12/09/2017

"Μυστική Συνάντηση Ρωσικού ΓΕΣ με τουρκικό ΓΕΣ, κρατήθηκε ως υψηλό κρατικό μυστικό"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ: Τι υποστηρίζει πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, για τα ελληνικά νησιά. ΡΩΣΙΚΑ "ΠΟΥΛΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΩΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΩΣΟΥΝ ΑΤΥΠΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ S-400 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, επισκέφθηκε κρυφά την Άγκυρα και αυτό ήταν σκοπίμως κρυμμένο από το κοινό, όπως ενημερώνει η ηλεκτρονική έκδοση της ‘Τζουμχουριέτ’.  Τα νέα αποκαλύφθηκαν από τον ανταποκριτή στην Άγκυρα της εφημερίδας «Γενίτσαγκ», Αχμέτ Τακάν. Ο οποίος ήταν σύμβουλος του πρώην (11ου) Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ και με αυτήν την ιδιότητα προφανώς έχει πηγές στην προεδρία και στο Υπουργικό Συμβούλιο.Ο Αχμέτ Τακάν, ξεκίνησε το άρθρο του με δύο ρητορικά ερωτήματα.
Πρώτον, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη» για την απομάκρυνση από τη Βόρεια Συρία στοιχείων της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν’ (PKK)/ YPG- Ομάδες Λαϊκής Προστασίας
Δεύτερον, θα υπάρξει επιχείρηση στην περιοχή της Αφρίν, όπου αποσπάσματα του PKK/YPG έχουν ήδη μετακινηθεί και οργανωθεί σε ένα κανονικό στρατιωτικό σύστημα;

Μετά από αυτήν την εισαγωγή και τις εισαγωγικές παρατηρήσεις, συνεχίζει αρθρογράφος:
"Για να βρούμε απαντήσεις σε αυτά τα ζωτικά ζητήματα, ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο πρόσφατες επισκέψεις στην Τουρκία. Το πρώτο δεν είναι μυστικό. Ο Ιρανός αρχηγός του προσωπικού Μοχάμεντ Μπακάρι έφθασε στην Άγκυρα στις 18 Αυγούστου για μια τριήμερη επίσκεψη. Στην πραγματικότητα, έγινε ο πρώτος Ιρανός αρχηγός του προσωπικού που επισκέφθηκε την Τουρκία από το 1979, σχεδόν πριν από 40 χρόνια. Δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του αρχηγού του προσωπικού του Ιράν στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη κρίσιμη επίσκεψη, που κρατήθηκε από το κοινό ως μυστικό «άκρως απόρρητο». Ο Ρώσος αρχηγός του προσωπικού Βαλέρι Γκερασίμοφ, τυχαία ή όχι, ήρθε στην Τουρκία αμέσως μετά τον Ιρανό ομόλογό του. Έφθασε το πρωί και το βράδυ πέταξε στη Μόσχα. Ο συντάκτης επικαλούμενος τις πηγές του, αναφέρει ότι ο Βαλέρι Γκερασίμοφ πέρασε την ημέρα στο κτήριο του τουρκικού κοινοβουλίου. Συναντήθηκε με τον Τούρκο αρχηγό Στρατού, Χουλούσι Ακάρ και πραγματοποίησε διάφορες συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους στρατιωτικούς. Δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ούτε με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ρητή ήταν η εντολή της προεδρίας η επίσκεψη να παραμείνει μακριά από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν έστειλε απαισιόδοξα μηνύματα προς τη Μόσχα και την Τεχεράνη (για τους Κούρδους) καθώς συνειδητοποίησε ότι ο τουρκικός στρατός αντιμετώπιζε προβλήματα στην Αφρίν.Την παραμονή των δύο κρίσιμων επισκέψεων στην Άγκυρα τόσο οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) όσο και το Γενικό Επιτελείο, έστειλαν στον Ερντογάν έκθεση στην οποία το κύριο συμπέρασμα ήταν ότι «υπό τις σημερινές συνθήκες, μια επιχείρηση στην Αφρίν, δεν θα ήταν δικαιολογημένη, βολική και κερδοφόρα».Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο γεγονός ότι «η Ρωσία θα δημιουργούσε ανησυχίες». Η έκθεση του Γενικού Επιτελείου υπερασπίζεται την άποψη ότι «μια επιχείρηση στην περιοχή της Ιντλίμπ είναι πιο βολική και επαρκής». Δίνονται οι ακόλουθες εξηγήσεις: Μια στρατιωτική επιχείρηση που θα διεξαχθεί στην Ιντλίμπ δεν θα πρέπει να είναι σε μεγάλη κλίμακα. Στόχος της θα πρέπει να είναι η εκκαθάριση των στοιχείων και η επιρροή των δομών της Αλ Κάιντα και η δέσμευση και ο έλεγχος των επίμαχων περιοχών με μια μικρότερη στρατιωτική επιχείρηση. Μόλις δημιουργεί ηγεμονία σε αυτούς τους τομείς, θα δημιουργηθεί ένα κέντρο συντονισμού και ολόκληρη η περιοχή της Ιντλίμπ θα ελέγχεται σε συντονισμό με τη Ρωσία και τη Συρία. Ο συντάκτης Αχμέτ Τακάν θα σημειώσει: «Ζήτησα από τις πηγές μου στην Προεδρία να πληροφορηθώ ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Ερντογάν στην αρνητική απάντηση σε μια επιχείρηση στην Αφρίν. Έλαβα την ακόλουθη απάντηση: «Στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη Συρία στην Αστάνα, θα αναζητηθεί πράσινο φως για μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ»."

