27/09/2017

Ε.Ε: Ενιαίος φορέας Cybersecurity και πιστοποιήσεων

Ενέργειες στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Cybersecurity πραγματοποιεί η ΕΕ στον απόηχο της κλιμάκωσης, αναβάθμισης και διεύρυνσης της απειλής από hackers τόσο σε επίπεδο κερδοσκοπίας όσο και σε επίπεδο κρατικής και βιομηχανικής κατασκοπείας. Η ΕΕ θέλοντας να διαμορφώσει ένα ενιαίο firewall επεξεργάζεται μια σειρά από θεσμικά, χρηματοδοτικά και πολιτικά εργαλεία που θα συμβάλουν στη δημιουργία πλαισίου και διαρκούς εποπτείας. Η Κομισιόν έχει ήδη προτείνει ενιαίο μηχανισμό αντίδρασης σε μεγάλης κλίμακας απειλές, τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και Στήριξης για την αναβάθμιση της άμυνας και την αποκατάσταση ζημιών από επιθέσεις. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία εκ βάθρων αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Κυβερνοασάλειας της ΕΕ, η οποία θα συντονίζει πανευρωπαϊκές ασκήσεις, θα έχει ευρύτερες και πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες και θα συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ χωρών για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας. Η Κομισιόν μεταξύ άλλων προτείνει και τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας και Επάρκειας Κυβερνοασφάλειας, το οποίο θα επιφορτιστεί με την εξέλιξη και πιστοποίηση νέων τεχνολογιών δημιουργώντας standards και συσσωρεύοντας τεχνογνωσία. Σε αυτό τον οργανισμό περιλαμβάνεται και κέντρο πιστοποίησης προγραμμάτων, διαδικασιών και προτύπων, τύπου ISO με εφαρμογή στην κυβερνοασφάλεια.

Η Επιτροπή προωθεί όμως και ρύθμιση στις εθνικές νομοθεσίες που θα επιτρέπει στις εταιρίες διαχείρισης δεδομένων να τα αποθηκεύουν οπουδήποτε στον κόσμο, περιορίζοντας το κόστος και δημιουργώντας συνθήκες ενισχυμένου ανταγωνισμού. Ωστόσο θα επιτρέπεται η επιβολή υποχρέωσης διατήρησης των δεδομένων σε τοπικά data centers όταν πρόκειται για ευαίσθητα και στρατηγικής σημασίας δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΝΩ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ" ΣΕ servers ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ. ΤΟΤΕ, ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ Ε.Ε ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΥΝΙΣΤΟΣ "ΨΑΛΙΔΟΚΩΛΟΣ"  ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ..."ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ" ΚΑΙ Ο ..."ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ". ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ "ΣΠΡΩΧΝΟΤΑΝ" ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ.

Υ.Γ: ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΥΛΟΓΙΑ. ΠΗΓΑΝ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΘΕΣΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΤΥΝΗΣΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

No comments :

Post a Comment