20.3.17

Εαρινή Ισημερία 2017

Από τις 12:29 (ώρα Ελλάδος) της 20ης Μαρτίου η άνοιξη είναι και επίσημα «ζωντανή» στο βόρειο ημισφαίριο της Γης. Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της, ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Σήμερα, στο βόρειο ημισφαίριο ο Χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η Άνοιξη σχεδόν 93 μέρες, το Καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το Φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες. Συνολικά, η θερμότερη περίοδος του έτους (Άνοιξη και Καλοκαίρι) είναι περίπου μία εβδομάδα μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ψυχρότερη (Φθινόπωρο και Χειμώνας). Η διάρκεια της Άνοιξης μειώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο, ενώ ο Χειμώνας μειώνεται σχεδόν κατά μισό λεπτό ετησίως. Αντίστροφα, η διάρκεια του Καλοκαιριού μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού (που χάνει η Άνοιξη), ενώ του Φθινοπώρου αυξάνει κατά μισό λεπτό (που χάνει ο Χειμώνας). Υπολογίζεται ότι το έτος 3000 το Καλοκαίρι θα διαρκεί 93,92 μέρες στο βόρειο ημισφαίριο, η Άνοιξη 91,97 μέρες, το Φθινόπωρο 90,61 μέρες και ο Χειμώνας 88,74.

Η εαρινή ισημερία συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης.

ΕΙΘΕ ΑΥΤΗ Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ - ΕΓΕΡΣΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΑΡ.1 comment :

Anonymous said...

Elvin's Tales - Winds are Silent
https://www.youtube.com/watch?v=GDHOES9Td_k