The Hellenic Information Team

7 comments :

  1. Anonymous12/9/17 17:45

    Εμείς όμως έχουμε Μύκονο.
    Και θα ξυπνήσουμε ξαφνικά ένα πρωί...

    ReplyDelete
  2. Anonymous12/9/17 17:50

    ΨΗΓΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.

    |||

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/9/17 21:15

    Αμα κοιταξεις τον παγκοσμιο χαρτη, ειναι ευλογο να πεις οτι θα ειναι ηλιθιοι οι κινεζοι να ξεκινησουν πολεμο αν δεν τα εχουν βρει πρωτα με τους ρωσσους. Απ' την αλλη, οι βλακες οι ρωσσοι γιατι να πολεμησουν εναντιον λευκων-δυτικων; Μη μου πεις οτι ταιριαζουν πιο πολυ πολιτισμικα με τους κινεζους;
    Μηπως καποιος ελεγχει ολες τις κυβερνησεις; Μηπως ειναι ολα προσχεδιασμενα και μας τα πασαρουν σαν δηθεν γεωπολιτικες εξελιξεις. Δε ξερω, δεν ειμαι ειδικος.
    Μενιος

    ReplyDelete
  4. ΝΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣ ΚΤΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΦΟΒΗΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. Ο ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΛΩΝ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous13/9/17 07:09

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΡΩΣΙΚΑ "ΠΟΥΛΑΚΙΑ" ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ? ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ "ΚΕΛΑΙΔΗΣΟΥΝ" ΣΕ ΕΣΑΣ? ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΑΣΤΕΙΟ.ΔΕΝ ΙΣΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ReplyDelete
  6. ΛΥΠΑΣΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΛΥΠΑΣΑΙ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ.
    1) ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ - ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΘΕΩΡΟΥΝ, ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤ ΕΜΑΣ, ΠΨΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΛΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΩΦΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΥΤΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
    2) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΝ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΝΑ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ-ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ή ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΄η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΑΓΡΑΦΟΥΣΕ ή ΘΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ.

    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.

    ReplyDelete
  7. Δυστυχώς όλοι εξοπλίζονται μέχρι τα δόντια και ο Βίτσας λέει ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, ενώ ο Στεφανής και ο Καμμένος κοιτανε να βγαίνουν φωτογραφίες και να αναλωνόμαστε σε γραφικές δηλώσεις ότι ο στρατός μας είναι πανέτοιμος. Ούτε λόγος για την απαραίτητη αύξηση της θητείας καθώς η επάνδρωση των Μονάδων είναι τραγική.

    ReplyDelete