01/02/2017

Πως οι Τούρκοι δεν πήραν “μυρουδιά” το ελικόπτερο με τον Καμμένο στα Ίμια. ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΝΟΟΣ (ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΔΛΔ...
- ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΠΟΥ; ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ !!!
- ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΟΝΕΙΔΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ.  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.
ΠΟΥ; ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ !!!
- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΠΩΣ  ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΜ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΠΟΥ; ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ. Ε ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. 

Η πτήση του ελικοπτέρου Aegean Hawk του ΠΝ με το οποίο πέταξε στα Ίμια ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έφθασε στη περιοχή χωρίς ουδείς από τη Τουρκία να πάρει …μυρουδιά! Το πλήρωμα του ελικοπτέρου έκανε μια κανονική πολεμική πτήση και τα πήγε όχι απλά περίφημα, αλλά και κάτι παραπάνω. Η απογείωση του ελικοπτέρου έχγινε από βάση της Αττικής. Η πτήση είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ελικόπτερο πολύ δύσκολα να μπορούσε να εντοπιστεί. Πτήση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά κανονικής επιχείρησης. Λίγο μετά από τις 8.00 το πρωί το ελικόπτερο προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων. Καμία απολύτως τουρκική παρουσία,καμία απολύτως αντίδραση. Το Aegean Hawk του ΠΝ έφθασε στο σημείο όπου είχε πέσει το ελικόπτερο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έριξε το στεφάνι. Αμέσως μετά μέσω του ασυρμάτου είπε δυο λόγια για την μνήμη των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού.

Τότε πρέπει να “ξύπνησαν” οι Τούρκοι. Αρκετή ώρα αργότερα άρχισε το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων. Οι υπερπτήσεις έγιναν σε αρκετά μεγάλο ύψος και αυτό δείχνει ότι κάτι ανησυχεί τους Τούρκους. Καλό είναι αυτό. Τα Ίμια είναι έδαφος ελληνικό. Η επιχείρηση έγινε μ΄αυτό το τρόπο γιατί ήταν απολύτως βέβαιο ότι αν οι Τούρκοι εντόπιζαν το ελικόπτερο θα το παρενοχλούσαν. Ήταν επίσης μια εξαιρετική προσομποίωση για το πλήρωμα του ελικοπτέρου …για άλλες περιπτώσεις. Και βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής οι καταγγεγραμένες παραβιάσεις είναι 139! Το κοντέρ γράφει γρήγορα γιατί το σύμπλεγμα των νησιών είναι πολύ μεγάλο και κάθε …ελιγμός μετρά σαν παραβίαση. Να επισημανθεί ότι κανένας Τούρκος δεν επιδίωξε εμπλοκή με τους Έλληνες χειριστές.

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

Έξι αεροσκάφη των Τούρκων έκαναν 138 παραβιάσεις εκ των οποίων 10 ήταν υπερπτήσεις. Πολύ δουλειά για λίγους, γιατί ως γνωστόν οι πιλότοι δεν περισσεύουν πλέον στην τουρκική αεροπορία.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 α/φ
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 24
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 138
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
α. 10 εκ των ανωτέρω 138 παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν α/φ F-16 ως ακολούθως:
την 07:43 άνωθεν ν. Ίμια στα 25.000 ft,
την 07:57 άνωθεν ν. Ίμια στα 24.000 ft,
την 07:59 άνωθεν ν. Ίμια στα 25.000 ft,
την 08:24 άνωθεν ν. Ίμια στα 17.500 ft,
την 08:25 άνωθεν ν. Ίμια στα 17.000 ft,
την 08:27 άνωθεν ν. Καλόλιμνος στα 16.500 ft,
την 08:28 άνωθεν ν. Ίμια στα 18.000 ft,
την 08:41 άνωθεν ν. Καλόλιμνος στα 24.000 ft,
την 09:08 άνωθεν ν. Ίμια στα 23.000 ft,
την 09:15 άνωθεν ν. Ίμια στα 23.000 ft,
β. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

2 comments :

  1. Anonymous1/2/17 21:47

    ΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝΟ...;;;

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/2/17 12:00

    Ηρωικές αντί δηλώσεις στις τουρκικές προκλήσεις είχαμε από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος με τον προκόπη να μιλά περί ευρωπαϊκών συνόρων, τον λοβέρδο και τους λοιπούς περί διεθνών συνθηκών και πάει λέγοντας.! Πολύ κλάψα λέμε!


    12G

    ReplyDelete