26/09/2017

Ο Emmanuel Macron ζήτησε κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό Άμυνας

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και τη μεταρρύθμισή της παρουσίασε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, με βασικούς πυλώνες την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή. Όπως εξήγησε, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει έχουν ορίζοντα υλοποίησης 5 με 10 έτη, αλλά είναι απαραίτητες προκειμένου να γίνουν βήματα προς μια κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα, καθώς η στροφή των κρατών της Ευρώπης στην εσωστρέφεια θα καταστήσει αδύνατο να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα που τις δοκιμάζουν. Ξεκινώντας την ομιλία του με μια ιστορική αναφορά στον 20ο αιώνα και τονίζοντας τους δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους, ο Em. Macron σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει καταστεί ευάλωτη ξανά, καθώς έχοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απορρέουν από την παγκοσμιοποίηση έχει στραφεί προς το λαϊκισμό και τον προστατευτισμό. Όπως ανέφερε, έχουμε ξεχάσει πώς να προστατεύσουμε την Ευρώπη και τα οράματά μας. Η παγκόσμια φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, πρόσθεσε, δεν θα επιτρέψει στις χώρες που θα επιλέξουν την εσωστρέφεια να πετύχουν. Η εσωστρέφεια θα «μας καταστρέψει συλλογικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το καθήκον που έχουμε είναι να εντοπίσουμε το μονοπάτι και να δημιουργήσουμε μια κυρίαρχη Ευρώπη, είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη μεταρρύθμιση που ζήτησε ο γάλλος πρόεδρος αφορά στην ασφάλεια της Ευρώπης, όπου πρότεινε κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό άμυνας, ειδικά υπό το βάρος της αυξανόμενης τρομοκρατικής δράσης. Σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει συμμετέχοντας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο ζήτησε την κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας και την ανάπτυξη μιας κοινής στρατιωτικής κουλτούρας. Αναλύοντας την πρότασή του, ανέφερε την δημιουργία ευρωπαϊκή στρατιωτικής ακαδημίας, ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας, μυστικής υπηρεσίας, αλλά και ευρωπαίο γενικό εισαγγελέα.
Το δεύτερο σημείο του κ. Macron, αφορά στην προσφυγική κρίση και τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Η πρσφυγική κρίση θα συνεχιστεί αναπόφευκτα, είπε ο γάλλος πρόεδρος, καθώς γεννήθηκε από τις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων ανισοτήτων. Ως προς την αντιμετώπισή της, αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής και την ανάπτυξη ευρωπαϊκής δύναμης που θα φυλά τα σύνορα της ηπείρου. Πρότεινε ακόμα τη δημιουργία πανευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου και κοινά σε ευρωπαϊκά έγγραφα αναγνώρισης, για την καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Παράλληλα ωστόσο, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν και οι άνθρωποι που κατέφυγαν στην Ευρώπη για να αναζητήσουν άσυλο. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «γυρίσαμε την πλάτη μας στη Μεσόγειο» και τόνισε ότι η σχέση της Ευρώπης με την Αφρική πρέπει να επανοικοδομηθεί. Σε αυτή τη βάση πρότεινε την επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ώστε να χρηματοδοτηθεί η συνεργασία με την Αφρική. Όπως σημείωσε, μόνο δύο χώρες έχουν σχετικό φόρο, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προτείνοντας να υιοθετηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο τρίτος πυλώνας των μεταρρυθμίσεων που εισηγήθηκε ο Emmanuel Macron αφορά στην κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει τον πλανήτη και αυτό είναι γεγονός στο οποίο οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά ανέφερε, τονίζοντας ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη την κλιματική αλλαγή ως έναν από τους κυριότερους αντιπάλους της ηπείρου.

http://www.liberal.gr/arthro/168610/epikairotita/2017/o-Emmanuel-Macron-zitise-koino-europaiko-propologismo-amunas-.html

8 comments :

  1. Anonymous26/9/17 21:26

    Τι να πρωτοσχολιασει κανεις; Με λιγα λογια εδειξε το μελλον των ευρωπαϊκων λαων.. Οποιος μπηκε στο μαντρί δε δύναται να βγει.
    Ερωτηση προς το ιστολογιο, υπαρχουν καποια κρατη στην ευρωπαϊκη ηπειρο που δεν συμμετεχουν στην ενωση και εχουν δικο τους νομισμα.
    Τι θα κανουν μ΄αυτα; Δεν θα τα ενταξουν στο μαντρι;
    Μενιος

    ReplyDelete
  2. Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ, Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ. Η ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ Η.Β ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ (ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ, ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΙΔΙΚΟΙ". ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΑΕΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΙΤΟΒΟΛΩΝ ΤΗΣ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΗΣ.

    ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΩΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. Η ΑΛΞΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΡΩΣΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ "ΟΥΦΟ".

    Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. Η ΓΑΛΛΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ) ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous26/9/17 22:28

    Αρχικως, γιατι να θελουν να μπουν στην Ε.Ε. οι υπολοιπες χωρες, δε βλεπουν τι παθαινουν οι ενταγμενες; Αλλα μαλλον εχουν κι αυτοι δωσιλογους πολιτικους. Απ' την αλλη σ' αυτη την εποχη των αυτοκρατορειων, θα ειναι αναγκαιο κακο..
    Για το διαμελισμο της Ρωσσιας, το ακουω πρωτη φορα. Ακουγεται λογικο. Παντα αναρωτιομουν πως θα επειθαν τους ρωσσους να πολεμησουν τους ευρωπαιους στον Γ Π.Π. Αν και ολα γινονται, βλεπε Β Π.Π.
    Οντως, τροφη, ενεργεια κ πρωτες υλες ειναι το παν. Και μ' αυτη την εννοια και η Ελλαδα θα μπορουσε να ηταν παμπλουτη..
    Ελπιζω και γω η Ελλαδα να μην εχει την ιδια μοιρα οπως μετα την αλωση της Κων/πολης.
    Μενιος

    ReplyDelete
  4. Anonymous26/9/17 22:33

    Υ.Γ. Αλλο θεμα ειναι οτι αυτη η ευρωπαϊκη αυτοκρατορεια που στηνεται δεν θα ειναι φιλικη προς τους πολιτες της. Οργουελικα σεναρια ρεουν στην ατμοσφαιρα..
    Μενιος

    ReplyDelete
  5. Anonymous27/9/17 09:48

    αυτα τα μαθαινεις απο την πρεσβεια των ΟυΣα ?? εισαι ελεινος τελικα.πάλι οι Ρώσοι θα καθαρίσουν την κατάσταση . όπως και στο ΒΠΠ . εγώ αυτό βλέπω ότι γίνεται .

    ReplyDelete
  6. ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ (ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΥ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΙΚΕΣ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ . ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΛΑΟΣ, ΕΘΝΟΣ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ.

    ReplyDelete
  7. ΑΝΩΝΥΜΕ 09:48
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΤΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΡΥΣΤΑΛΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΩΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΝΕΚΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ; ΣΕ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ...ΣΤΟΛΙΣΕΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous28/9/17 21:33

    Σιγουρα θα πεσει, ειναι νομοτελεια. Αλλα οχι ευκολα, θα προσπαθησουν να μην κανουν τα λαθοι των παλαιωτερων αυτοκρατορειων, και επισης ελεγχουν την τεχνολογια και το χρημα.
    Το ενστικτο μου λεει οτι ο Ελληνισμος θα επιβιωσει (εστω και δυσκολα) γιατι ειναι ιδεα. Ισως χρειαστει και βοηθεια απο τον θεο των Ελληνων.

    ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

    Αυτο που λες ειναι πολυ σημαντικο, αλλα να αυξησουν οι Ελληνες την γεννητικοτητα τους ειναι αδυνατο. Το βλεπουμε και το ζουμε στις μερες μας. Μονο απο τους ομογενεις του εξωτερικου μπορει να γινει αρκει να μην διασταυρωνονται με αλλα γενη ή εστω αλλα φυλα.
    Παντως οταν γυρισει ο τροχος και ερθουν καλυτερες εποχες, ολο και περισσοτερες Ελληνικες ψυχες θα θελουν να ενσαρκωθουν. Αν και ο Ελληνας δεν κολωνει στα δυσκολα, αλλα που να βρει αξιους γονεις να τον γεννησουν στις μερες μας;

    Μενιος

    ReplyDelete