08/06/2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: Θεματική εβδομάδα στα σχολεία... "Έμφυλες Ταυτότητες" - Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΙΓΟΜΕΝΗΣ Κας Αντιγόνης Λυμπέρη

1) Το αρχικό μας κείμενο
Με αφορμή τη Θεματική Εβδομάδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, εν αρχή, στα Γυμνάσια της χώρας, οι ειδικοί ανέλυσαν με τη Μάριον Μιχελιδάκη, μεταξύ άλλων, τις έμφυλες ταυτότητες και μάλιστα στο στούντιο βρέθηκαν δάσκαλος δημοτικού σχολείου αλλά και μαθήτρια Γυμνασίου. Η πρώτη εκπομπή μεταδόθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, με θέμα τον εθισμό και τις εξαρτήσεις. Χθες, ήταν η σειρά της δεύτερης με θέμα τις έμφυλες ταυτότητες, με καλεσμένες/ους τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό και τέως γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Φωτείνη Κούβελα, γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων, τον Δημήτρη Παπαδημητριάδη, ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, την Αντιγόνη Λυμπέρη, εκπαιδευτικό – κοινωνιολόγο, την Ιωάννα Ροτζιώκου, Αστυνομικό, εκπρόσωπο τύπου ΕΛ.ΑΣ και τον Βασίλη Σωτηρόπουλο, δικηγόρο. Στο κοινό παρευρέθηκαν μέλη από το... "Πολύχρωμο Σχολείο"(;;;), εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, μία μαθήτρια και μία μητέρα.

Στο βίντεο της εκπομπής της ΕΡΤ θα δείτε να σχολιάζονται αρνητικά τα παλιά αναγνωστικά στα σχολεία, τα οποία προωθούσαν την οικογένεια και τα «στερεότυπα» αγόρι-κορίτσι. Φράσεις όπως το «φέρσου σαν κυρία» και «φέρσου σαν άνδρας» ψέγονται. Παιχνίδια όπως «μπάλα για τα αγόρια», «κούκλα για τα κορίτσια» αντιμετωπίζονται με προβληματισμό. Αφήνεται να εννοηθεί πως «μας επέβαλαν» το φύλο το οποίο έχουμε σήμερα και μιλούν για «κοινωνικό φύλο» που στέκεται απέναντι στο βιολογικό. Στο 1.00.30 καθηγήτρια αναφέρεται στα σεμινάρια «εμφύλων ταυτοτήτων» στο σχολείο της, ενώ στο 1.03.20 τον λόγο παίρνει μια μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία στηρίζει όλο αυτό που γίνεται και μιλά για «απελευθέρωση από στερεοτυπικές αντιλήψεις».

ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" (ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΦΥΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΣΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

* με κόκκινο οι υπογραμίσεις της Κας Λυμπέρη  που σχολιάζονται στο απεσταλθέν από αυτήν κείμενο της εδώ: https://drive.google.com/file/d/0BzgFGUqHe5J2Z3AtTUZ4dVZPeXc/view?usp=sharing

(για να φανούν οι επεξηγήσεις της κάς Λυμπέρη πρέπει να κατεβάσετε το κείμενο ή να επιλέξετε να το ανοίξετε μέσω των google docs διότι είναι σε μορφή DOCX και σε απλό preview δεν φαίνονται τα σχόλια της. )

2) Η απάντηση-σχολιασμός της Κας Λυμπέρη επιπλέον του παραπάνω κειμένου της.
Σας προωθώ τα σχόλιά μου για τη δημοσιογραφική "αναφορά" σας στο πρόσωπό μου https://isxys.blogspot.com/2017/06/blog-post_8.html η οποία με θίγει και με προσβάλλει επαγγελματικά και κοινωνικά διότι είναι άτοπη και αναληθής και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Σημειώνω ότι η ιστοσελίδα από την οποία "αντιγράψατε" τα σχόλια έχει προβεί σε νεότερη ορθή ανακοινωση.

