20/10/2017

Η.Π.Α: Νέες τεχνολογίες για το Υπ. Άμυνας

Τον Μάρτιο του 2017 το DoD (Department of Defense, Υπουργείο Άμυνας) δημοσίευσε τον προϋπολογισμό του για το έτος 2018 όσον αφορά τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Σε αυτό το προϋπολογισμό βλέπουμε αρκετές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και αυτό ακριβώς θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο. Θα ασχοληθούμε με τη κατηγορία «άλλος εξοπλισμός» που περιλαμβάνει το βασικό εξοπλισμό πεζικού. Το συνολικό ύψος αυτού του προϋπολογισμού ανέρχεται στα $104 εκατομμύρια και περιλαμβάνει διάφορα απαραίτητα υλικά οπλίτη όπως στολές, ατομικές συλλογές πρώτων βοηθειών, κτλ. Αλλά και μερικά λιγότερο γνωστά. Διαβάζουμε για κάποια αυτονόητα υλικά όπως κυάλια, ρολόγια χειρός, φακούς κεφαλής και μερικές δεκάδες πολυβόλα. Βλέπουμε επίσης κάποιες παλιές τεχνολογίες και μερικές νέες. Έχει αρκετό ενδιαφέρον να μελετάει κανείς τις επιλογές νέων τεχνολογιών όπως αυτές. Συχνά οι συμμαχικές δυνάμεις ακολουθούν τις επιλογές των ΗΠΑ και γι’αυτό είναι χρήσιμο να έχουμε μία εικόνα από αυτές τις τεχνολογίες.

  • 150 διόπτρες κράνους νυχτερινής παρατήρησης PVS-7D, κάτι που δε θα το περιμέναμε καθώς είναι σχετικά παλιό μοντέλο.
  • Η δεύτερη συσκευή παλαιάς τεχνολογίας είναι το υπέρυθρο λέιζερ σκόπευσης PEQ2A. Και σε αυτή τη περίπτωση, μας κάνει εντύπωση γιατί το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε μία τόσο παλιά τεχνολογία για νυχτερινή σκόπευση.
  • 300 συσκευές Iridium Go. Η συσκευή αυτή είναι ένας δορυφορικός πομποδέκτης που μετατρέπει οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή (όπως τάμπλετ, δέκτες GPS, κινητά τηλέφωνα, κτλ.) σε δορυφορική. Πρακτικά, λειτουργεί ως μία τοπική κεραία που εξασφαλίζει ότι θα έχει πάντα άψογο σήμα, είτε αυτό είναι μέσω δικτύων WiFi, 3G, 4G, ή ακόμα και δορυφόρους. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από το Υπουργείο Άμυνας ώστε να αυξήσει την αξιοπιστία των επικοινωνιών του.
  •  200 συσκευές δορυφορικής τηλεφωνίας Iridium 9575. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες μονάδες που επιχειρούν σε εμπόλεμες ζώνες είναι εξοπλισμένες με δορυφορικά τηλέφωνα ως μέσο έκτακτης ανάγκης στη περίπτωση που όλες οι άλλες μέθοδοι επικοινωνίας αποτύχουν. Οπότε, δε μας κάνει εντύπωση το υλικό. Μας κάνει όμως εντύπωση η επιλογή του μοντέλου καθώς το 9575 είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της εταιρίας. Προσφέρει μετάδοση φωνής και δεδομένων, μπορεί να λειτουργεί ως σταθμός WiFi για άλλες συσκευές, είναι το πρώτο δορυφορικό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ με σύστημα εκπομπής σημάτων κινδύνου και το πρώτο που υπερκαλύπτει το στρατιωτικό πρότυπο αντοχής 810F. Σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή με δεδομένο ότι δε μιλάμε για προϋπολογισμό δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων αλλά για συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις.
  • 450 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Quadcopter στρατιωτικών προδιαγραφών. Παρότι το οπλοστάσιο των ΗΠΑ έχει κατακλυστεί με μη επανδρωμένα οχήματα, είναι ενδιαφέρουσα η επιλογή οχημάτων τύπου Quadcopter σε σχέση με τα παραδοσιακά μη επανδρωμένα φορητά αεροσκάφη που βλέπουμε σήμερα.
  • Τέλος, 500 ανιχνευτές μετάλλων εδάφους της εταιρίας CEIA, και για την ακρίβεια το μοντέλο CMD V2.0. Αυτός είναι ένας από τους πιο μικρούς ανιχνευτές μετάλλων καθώς διπλώνεται εύκολα και το ίδιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να αναπτυχθεί. Είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας και έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς.

No comments :

Post a Comment