙΤΛΟΣ:
    5.800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=CN-qjzloWG4

    Ανέβηκε στις 8 Μαρ 2011

    Μπράβο μ@λ@κ@ Έλληνα , η χώρα σου έχεις 5.800.000 λαθρομετανάστες και επειδή έχεις τον φόβο το να μην σε πουν «ρατσιστή» επειδή ζητάς το αυτονόητο κάθεσαι και τρως στην μάπα τον φασισμό των αριστεριστών …. Έλλαδα 2030 , οι Έλληνες θα είναι μειονότητα ,τα αφεντικά των παιδιών μας θα είναι αλλοδαποί, όσοι θα μιλούν ελληνικά θα θανατώνονται και στην κουτάλα θα είναι οι αλλοδαποί…
    δηλαδή για να ξυπνήσεις πρέπει να συμβούν όλα αυτά ;;
    .
    ΕΣΤΙΑΣΕ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΤΙΤΛΟΣ :

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=IHSX-2Wc77M

    ΤO ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ, Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ,

    Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ Η ΝΤΠ

    ΤΙΤΛΟΣ:

    ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ

    https://www.youtube.com/watch?v=nfldqU8W1WU

    .
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    .
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    .
    ΠΟΙΟΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    .
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ;;;;;;;;;;;;
    .
    ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ……….
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ !
    .
    ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ!
    .
    ΕΔΩ ΝΥΝ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ……………..
    .

    ΥΣ.
    .
    ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....
    .
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ...........
    .
    ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ,
    .
    ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ............
    .
    .
    .
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ...........
    .
    .
    .

    ReplyDelete
  6. Anonymous10/7/18 16:07

    ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.
    ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ. ΟΙ ΔΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΟΕΙΔΗΣ ΦΥΛΗ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΚΟΥΡΔΟΥΣ. ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΕΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ !
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    ΣΤΗΝ ΔΕ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΙ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ.

    ΖΖ

    ReplyDelete
  7. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ10/7/18 16:09

    • ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ( ΕΣΕΙΣ ) Ξ .Ε .Ρ .Ε .Τ .Ε …………….
    .
    BINTEO
    ,
    Ι. Μιχαλέτος – Η ισλαμική πληθυσμιακή επέκταση.
    .
    Η πραγματική ατομική βόμβα του Ισλάμ – 16.3.2015
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=KQMXqDzkgDo
    .
    ………………………………………………..
    Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρ 2015
    Διάλεξη του Αναλυτή – Συντονιστή του Southeast European office of the World Security Network Foundation
    κ. Ιωάννη Μιχαλέτου με θέμα
    «Η ισλαμική πληθυσμιακή επέκταση.
    Η πραγματική ατομική βόμβα του Ισλάμ»,
    η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου 2015 στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου.
    ……………………………………………
    ΥΣ. 1 )

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΡΙΖΩ

    ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

    ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΤΟ 2015 / 3 / 16

    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ 3.122 προβολές

    ΕΝΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

    ΑΠΟ Δημοσιεύτηκε στις / 19 / Μαΐ / 2017 ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ

    ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 32.803.164 προβολές …………………..
    .
    Ε .Λ .Ε .Ο .Σ !
    .

    ReplyDelete
  8. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ10/7/18 16:56

    .
    Η Ώρα των Βετεράνων - Χρ. Τσαμπάζη & Αν. Μπανάκος 1/2
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=MBIXzkqx-sc
    .
    49.56 ΛΕΠΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
    .
    .
    Η Ώρα των Βετεράνων - Χρ. Τσαμπάζη & Αν. Μπανάκος 2/2
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=ZmMXCQEpuVk
    .
    .
    19.58 ΛΕΠΤΑ ΛΕΕΙ 3% ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    .
    .
    ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ………….
    .
    ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    .
    ΝΟΜΙΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    .
    .
    .
    .
    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    .
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    .
    ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/
    .
    ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ …………..
    .
    ΓΙΑΤΙ ,
    .
    .
    Κανένας και ποτέ, είτε ξένος είτε Έλληνας, δεν λεηλάτησε χωρίς αντίσταση το «σπίτι» των Ελλήνων.
    .
    Παναγιώτης Τραϊανού
    .
    .
    .
    ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΤΡΙΣ
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    ,
    makeleio.gr
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Hf03dUuEZ1Y
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτ 2015
    .
    .
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΥΣΤΑΤΟ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑ


    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ
    .
    .
    ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
    .
    .

    ReplyDelete
  9. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ11/7/18 02:25

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ :
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ,
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ Η ΓΝΩΣΗ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ .
    ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ .
    ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ .
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
    ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΚΑΦΗ , ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ …………..
    Η ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ .
    ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ .
    ΣΑΝ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
    ΤΟ ΧΩΜΑ ΞΕΒΡΑΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
    ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ .
    ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ……..
    ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ .

    ΒΙΝΤΕΟ

    Μανώλης Παπαγρηγοράκης 25.1.2013 ΣΤΑ ΑΚΡΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=qAI_TO0xTrI&t=19s


    Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβ 2013

    .

    Για το μυστήριο του λοιμού στην Αθήνα του Περικλέους ,

    κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου,

    και την αρχαία έφηβη Μύρτιδα,την οποία «ανέστησε» ,

    συζητά ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής,Μανώλης Παπαγρηγοράκης,

    ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα. (από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ)

    Ο καθηγητής αναφέρει:" Μελέτησα την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων

    και τους συνέκρινα με τους Νεοέλληνες.

    Αυτή η εργασία κατέληξε στο να δείξει, ιατρικά όμως,

    ότι είμαστε ακριβώς οι ίδιοι, στο προσωπικό κρανίο,

    ενώ στο εγκεφαλικό κρανίο έχουμε υποστεί την εξέλιξη,

    που είναι φυσιολογικό αυτό και έπρεπε να γίνει.

    Έχει αλλάξει ο προσανατολισμός αύξησης ανάπτυξης

    του εγκεφαλικού κρανίου. .."

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ
    .
    .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ .

    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑ ΠΩ ΟΜΩΣ

    ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΜΑΣ

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ .

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ , ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ

    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ …………..
    .
    ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ .
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA.

    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ …………


    Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ …………..


    ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ !


    .

    ReplyDelete