Παρακαλώ όπως αποσύρετε ή επαναδιατυπώσετε τα σχόλια για το πρόσωπό μου – όπως ήδη πραγματοποίησε μεγάλη ιστοσελίδα με ανυπόγραφο και ανυπόστατο δημοσιογραφικό σχόλιο -από την είδηση διότι θεωρώ τη δημοσιογραφική τοποθέτηση μη έγκυρη ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ σύμφωνα με όσα ΣΥΝΟΛΙΚΑ διατυπώθηκαν στην εκπομπή: http://www2.star.gr/ellada/373442/akoyson-akoyson-kseperasmenoi-oroi-agori-kai-koritsi-symfwna-me-ekpomph-ths-ert1-ndash-binteo, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΠ. ΘΕΣΕΙΣ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ, 1997-2017 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ ΕΚΔΔΑ Msc ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕ ΥΠΕΠΘ 2012-2016)


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Κα Λυμπέρη, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε.  ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ.

Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να προωθείται η κοινώς λεγόμενη (όχι απο εσάς) αποδόμηση των φύλων, για εκατοντάδες λόγους. Η πρωτεύουσα/φυσική ιδιότης εκάστου ατόμου είναι το φύλο του και αυτή θα έπρεπε να ενισχύεται, όχι να κάμπεται ή να τυγχάνει διαχειρίσεως και "επεξεργασίας".  Ομοίως δεν θα έπρεπε να ενισχύονται οι παρεκκλίσεις ούτε να προωθούνται και να στηρίζονται μαζικά-κοινωνικά-εκπαιδευτικά. Είναι άλλο η ατομική στήριξη που μπορεί η πολιτεία να επιθυμεί να δώσει στο άτομο με λανθάνον φύλο κι άλλο αυτή η ιδιαιτερότητα του να προβάλλεται σχεδόν ως κατόρθωμα και πρότυπο. Τώρα εσείς, (ή/και άλλοι ειδικοί), μπορούν επιστημονικά να προτείνουν αυτό που θεωρούν "ορθό και σωστό" χωρίς όμως αυτό να σημαίνει αναγκαστικώς πως όντως είναι ορθό και σωστό. Άλλοι ειδικοί επιστήμονες και παιδαγωγοί διαφωνούν και προτείνουν το αντίθετο από εσάς.

Σε κάθε περίπτωση εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε την επιστημονική παιδαγωγική σας ιδιότητα, αλλά άλλες επιστημονικές ιδιότητες, διατηρούμε αναλλοίωτο το δικαίωμα μας στην κριτική επεξεργασία των θέσεων και των λεγομένων όλων. Επιπλέον θεωρούμε πως η θέση σας αυτή εκφέρεται αξιωματικά και δεν βασίζεται σε όντως υπαρκτές κοινωνικές-εκπαιδευτικές ανάγκες. Κοινώς... απεφασίσθη η λεγομένη (όχι από εσάς) αποδόμηση των φύλων και εσείς και άλλοι ειδικοί εισηγήστε τους καλύτερους τρόπους για την μετάβαση. Εμείς αμφισβητούμε ακριβώς αυτήν την απόφαση και ουδόλως υπεισερχόμαστε στους τρόπους που αυτή θα γίνει κτήμα της κοινωνίας.

Αφορμή πήραμε από αυτές τις εκπομπές, ώστε να θέσουμε ΕΜΕΙΣ τα πλαίσια κάτω από τα οποία μας ενδιαφέρει το θέμα και κάτω από τα οποία θα έπρεπε να ενδιαφέρει κατά την άποψη μας, την κοινωνία.  Αυτή η  άποψη μας, προκύπτει από τελείως αντίθετη  από τη δική σας "εκκίνηση"/θέση και είναι προβολή βασικών και αδιαπραγμάτευτων αξιών και αρχών μας, οι οποίες θεωρούμε πως μπορούν να αναμορφώσουν θετικά την κοινωνία εν αντιθέσι με τις δικές σας που θεωρούμε πως την βλάπτουν πολλαπλώς.  

7 comments :

  1. Anonymous8/6/17 19:39

    ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ''ΚΑΘΙΚΙΤΑΔΕΣ'' ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ/ΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΣΟΥΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/6/17 21:11

