12/03/2017

Τουρκία: Τώρα στέλνει το CESME στα παράλια της Θράκης

Η Άγκυρα σύμφωνα με την τελευταία NAVTEX 298/17 που εξέδωσε στέλνει το ερευντικό σκάφος στα παράλια της Θράκης και στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων της Θάσου και της Σαμοθράκης για την συνηθισμένη "επιστημονική έρευνα". Όπως αναγράφεται στην NAVTEX 298/17 το Cesme θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες απο τις 13 Μαρτίου εως τις 17 Μαρτίου στην θαλάσσια περιοχή των διεθνών υδάτων που εκτείνεται μεταξύ της Θάσου-Θράκης-Σαμοθράκης. Αξίζει να σημειώσουμε οτι με το CESME η Τουρκία θα έχει δύο σκάφη που θα διεξάγουν "έρευνες" στο Αιγαίο καθώς το ωκεανογραφικό σκάφος PIRI-REIS (ΠΙΡΙ -ΡΕΙΣ) βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απο τις 8 Μαρτίου, Τετάρτη και θα παραμείνει μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Επιπλέον η Τουρκία προγραμματίζει άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Ρόδου στις 16 και 17 Μαρτίου.

http://www.onalert.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ-ΛΑΔΟΞΕΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. (ΟΥΤΕ ΤΑ 6Ν.Μ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ). Η ΝΗΣΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΟΖ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΥΤΗ Η ΝΗΣΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (ΜΕΓΙΣΤΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Μ.ΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΟΖ ή ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΞΗ ΑΟΖ.

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΣΕΣΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡΑΦΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΓΙΩΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΙΞΟΥΝ... "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ" Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΟΖ.

No comments :

Post a Comment