20/03/2017

Το νέο μανιφέστο του Ερντογάν! Τι προβλέπει ο “ιερός όρκος των Τούρκων”

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 1000 ΕΤΩΝ. ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΕΡ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΕΡΜΕ ΜΟΓΓΟΛΕ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ 100000 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΗΣΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2011/05/blog-post_7231.html

Το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών “Νέα Τουρκία” (Yeni Turkiye Stratejik Arastirmalar Merkezi ) υπό την διεύθυνση του Χασάν Τζελάλ Γκιουζέλ εξέδωσε έναν ογκώδη τόμο αφιερωμένο στο Εθνικό Σύμφωνο ( Μisak’I Milli) που αποτελεί τον ιερό όρκο των Τούρκων. Στις 1450 σελίδες του ακαδημαϊκοί και πολιτικοί αναφέρονται στις εδαφικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας από την εποχή των Οθωμανών μέχρι σήμερα. Τον τόμο προλογίζει ο Πρόεδρος Ερντογάν , με τίτλο “Το κλειδί της παρένθεσης που δεν έκλεισε: Misaki Milli”. Η ιστοσελίδα odatv που δημοσιεύει ένα απόσπασμα από τον πρόλογο, το χαρακτηρίζει μανιφέστο του Ερντογάν. Στο απόσπασμα που δημοσιεύεται αναφέρονται τα εξής:

”Η τουρκική Δημοκρατία μπορεί να ιδρύθηκε το 1923, αλλά οι ρίζες μας είναι πολύ πιο βαθιές. Η τουρκική Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο, αλλά είναι το τελευταίο μας κράτος. Η χώρα μας έχει ένα ιστορικό παρελθόν μεγαλύτερο από 2.200 χρόνια. Υπάρχουν πολλά γεγονότα, παραδείγματα του ένδοξου παρελθόντος μας που πρέπει να μας διδάσκει. Η πρώτη ρήξη έγινε με την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου που ονομάζεται και πόλεμος μοιρασιάς. Πρόκειται για τη μοιρασιά των εδαφών της οθωμανικής αυτοκρατορίας που κρατούσε τα κλειδιά του πετρελαίου, της διώρυγας του Σουέζ και του διεθνούς εμπορίου. Όταν οι Οθωμανοί μπήκαν στον Πόλεμο κατείχαν εδάφη 2,5 εκατομ.χλμ. Όταν ιδρύσαμε τη Δημοκρατία μας είχαν απομείνει 780.000χλμ. Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misaki Milli, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε. Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορα μας τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο και μερικά Νησιά.Πέρα από την έκταση των συνόρων υπάρχει ένα πρόβλημα αντίληψης, νοοτροπίας, γιατί στον γεωγραφικό αυτό χώρο έχουμε χιλιόχρονη ιστορία Οθωμανών-Σελτσούκων. Αρνούμαστε να φυλακίσουμε το έθνος μας με το ένδοξο παρελθόν, στην στείρα ιστορική περίοδο που δεν συμπληρώνει ούτε εκατό χρόνια. Μπορείτε να αντιληφθείτε το ενδιαφέρον και την ανάμειξη μας στα τεκταινόμενα στη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, ατενίζοντας το ιστορικό παρελθόν μας. Η Ιστορία θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε “τι δουλειά έχει η Τουρκία σε αυτά τα μέρη; Είναι ολοφάνερο: Δεν έληξε ακόμα ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες μας , με τη δύναμη που αντλούμε από την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να καλύψουν το αίμα με αίμα και την βαρβαρότητα με τη βαρβαρότητα. Πρωταρχικός όρος του αγώνα μας είναι να μην ξεχαστεί το Misaki Milli.”

Με ωμή ειλικρίνεια ο Ερντογάν αναθερμαίνει το όραμα όλων των Τούρκων είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί, είτε θρησκευόμενοι, είτε άθεοι. Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις με τους ελάχιστους που δεν συμμερίζονται αυτό το εθνικό όραμα. Δυστυχώς είναι μια ασήμαντη μειοψηφία.

ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
http://www.militaire.gr/

1 comment :

  1. Anonymous20/3/17 23:46

    δεν ειναι 1450 σελιδες αλλα 1453...
    συμβολικο το νουμερο γιαυτο και το τονιζουν τα μογγολικα ζωα και συμμαχοι των εδω αριστερων αναρχοκομουνιστων....

    ReplyDelete