12/09/2017

Οι hackers του Κιμ κλέβουν Bitcoin για να παρακάμψουν τις κυρώσεις

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΚΙΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ hackers. ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Ηackers ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ. ΟΙ ..."TEMP.Hermit" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ-ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ή ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ Η FireEye. Η ΙΔΙΑ Η FireEye, ΠΟΣΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ; ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ; ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΟΛΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΚΕΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ . ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, Β.ΚΟΡΕΑ.

Ψηφιακά ριφιφί, ηλεκτρονικές απαγωγές για λύτρα σε bitcoin και σειρά επιθετικών ενεργειών που συμπίπτουν με την άνοδο του Bitcoin, καταλογίζουν εταιρίες ασφάλειας του internet στον ηλεκτρονικό στρατό hackers της Βορείου Κορέας. Με τις κυρώσεις να γονατίζουν την Πιονγιάνγκ ο Κιμ Γιονγκ-ουν έχει στραφεί πλέον στις επιθέσεις στα cryptocurrencies επιχειρώντας να εξασφαλίσει ρευστότητα εκτός συνόρων σε μη ανιχνεύσιμη ισοτιμία που ακριβώς γι αυτό το λόγο δεν μπορεί να πληγεί από τις κυρώσεις. Παράλληλα όμως επιχειρεί να στείλει μηνύματα στη διεθνή κοινότητα ότι τα όπλα που διαθέτει στο οπλοστάσιό του είναι πολλά και ότι σκοπεύει να απαντά σε όλα τα επίπεδα στις εις βάρος της Βορείου Κορέας κυρώσεις. Από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση με εργαλεία που είχαν κλαπεί από τη CIA και τα οποία κλείδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως και μπλόκαραν το βρετανικό σύστημα υγείας, πυρηνικά εργοστάσια και πολυεθνικές σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι στοχευμένες ληστείες bitcoins, εταιρίες ασφάλειας και υπηρεσίες πληροφοριών βλέπουν τον ψηφιακό στρατό του Κιμ Γιονγκ-ουν ως δράστη.

Η εταιρία ασφάλειας FireEye συνδέει μάλιστα τις επιθέσεις με τις κυρώσεις του ΟΗΕ και το ράλι του Bitcoin, σενάριο που φαίνεται να έχει βάση καθώς ο Κιμ προσπαθεί να βρει εναλλακτική χρηματοδότηση και να αποδείξει ότι η Πιονγιάνγκ δεν επηρεάζεται από το μέτωπο εναντίων της. Η αχανής και παντελώς αρρύθμιστη αγορά των cryptocurrencies είναι αυτό ακριβώς που επιζητά η απομονωμένη Βόρεια Κορέα, ενώ η διαρκώς αυξανόμενη εξάρτηση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-ουν στο Bitcoin είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν την εκρηκτική του άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο εντός του 2017 η FireEye αποδίδει -χωρίς επαρκή στοιχεία- τρεις επιθέσεις σε ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια του Bitcoin στη Νότια Κορέα είναι έργο του στρατού hackers του Κιμ. Μόνο σε μια εξ αυτώ των e-ληστειών η λεία ξεπερνάει -σε σημερινές τιμές- τα 15 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη FireEye για τα περισσότερα συμβάντα ευθύνεται μια ομάδα με το όνομα TEMP.Hermit, η οποία θεωρείται από τις ηγετικές στον χώρο της ηλεκτρονικής ληστείας ανταλλακτηρίων bitcoin. Η ίδια ομάδα έχει κατηγορηθεί και φια επιθέσεις στη Samsung και τη Sony. Σύμφωνα με τη FireEye οι hackers αν θέλουν να μετατρέψουν τα κλοπιμαία bitcoins και Etherium σε δολάρια ή γουόν θα τα μετέτρεπαν πρώτα σε ακόμα πιο σκληράcryptocurrencies όπως το Monero. Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα για τη μετατροπή χρημάτων από bitcoin wallets που είχαν υποδεχθεί λύτρα από την υπόθεση με τον ιό-ransomaware WannaCry. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι hackers διαθέτουν λογισμικό που μπορεί να κλέψει bitcoins τόσο σε πορτοφόλια και αποθετήρια όσο και κατά τη διαδικασία μεταφοράς και μετατροπής τους στα ανταλλακτήρια.

No comments :

Post a Comment