20/02/2017

RS556 το νέο τυφέκιο εφόδου Γερμανίας και Αυστρίας!

Την από κοινού σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική προώθηση ενός νέου, σπονδυλωτής σχεδίασης, τυφεκίου εφόδου που φέρει την ονομασία RS556, ανακοίνωσαν ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall και η αυστριακή εταιρία παραγωγής οπλισμού Steyr Mannlicher. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου, σχεδιαστικά το RS556 βασίζεται στο εξαιρετικά σπονδυλωτής σχεδίασης, τυφέκιο STM556, διαμετρήματος 5,56 x 45 χλστ., το οποίο η Steyr Mannlicher παρουσίασε το 2012. Με την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή του RS556 οι Rheinmetall και Steyr Mannlicher στοχεύουν πρωτίστως στη γερμανική αγορά καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας προτίθενται από το 2019 να αρχίσουν να αντικαθιστούν με ένα πιο προηγμένο τυφέκιο το χρησιμοποιούμενο σήμερα G36 στο πλαίσιο του προγράμματος «System Sturmgewehr Bundeswehr». Μάλιστα το RS556 προωθείται ως κοινά παραγόμενο προϊόν, κατασκευασμένο στη Γερμανία με ποσοστό προστιθέμενης αξίας 60%. Το RS556 χρησιμοποιεί σύστημα εμβόλου αερίων μικρής διαδρομής και περιστρεφόμενο κλείστρο αξιοποιώντας τη για δεκαετίες σε όλες τις περιοχές του κόσμου δοκιμασμένη λειτουργία του Steyr Mannlicher AUG (Universal Army Rifle).

Με κάννη μήκους 16 ιντσών (406 χλστ.) και πλήρη γεμιστήρα των 30 φυσιγγίων, το RS556 έχει βάρος 4,2 κιλά. Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το χαμηλού βάρους τηλεσκοπικό κοντάκιο που επιτρέποντας τη ρύθμιση του σε επτά θέσεις, παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα πλήρους προσαρμογής στα σωματομετρικά δεδομένα του.Επιπρόσθετα, σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς τη χρήση εργαλείων, είναι δυνατή η αλλαγή/αντικατάσταση της ψυχρής σφυραλάτησης κάννης. Για το τυφέκιο διατίθενται κάννες μήκους 14,5 ιντσών (368,3 χλστ.), 16 ιντσών (406 χλστ.), 18 ιντσών (457,2 χλστ.) και 20 ιντσών (508 χλστ.) ενώ εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί μπορεί να τοποθετηθεί κάννη με μήκος όπως το απαιτούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις του.Το RS556 εφοδιάζεται με ποικιλία ραγών προσαρμογής περιφερειακών που οι υποδοχές τους ικανοποιούν τις προβλέψεις των MIL-STD-1913, STANAG 2324 και STANAG 4694. Κατά συνέπεια το τυφέκιο μπορεί να εφοδιαστεί με μεγάλη ποικιλία σκοπευτικών ημέρας και νύκτας και λέιζερ. Στο τυφέκιο μπορεί να προσαρμοστεί εκτοξευτής βομβίδων διαμετρήματος 40 χλστ.

Στην ανακοίνωση Τύπου επισημαίνεται, ότι στη σχεδίαση του RS556 έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι πλήρως συμβατό με το σύστημα μαχητή «Future Soldier – Expanded System: IdZ-ES» και να μπορεί εύκολα να διασυνδεθεί με άλλα παρόμοια συστήματα, όπως επίσης και για την απρόσκοπτη λειτουργία του σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες (πολύ υψηλές / χαμηλές θερμοκρασίες).

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.defence-point.gr/news/?p=171724

No comments :

Post a Comment