01/02/2017

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν χθες στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη

Όπως έγινε γνωστό, όσοι περνούσαν από τον δρόμο μπροστά από την είσοδο της Σχολής, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα… περιπολικό της Αστυνομίας να έχει «μπλοκάρει» την έξοδο και να ελέγχει τους εξερχόμενους! Τι είχε συμβεί; Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια ακαδημαϊκής συνέλευσης, καθηγητής της Σχολής θεώρησε ότι θίχθηκε από τα λεγόμενα συναδέλφου του, η κατάσταση εκτραχύνθηκε και ο θιχθείς αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, ενεργοποιώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έτσι, ένα περιπολικό της Αστυνομίας που κλήθηκε, μετέβη στη Σχολή Ευελπίδων για να συλλάβει τον καθηγητή! Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες και τι έγινε στη συνέχεια, καθώς οι πληροφορίες διέρρεαν με πολύ μεγάλη δυσκολία, αν και για να φτάσει η κατάσταση στα άκρα, ασφαλώς δεν πρόκειται για ένα απλό καθημερινό περιστατικό.

Τέτοιες καταστάσεις δεν περιποιούν τιμή για την ιστορική Σχολή και τον Ελληνικό Στρατό γενικότερα, οπότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει παρέμβαση από τη νέα ηγεσία του Κλάδου, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσει περισσότερη στρατιωτική και λιγότερη… πολιτική λογική στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, συγκριτικά με το παρελθόν. Τέτοια προβλήματα ενίοτε «κουκουλώνονται» και θεωρούνται «μη στρατιωτικά», για διαφόρους λόγους, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου. Μήπως όμως τελικά, χρησιμοποιείται στρατηγική η οποία διδάσκεται -με ιστορικά παραδείγματα- ως αναποτελεσματική, αυτή του κατευνασμού, που οδηγεί τελικά σε αποθράσυνση; Του οποιουδήποτε. Δε νομίζουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, ότι πρέπει κάποια στιγμή να ανακτηθεί ο έλεγχος ο οποίος δείχνει να έχει «εκχωρηθεί», κι όλα αυτά σε ένα ίδρυμα που κατά τα άλλα διδάσκει πειθαρχία; Αρκεί να ισχύει για όλους, ενώ το καθηγητικό προσωπικό οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα. Η ευθύνη για την αποκατάσταση της τάξης και του σεβασμού σε όσα αντιπροσωπεύει η ΣΣΕ, ανήκει στο ΓΕΣ και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τα ίδια ισχύουν ως αρχές για όλα τα στρατιωτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, χωρίς εξαιρέσεις.

http://www.defence-point.gr/news/?p=170336

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι στρατιωτικές σχολές και των τριών Κλάδων θα πρέπει να ελέγχονται πρωτίστως από την στρατιωτική ηγεσία δεδομένου ότι εκπαιδεύουν δικά τους στελέχη και τις απαιτήσεις τις εκπαίδευσής τους θα τις καθορίσουν ακριβώς αυτοί.

No comments :

Post a Comment