19.2.17

Έρευνα: Οι Έλληνες και Τούρκοι θα προτιμούσαν στρατιωτική συμμαχία με Ρωσία παρά με ΝΑΤΟ…..

Τέσσερις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα προτιμούσαν να συμμαχήσουν στρατιωτικά με τη Ρωσία αν η χώρα τους δεχόταν επίθεση σύμφωνα με τ΄αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε πληθυσμό 66 χωρών από τους κοινωνιολόγους του WIN/Gallup International. Η Ρωσία επιλέγεται από τους Έλληνες,τους Βούλγαρους, τους Σλοβένους αλλά και τους Τούρκους. Αναφορικά με την αρχική απειλή οι Έλληνες και οι Βούλγαροι επικαλούνται την Τουρκία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που θα όφειλαν ωστόσο ν΄αντιλαμβάνονται qως σύμμαχό τους. Ή τουρκική κατοχή στη Β Κύπρο το 1974 απέδειξε ότι οι κάτοικοι αυτών των κρατών δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στην προαστασία της Συμμμαχίας και αυτό τους κάνει να επιλέγουν τη Ρωσία εξηγεί το Bloomberg. Η πλειοψηφία ωστόσο των ερωτηθέντων θα προτιμούσαν ως συμμάχους τις ΗΠΑ.

Επίσης οι κινέζοι επιλέγουν τη Ρωσία και τ΄ αντίστροφο οι ρώσοι προτιμούν τη Κίνα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του WIN/Gallup International, τον Kancho Stoychev, αυτό δείχνει ότι η πολιτική που οδηγήθηκε από την Washington κατά τα τελευταία 20 χρόνια οδήγησε στην επαναπροσέγγιση Μόσχας Πεκίνου.

Στη Δυτική Ευρώπη κάποια μέλη του ΝΑΤΟ στρέφονται στους άλλους ευρωπαίους για την ασφάλειά τους σύμφωνα με τον Stoychev. Αν και το 30% των βέλγων επιλέγει τις ΗΠΑ στην έρευνα οι περισσότεροι επιλέγουν τους ευρωπαίους εταίρους τους, 25% Γαλλία και 12% το Η.Β. Πολλοί σουηδοί επιλέγουν το Η.Β  (29 %) και τις ΗΠΑ (31%).

Ο James Davis, πρύτανης της Σχολής Οικονομίας και Επιστημών του Πανεπιστημίου Saint-Gall στην Ελβετία εκτιμά ότι τ΄αποτελέσματα της έρευνας μαρτυρούν κι ένα θρησκευτικό σχίσμα στο εσωτερικό της Ευρώπης : Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι επιλέγουν την ορθόδοξη Ρωσία ενώ η ουκρανική και η βοσνιακή κοινωνία είναι διαιρεμένες. Βέβαια η Ρουμανία πλειοψηφικά ορθόδοξη επιλέγει τις ΗΠΑ και η καθολική Σλοβενία την Ρωσία.

Στη συνέχεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Irak, οι ευρωπαίοι θεωρούν όλο και λιγότερο ότι η Washington οφείλει να διαδραματίσει ένα ρόλο παγκόσμιας ηγεμονίας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 1000 άτομα σε κάθε μια από τις 66 χώρες.Το περιθώριο του στατιστικού λάθους είναι μεταξύ 3,5 και 5 %.

https://dimpenews.com/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ, ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΙ ΕΔΕΣΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ, ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΤΑ ΕΤΗ ΠΑΡΗΛΘΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΩΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΑΡΩΤΩΜΕΝΗ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΕΥΡΩΠΗ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ "ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ" ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΧΩΝΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΑΝΙΩΔΩΣ. ΣΕΡΒΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΩΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 1 ΔΙΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ "ΠΕΛΑΤΕΣ", ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ.

No comments :