10/01/2017

Το αρματαγωγό "ΛΕΣΒΟΣ" για αρχή κι άλλο ενα σε αναμονή για την περίθαλψη των κακόμοιρων εισβολέων που κρυώνουν.

Με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι αποστέλλεται άμεσα στη Λέσβο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (το αρματαγωγό "ΛΕΣΒΟΣ"), πλήρως εξοπλισμένο, προκειμένου να φιλοξενήσει όσους "πρόσφυγες" και λαθρομετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Στο αρματαγωγό φορτώνονται κρεβάτια, σόμπες και στρώματα. Εκτιμάται ότι θα καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού αύριο μετά τις μεσημβρινές ώρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και δεύτερο αρματαγωγό. Στόχος τις επόμενες μέρες κανένας "πρόσφυγας" ή λαθρομετανάστης που καταγράφηκε και υπέβαλλε αίτημα ασύλου και περιμένει τη διεκπεραίωση του να μην μένει σε σκηνή.

ΑΜΠΕ

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολλές και σοβαρές καθώς ήταν εκείνη που δήλωσε φιλόξενη και “ανθρωπιστική” βασισμένη αποκλειστικά στην ιδεοληψία της και τη προχειρότητα που χαρακτηρίζει την αριστερά. Ενώ ο περσινός χειμώνας δεν την έφερε αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα των πράξεών της, φέτος ο χειμώνας μάλλον δεν είναι με το μέρος της. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουν δημιουργήσει συνθήκες για τις οποίες μάλλον η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να λογοδοτεί. Η ανικανότητα των κυβερνώντων να χειριστούν το “προσφυγικό” την καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη για τις καταστάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αστυνομικούς να απαγορεύουν τη φωτογράφηση σε μερικά hot spots. Έτσι η ήδη απαράδεκτη κατάσταση που μας επέβαλε η αριστερά με χώρους να έχουν βαπτιστεί ως hot spots από “παράτυπους” έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε ένα κατηγορητήριο για το οποίο πολλοί λέγαμε, αλλά η απάντηση της αριστεράς ήταν οι κατηγορίες περί “ξενοφοβίας”.

Επίσης, οι ανθρωπιστές του καλοκαιριού είναι άφαντοι, όλοι εκείνοι που παρουσιάζονται μόνο όταν υπάρχουν κάμερες ή καλοκαιρία φαίνεται ότι έπεσαν σε χειμερία νάρκη καθώς έχουν εξαφανιστεί από παντού. Τα όμορφα λόγια τους πλέον δεν έχουν καμία αξία, καθώς οι “ξενοφοβικοί” επιβεβαιώθηκαν για τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει και δεν είναι αυτοί που φταίνε αυτή τη φορά. Ευθύνονται εκείνοι που βουτούσαν στα δροσερά νερά του Αιγαίου για να βοηθήσουν τα φουσκωτά και που κόμπαζαν για την ανθρωπιά τους. Πλέον όλοι έχουν καταλάβει τι εστί προχειρότητα, επιπολαιότητα, ιδεοληψία δηλαδή με μια λέξη αριστερά και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η πάντα γλυκιά στα αυτιά ρητορική των αριστερών, πλέον αφήνει παγερά αδιάφορο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού που είναι και αυτός που νιώθει στο πετσί του τα καλά της πλειοψηφούσας μειοψηφίας που κυβερνά.

http://www.elkosmos.gr/

Σε ότι έχει να κάνει με το ΓΕΝ:
• Το πλήρωμα του ΛΕΣΒΟΣ δεν είναι εμβολιασμένο για μεταδοτικές ασθένειες. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το πλήρωμα θα εμβολιαστεί στη Λέσβο. Ακόμη κι αν αυτό γίνει σήμερα, είναι γνωστό πια από άλλες περιπτώσεις, ότι για να δημιουργηθούν αντισώματα από τα εμβόλια χρειάζονται 20 ημέρες. Συνεπώς θα πρέπει το ΓΕΝ να λάβει άμεσα όσα άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν -αν υπάρχουν- που θα προστατεύσουν το προσωπικό ακόμη και από το πιο απίθανο ενδεχόμενο να ασθενήσει.
• Πως θα φιλοξενηθούν όχι 500, αλλά ακόμη και 300 άτομα στο αρματαγωγό; Το ΛΕΣΒΟΣ μπορεί να μεταφέρει περίπου 250 πεζοναύτες και 22 άρματα μάχης. Οι χώροι στους οποίους κοιμούνται οι πεζοναύτες δεν έχουν σχεδιαστεί για …κρουαζιέρα αλλά για πολεμικές επιχειρήσεις. Ο χώρος μεταφοράς των αρμάτων μάχης πως θα φιλοξενήσει το κόσμο. Και ποιος θα εγγυηθεί ότι το πλοίο δεν θα υποστεί φθορές;

Για τους έχοντες την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής υπάρχουν άλλα ερωτήματα:
• Εξάντλησαν πραγματικά όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Μόριας;
• Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες πλοιοκτήτες για να χρησιμοποιηθεί κάποιος επιβατηγό πλοίο; Αν ναι, μπορούν να μας πουν σε ποιους και τι απάντηση έδωσαν; Μήπως δεν το προσπάθησαν καν, γιατί το αρματαγωγό είναι…δωρεάν;
• Δεν είναι προτιμότερη η λύση των ξενοδοχείων του νησιού; Όλοι οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν;

Πηγή του ΓΕΕΘΑ απαντά:
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με μεταδοτικές ασθένειες, γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβεβαιώσει ότι όσοι μεταφερθούν στο αρματαγωγό έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Ο εμβολιασμός του προσωπικού θα γίνει βεβαίως, αλλά αυτό θα τους προστατεύσει μετά από 20 μέρες. Αν πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κάνει τον έλεγχο και όλα είναι καλά, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το ένα πρόβλημα που προέκυψε με την αποστολή του ΛΕΣΒΟΣ έχει επιλυθεί. Επιπλέον όπως λένε από το ΓΕΕΘΑ το πλήρωμα του ΛΕΣΒΟΣ δεν θα επιφορτιστεί με τη φροντίδα των "προσφύγων"-λαθρομεταναστών, τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με την τροφοδοσία τους, την οποία θα αναλάβει εταιρεία κέτερινγκ. Ωστόσο η φιλοξενία τόσου κόσμου δεν έχει να κάνει μόνο με τη τροφοδοσία τους.

http://www.militaire.gr/

1 comment :

  1. Anonymous10/1/17 19:45

    Δεν υπάρχει πάτος για τις ορντινάντσες της χώρας, και πως να υπάρχει δλδ, και αυτοί νεοέλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι!


    12G

    ReplyDelete