    Βήμα 1ο Αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας: γάμος ομοφυλόφιλων, σύμφωνο διαβίωσης ομοφυλόφιλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, gay parade κ.λ.π.
    Το 1ο βήμα πέτυχε και αντί η ομοφυλοφιλία να θεωρείται ασθένεια όπως πριν 50 χρόνια, τώρα επιβάλλεται σαν μόδα!!!!!!!
    Πάμε λοιπόν στα επόμενα βήματα:
    Βήμα 2ο Αναγνώριση παιδοφιλίας/παιδεραστίας με το όνομα "έκφυλες ταυτότητες". Οι παιδεραστές ελεύθερα θα κάνουν ότι θέλουν γιατί υποτίθεται τα παιδιά, ακόμα και τα νήπια έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό και συμφωνούν...
    Βήμα 3ο Αναγνώριση κτηνοβασίας. Ήδη στην Γερμανία υπάρχουν οίκοι ανοχής με ζώα
    Βήμα 4ο Αλλαγή φύλου ακόμα και σε παιδιά του δημοτικού ή του νηπιαγωγείου... Μετά από την πλύση εγκεφάλου που θα έχουν υποστεί τα παιδιά θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν φύλο πριν καλά - καλά μάθουν το δικό τους....
    Βήμα 5ο Αναγνώριση σατανισμού σαν επίσημη θρησκεία με ελεύθερη πρακτική τις ανθρωποθυσίες, που τα θύματα θα φέρονται ότι συμμετέχουν οικειοθελώς. Η ηλικία των θυμάτων θα είναι απεριόριστη, από βρέφη έως υπερήλικες...
    Τα 4 πρώτα βήματα, απλά είναι προκαταρκτικά του 5ου που θα φαίνεται σαν η φυσική συνέχεια όλων αυτών των 4 βημάτων ανωμαλιών...
    Όλα γίνονται για το 5ο βήμα…
    Α.Α.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/6/17 16:33

    το 6ο βημα δε το ειπες
    κυρηξη ως ανωμαλων διεστραμενων ρατσιστων φασιστων ναζιστων και εξολοθρευση τους ολων ημων των φυσιολογικων που γουσταρουμε μονο γυναικες, συλληψη και εξοντωση μας εις την νεοταξιτικην πυραν του κυριαρχου παγκοσμιου πολιτισμικου μαρξισμου!

    δηλαδη θα σου λενε///εσυ ρε ακομα δεν τον πηρες απο τον κωλ@?
    δεν εχεις αραπη εραστη και ισλαμιστη επιβητορα????? θανατος στον ανωμαλο φασιστα!!!!!!
    θα γινει οπωσδηποτε...

    ReplyDelete
  4. Anonymous11/6/17 10:02

    ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. Είναι απίστευτο τι σκαρφίζονται κάποιοι εκπαιδευτικοι για να δικαιολογησουν τον μισθό τους.
    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ .Θα μπορουσαν να εκπαιδευσουν τα παιδια στο να προστατεψουν την σεξουαλικοτητα τους ΑΚΡΙΒΩΣ απο ενηλικες με αποκλεινουσα σεξουαλικη συμπεριφορα και οχι να την καλοσωριζουν σαν κατι το καθημερινο.
    ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Δεν πειραζει,ξερεις ποιος ειναι ποιος σεξουαλικα και παιρνεις τις αναλογες αποστασεις απο συγκεκριμενα ατομα.Το μοντελο της οικογενειας με μαμα,μπαμπα,παιδια (ναι ντε αυτο το βαρετο) ειναι μακραν το πιο επιτυχημενο μοντελο στην ιστορια.Ολα τα αλλα,τριτοτεταρτα φυλλα(βλεπε γιουσουφακια,ευνουχοι,κλπ),δεν περπατανε αδελφια.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11/6/17 16:45

    Περί του:"τη Θεματική Εβδομάδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, εν αρχή, στα Γυμνάσια της χώρας"

    Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε – ενημερωθούμε αν στα μειονοτικά σχολεία θα έχουμε θεματική εβδομάδα.

    Οι μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη θα ενημερωθούν για τις έμφυλες ταυτότητες άραγε;

    Οι κακές γλώσσες λένε πως όχι... γιατί ώς γνωστόν το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι ρατσιστικό αλλά ούτε και ισλαμοφοβικό...

    ReplyDelete
  6. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ (ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΘΕΜΑΤΙΚΗ" ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ Κ.Λ.Π.

    ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΓΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΕΙ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΔΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    ReplyDelete
  7. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΝ ΧΧΧΧ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΛΟΥ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΒΑΙΝΟΥΝ, ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕ, ΚΑΤΑΤΡΥΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΕΝΩ ΣΤΗΝ Δ.ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ. ΠΙΣΩ ΠΟΛΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΠΛΟΚ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ..."ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ" (ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΘΡΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ", ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ) ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

    ReplyDelete