02/02/2017

Η.Β: Η Βουλή των κοινοτήτων ενέκρινε σε πρώτο στάδιο το σχέδιο για το Brexit - Την Πέμπτη στη δημοσιότητα η «Λευκή Βίβλος» της Μέι - Θα υιοθετήσει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου

Η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε σήμερα σε πρώτο στάδιο το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιδιώκει την ψήφιση της νέας νομοθεσίας με την οποία ζητεί από τους βουλευτές «να μεταφέρουν στην πρωθυπουργό την εξουσία να γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», σε μια επιβεβλημένη διαδικασία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Νωρίτερα σήμερα η Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν το Σχέδιο Νόμου, επιτρέποντας την συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε πιο λεπτομερές στάδιο.

Νωρίτερα σήμερα η πλειοψηφία απέρριψε μια πρόταση απόρριψης του νομοσχεδίου που κατέθεσαν βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP) με επιχειρήματα ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τα τοπικά κοινοβούλια, δεν δημοσιοποίησε τη Λευκή Βίβλο για τη στρατηγική της και «αρνείται να δώσει εγγυήσεις για την κατάσταση των υπηκόων των χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν απάντησε σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων που αφορούν τις επιπτώσεις από την αποχώρηση από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.Ο εκπρόσωπος του SNP Στίβεν Γκέτινς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με ανακοίνωση του «μια καταστροφική ενέργεια υπονόμευσης της οικονομίας της Σκοτίας».

Παρά τις διαφωνίες που επικρατούσαν εντός του Συντηρητικού Κόμματος, η Μέι εξασφάλισε την σχεδόν ομόφωνη στήριξη από τους βουλευτές του Κόμματος που ηγείται.Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είχε επίσης δεσμευτεί το κόμμα του να στηρίξει το νομοσχέδιο σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, αλλά 47 από τους βουλευτές του αψήφησαν την εντολή του και καταψήφισαν το σχέδιο νόμου.Η εξέταση του κειμένου του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο. Η Λευκή Βίβλος είναι ένα έγγραφο που συντάσσει η κυβέρνηση όπου παρουσιάζονται οι προτάσεις της για τα μελλοντικά νομοσχέδια. Την περασμένη εβδομάδα η Μέι είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε στη δημοσιότητα αυτό το κείμενο και πολλοί βουλευτές, ιδίως των Εργατικών, της ζήτησαν να το κάνει πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο για το Brexit. Η ψηφοφορία αυτή πάντως, με την οποία το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Η Βρετανία αναμένεται να είναι σε θέση να υιοθετήσει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FTA) με περίπου 40 χώρες μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ αντί να διαπραγματευθεί νέες συμφωνίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ. Ο Φοξ δήλωσε ότι οι συμφωνίες δεν έχουν όλες την ίδια αξία και ότι η Βρετανία θα θέσει ως προτεραιότητα τις συμφωνίες ΕΕ-Κορέας και ΕΕ-Ελβετίας καθώς αυτές αντιστοιχούν περίπου στο 80% της αξίας των εμπορικών συναλλαγών. «Το βλέπουμε απλά ως μία μετάβαση», δήλωσε ο Φοξ σε επιτροπή του κοινοβουλίου. «Το ξεκαθαρίσαμε στις χώρες ότι θα θέλαμε να δούμε μια μετάβαση των συμφωνιών τους σε μία συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο όταν θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε χώρα που να μην το θέλει αυτό. Αυτό είναι πολύ ευκολότερο ως διαδικασία αντί η διαπραγμάτευση μιας νέας FTA».

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ....ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΓΛΙΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΦΟΡΑ..ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε ....ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ,(ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α) ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΟ Ε.Ε...ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ EUROGROUP ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ....ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΡΗΞΗΣ.Η ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Μ-Ο-Ν-Ο ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙ" η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ Δ'ΡΑΙΧ....ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.....ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

    Ο ΑΞΟΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΡΩΣΙΑΣ-ΑΓΓΛΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΙΝΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ...ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...Η ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ....ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ....ΟΙ Η.Π.Α ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ(ΓΕΡΜΑΝΟΙ)....ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.

    http://news.xinhuanet.com/english/2016-06/17/c_135445983.htm

    http://news.xinhuanet.com/english/2015-12/31/c_134965846.htm

    http://news.xinhuanet.com/english/2015-07/01/c_134371095.htm

    ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ...ΓΙΑΤΙ 1)ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ Η ΔΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ )ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ....2)ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...3)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ...ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ....ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΙ=ΗΝ ΚΙΝΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ(ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ....ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ...ΕΝΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ 25-26 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ,ΕΙΤΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΣ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ G20 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ....ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ!!

    Υ.Γ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ..ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ....ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η Ε.Ε ΤΗΣ ΚΑΡΙΟΛΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΤΟΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ..ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΕΞΙΤ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΚΑΝΑΝ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete