27/09/2017

Νέα φιάσκο των Anοnymous και με το υπουργείο Εσωτερικών

Από φιάσκο σε γκάφα οδηγείται το διάσημο γκρουπ ακτιβιστών χάκερ Anonymous, αποδεικνύοντας είτε ότι πρόκειται για ερασιτέχνες μικρής ηλικίας, είτε για μια ομάδα που επιχειρεί να στείλει κάποιο περίεργο μήνυμα στο πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Μετά την αποτυχία υποκλοπής στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς όπως αποδείχθηκε ότι δημοσιεύθηκε χθες ήταν δημόσια αρχεία της τράπεζας, ακολούθησε νέα παταγώδης αποτυχία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Και στην δεύτερη περίπτωση, τα αρχεία που κλάπηκαν αφορούν μέρος δημόσιου υλικού και διαβαθμισμένου. «Τα αρχεία τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανιζόμενα ως προϊόν υποκλοπής, είναι δημόσια αρχεία, αναρτημένα στις διάφορες ιστοσελίδες του υπουργείου», διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την υπόθεση κυβερνοεπιθέσεων των τελευταίων ημερών, στην ιστοσελίδα του, από τους Anonymous Greece.
Αντίστοιχη ανακοίνωση είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα και η Τράπεζα της Ελλάδος: "Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος."

http://crisismonitor.gr/

No comments :

Post a Comment