19.2.17

O Λαβρόφ στο Μόναχο ανακοίνωσε μια παγκόσμια «μεταδυτική» τάξη

"Δεν συμφωνούμε με αυτούς που κατηγορούν τη Ρωσία και άλλες χώρες επιρροής της για απόπειρα καταστροφής της αυτοαποκαλούμενης «φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης. Η κρίση αυτού του μοντέλου ήταν προγραμματισμένη ήδη από την εποχή όπου η αντίληψη της πολιτικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης ήταν αντιληπτή ώς το εργαλείο της ανάπτυξης για το κλειστό club στο οποίο ανήκαν κάποια κράτη για να κυριαρχήσουν σε όλα τα υπόλοιπα. Αντικειμενικά η σταθερότητα ενός τέτοιου συστήματος δεν μπορεί να είναι αιώνια. Ελπίζω ότι αυτή η επιλογή θα είναι αυτή μιας παγκόσμιας τάξης δημοκρατικής και δίκαιης. Αν θέλετε αποκαλέστε την «post-west» μεταδυτική. Θα εμφανιστεί όταν κάθε χώρα βασιζόμενη στην εθνική της κυριαρχία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θ΄αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της και αυτών των εταίρων της σεβόμενη την πολιτισμική ταυτότητα ιστορική και πολιτική κάθε κράτους."

https://dimpenews.com/

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Μόσχα επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμός» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη. Ο Λαβρόφ αρνήθηκε πως η Ρωσία επιδιώκει να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη ελευθερίας, απορρίπτοντας επίσης για άλλη μία φορά τις κατηγορίες για το χάκινγκ στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα. Χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «θεσμό του Ψυχρού Πολέμου και στην σκέψη και στην καρδιά» και το κατηγόρησε πως η επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη ήταν που έφερε «άνευ προηγουμένου ένταση» στη Γηραιά Ήπειρο. «Η τάξη πραγμάτων μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου έχει τελειώσει» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ, προτείνοντας «ως νέα τάξη πραγμάτων την μετά-δυτική τάξη». Έπειτα ωστόσο από αυτές τις επικρίσεις, ο Λαβρόφ σημείωσε τα κοινά μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Ρωσίας και ανέφερε πως η συνεργασία «θα μπορούσε να επεκταθεί ευρύτατα». «Είμαστε έτοιμοι, αν είναι και οι ΗΠΑ έτοιμες» είπε ο Λαβρόφ.Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, απέρριψε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει την προηγούμενη ημέρα ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο και κάλεσε το Κίεβο να τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ.

ΑΜΠΕ

1 comment :

XXXX. said...

"Αντικειμενικά η σταθερότητα ενός τέτοιου συστήματος δεν μπορεί να είναι αιώνια."

TA EΛΕΓΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ RESET....Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΣΜΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ,ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.

"Αν θέλετε αποκαλέστε την «post-west» μεταδυτική. Θα εμφανιστεί όταν κάθε χώρα βασιζόμενη στην ΕΘΝΙΚΗ της κυριαρχία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θ΄αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της και αυτών των εταίρων της σεβόμενη την πολιτισμική ταυτότητα ιστορική και πολιτική κάθε κράτους."

ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ....ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΤΖ ...«Νομίζω ότι παρακολουθώ μια συνεδρίαση μιας θρησκευτικής κάστας σήμερα το πρωί… Και η πραγματικότητα είναι ότι η Ε.Ε. δεν έχει κανένα μέλλον στη μορφή που είναι τώρα. Και υποψιάζομαι πως θα υποστείτε ένα τεράστιο σοκ το 2017 όπως πάθατε και το 2016»
https://www.youtube.com/watch?v=Ah_gpjrrIKA

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ!!ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΑΚΟΜΗ)ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ "ΚΑΛΟΥΣ" η "ΚΑΚΟΥΣ" ....ΩΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΓΙΩΝ!!ΤΟ 2017 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΤΖ..ΤΟ 2016 ΕΚΛΕΙΣΑΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ....ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΗ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 42 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ "ΘΗΡΙΑ" ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ 42 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΥΚΝΩΣΗ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ,ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΗΘΟΛΓΙΚΟ ΘΗΡΙΟ...ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.

ΧΧΧΧ.