28.2.17

Ραντάρ A/N FPS-132 Block 5 για το Κατάρ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΚΕΧΩΡΥΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥΣ (ΠΛΕΟΝ) ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ...
"Το Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης A/N FPS-132 Block 5 έχει εμβέλεια 3.000 μιλίων και μπορεί να εντοπίζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, να κατηγοριοποιεί τις πυρηνικές κεφαλές επανεισόδου ή αλλά διαστημικά αντικείμενα, να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα πιθανά σημεία εκτόξευσης και πτώσης των πυραύλων καθώς και παρακολούθησης της τροχιάς για παροχή δεδομένων αναχαίτησης στα αντι-βαλλιστικά συστήματα."

Η εταιρεία Raytheon ανακοίνωσε ότι της απενεμήθη συμβόλαιο ύψους 1.1 δισ. $ από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για να προμηθεύσει την κυβέρνηση του Κατάρ με ένα Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης (Early Warning Radar - EWR) στα πλαίσια προμήθειας FMS. Το EWR θα ενσωματωθεί στο ολοκληρωμένο δίκτυο εναέριας επιτήρησης και πυραυλικής άμυνας του Κατάρ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου του 2021. Αν και ο τύπος του δεν ανακοινώθηκε, θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η προμήθεια αφορά το ραντάρ A/N FPS-132 Block 5 καθώς ήδη από τον Ιούλιο του 2013, η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) είχε ενημερώσει το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση του συστήματος στο Κατάρ μαζί με ανταλλακτικά, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη.

http://defencenews.gr/

No comments :