05/06/2017

Ειδήσεις για το Μακεδονικό ζήτημα

«Από το ’20 του 20ου αιώνα στη Βουλγαρία αυτή η ημέρα γιορτάζεται ως ‘Ημέρα της Μακεδονίας’. Κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός είναι αφιερωμένος στη Μακεδονία και τους προγόνου μας, ευρύτερα. Σε διάφορα μέρη της Βουλγαρίας διοργανώνονται πολυσύχναστες πομπές και επιδείξεις, διαλέξεις και γιορτινές βραδιές. Την ημέρα αυτήν τιμάται η μνήμη των Βουλγάρων ηρώων που θυσιάστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους για χάρη ενός ιδανικού- την ελεύθερη και ενωμένη Βουλγαρία».

http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_27.html

"Ο στόχος είναι καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα ξεμπλοκάρουν την πορεία της χώρας στην Ευρωατλαντική ενσωμάτωση», δήλωσε ο Γι.

http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_92.html

Αλβανικό δημοσίευμα υπενθυμίζει στους Σλάβους κατοίκους της πΓΔΜ, ότι δεν κατοικούν στην αρχαία γεωγραφική Μακεδονία, αλλά κυρίως στην Παιονία, στη Δαρδανία, στη Λυγκηστίδα και στην Πελαγονία. Σημειώνονται χαρακτηριστικά οι τοποθεσίες που βρίσκονται στα σημερινά όρια του κράτους των Σκοπίων, όπως αυτές ήταν γνωστές πριν από τη ρωμαϊκή κατάκτηση, δίνοντας το στίγμα, ότι λανθασμένα ισχυρίζονται ότι κατοικούν στην αρχαία γεωγραφική Μακεδονία.

http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_8.html

Επιστολή απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία επισημαίνεται η αντίδραση της Ένωσης στην τοποθέτηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, στην οποία θα εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία».

http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_88.html

No comments :

Post a Comment