20.3.17

Εαρινή Ισημερία 2017

Από τις 12:29 (ώρα Ελλάδος) της 20ης Μαρτίου η άνοιξη είναι και επίσημα «ζωντανή» στο βόρειο ημισφαίριο της Γης. Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της, ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Σήμερα, στο βόρειο ημισφαίριο ο Χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η Άνοιξη σχεδόν 93 μέρες, το Καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το Φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες. Συνολικά, η θερμότερη περίοδος του έτους (Άνοιξη και Καλοκαίρι) είναι περίπου μία εβδομάδα μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ψυχρότερη (Φθινόπωρο και Χειμώνας). Η διάρκεια της Άνοιξης μειώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο, ενώ ο Χειμώνας μειώνεται σχεδόν κατά μισό λεπτό ετησίως. Αντίστροφα, η διάρκεια του Καλοκαιριού μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού (που χάνει η Άνοιξη), ενώ του Φθινοπώρου αυξάνει κατά μισό λεπτό (που χάνει ο Χειμώνας). Υπολογίζεται ότι το έτος 3000 το Καλοκαίρι θα διαρκεί 93,92 μέρες στο βόρειο ημισφαίριο, η Άνοιξη 91,97 μέρες, το Φθινόπωρο 90,61 μέρες και ο Χειμώνας 88,74.

Η εαρινή ισημερία συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης.

ΕΙΘΕ ΑΥΤΗ Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ - ΕΓΕΡΣΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΑΡ.2 comments :

XXXX. said...

ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ,ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ "ΞΕΡΟ" ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΛΛΟ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΟ ΠΕΔΙΟΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ)....ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΕΙΑ ΣΗΜΕΙΑ "ΕΠΑΦΗΣ" ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ....ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΕΣ η ΘΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ.....ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" η "ΠΥΛΕΣ"!!!!

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Elvin's Tales - Winds are Silent
https://www.youtube.com/watch?v=GDHOES9Td_k