26/09/2017

Oλόκληρο το επίμαχο "σημείο" από την αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

"Kαίει" τον Μιχάλη Καρχιμάκη (άνθρωπο) ειδικών αποστολών του Γιώργου Παπανδρέου που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αγορά αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών, κατάστασης ασφαλείας-εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας. Επίσης φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον, εξέφρασε την πικρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του ενώ υποστήριξε πως έλαβε τα έγγραφα με ανώνυμο φάκελο. Με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://greekamericannewsagency.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7.html

1 comment :

  1. Anonymous26/9/17 21:17

    Πως τα έχουν πιά τα εκατομμύρια... Τα είχε για"ώρα ανάγκης", αλλά σε ποιά τράπεζα; Και τα δήλωνε;
    Όσο για τα "απόρρητα" θυμάστε τον τούρκογλου που πήρε τα αρχεία σπίτι του;
    Σιχαμένα καθάρματα όλοι...

    ReplyDelete