27/09/2017

Ρωσσία: Επιτυχής δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου RS-12M Topol (ICBM: intercontinental ballistic missile)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στόχος ήταν η δοκιμή μιας προηγμένης έκδοσης κεφαλών για τους πυραύλους αυτούς. "Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από το πεδίο δοκιμών Kapustin Yar στη νότια Ρωσία, με την πολεμική κεφαλή να πλήττει τον στόχο που βρισκόταν στο πεδίο δοκιμών Sary-Shagan στο Καζακστάν, με την επιθυμητή ακρίβεια. Τα στοιχεία που συλλέχτηκαν κατά τη δοκιμή, θα αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη μέσων παράκαμψης των εχθρικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας τα οποία θα ενσωματωθούν στο ρωσικό στρατηγικό οπλοστάσιο." Οι πύραυλοι RS-12M Topol (κωδικοποίηση ΝΑΤΟ: SS-25 Sickle) είναι ICBM μονής πολεμικής κεφαλής, οι οποίοι εισήλθαν σε υπηρεσία το 1985. Έχουν μέγιστο βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων και μπορούν να φέρουν κεφαλή εκρηκτικής ισχύος 550 κιλοτόνων.

ΣΧΟΛΙΟ "Defence-point": Είναι πιθανό, όπως προκύπτει από τη συχνότητα των δοκιμών το τελευταίο διάστημα (τρίτη δοκιμή σε λίγες μόνο μέρες), ότι οι Ρώσοι εργάζονται για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των πυραύλων, οπότε τα περί νέας γενιάς κεφαλών είναι πολύ πιθανό να αληθεύουν.

No comments :

Post a Comment