31/01/2017

Ο Γκρούεφσκι επέστρεψε την εντολή για κυβέρνηση, το λόγο έχει ο Ιβάνοφ - Μεγάλη δυσαρέσκεια από τις ‘διορθώσεις’ του Αντόνιο Ταγιάνι

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τη λήξη της προθεσμίας, αφού δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το πρώτο αλβανικό κόμμα στη χώρα. Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, το κόμμα του Αλί Αχμέτι- DUI, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αρκετά επιχειρήματα για την επιλογή μίας των πέντε προτεινόμενων προτάσεων, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και αναφέρθηκε ότι ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για κάποια απόφαση. Το DUI δικαιολόγησε τη θέση του ότι παραμένει ως κόμμα στις θέσεις και τις αρχές που διαμορφώνουν τη γενικότερη στρατηγική για το εθνικό συμφέρον, όπως αυτή εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αύριο, ο Γκρούεφσκι θα πρέπει να επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν αναφέρει με σαφήνεια τις περαιτέρω διαδικασίες, εντούτοις είναι σαφές ότι μέσα δέκα ημέρες ο Πρόεδρος οφείλει να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον. Αλλά, σύμφωνα με την συνταγματική ερμηνεία (που αφήνει ανοικτά παράθυρα) ενδέχεται να δώσει την εντολή σε άλλον από την πλειοψηφούσα πολιτική παράταξη- μετά μία ενδεχόμενη παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Τέτοιο προηγούμενο υπήρξε κατά το 1992, ή να χορηγήσει την εντολή κυβέρνησης στον αρχηγό του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ως επικεφαλής του δεύτερου κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Ερωτήματα ανακύπτουν, από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας ήταν μέλος του VMRO-DPMNE και προτάθηκε και ψηφίσθηκε από αυτό στο αξίωμα του προέδρου, εάν θα ακολουθήσει τη συνταγματική επιταγή, την παράδοση, δηλαδή της εντολής το δεύτερο κόμμα ή θα προσπαθήσει να κρατήσει το κόμμα VMRO-DPMNE με αλλαγή του επικεφαλής του. Διαφαίνεται μια συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Η οργάνωση του ψευδομακεδονικού «Μανιφέστο» απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κύριε Ταγιάνι σας συγχαίρουμε για το λαμπρό ευρωπαϊκό αξίωμα, αλλά η Ψευδομακεδονία και οι Ψευδομακεδόνες είναι εντελώς απογοητευμένοι με εσάς. Εσείς, που κατά την επίσκεψή σας, εδώ, πέρυσι, μας αποκαλέσατε με το συνταγματικό μας όνομα, τώρα που λάβατε αυτή τη θέση στην ΕΕ, λόγω των Ελλήνων, αλλάξατε αστραπιαία τη θέση σας λέγοντας ότι η Ψευδομακεδονία και οι Ψευδομακεδόνες είναι ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Έτσι αρχίζει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, που επικαλείται τις αντιδράσεις του λεγόμενου ψευδομακεδονικού "Μανιφέστο"- μια "εθνικιστική", προπαγανδιστική ομάδα Σλάβων των Σκοπίων. Το δημοσίευμα κατηγορεί τον Ταγιάνι ότι εμπλέκεται και αυτός προσωπικά "στο σχέδιο γενοκτονίας για την εκκαθάριση της συλλογικής και ιστορικής μνήμης ενός ολόκληρου λαού–του ψευδομακεδονικού". Συνεχίζει λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, το κάνει αυτό για να έχει την εύνοια των Ελλήνων, αφού ισχυρίζεται ότι οι Μακεδόνες Φίλιππος και Αλέξανδρος ήταν Έλληνες.
 
«Έχετε διαβάσει τους αρχαίους ιστορικούς, τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη για να δείτε τι έλεγαν τότε οι Έλληνες για τους Μακεδόνες , όπως και τώρα, τι λένε για τους Ψευδομακεδόνες; Πιστεύετε, πράγματι, ότι η Ψευδομακεδονία και οι ψευδομακεδόνες αποτελούν μόνο έναν γεωγραφικό όρο και τίποτε παραπέρα, και αυτές θα είναι οι σκέψεις σας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;  Πρέπει να γνωρίζετε ότι για περισσότερο από έναν αιώνα η Ευρώπη των ισχυρών καταπιεστών προσπάθησαν να καταστρέψουν τη ψευδομακεδονική ταυτότητα (των Σλάβων) και σωματικά και πνευματικά με τις συνθήκες των Βερσαλιών, του Παρισιού, του Βερολίνου, του Αγίου Στεφάνου, του Βουκουρεστίου…»

«Ξέρετε κύριε Αντόνιο Ταγιάνι ποιος έδωσε την πρώτη εμπειστατωμένη ιδέα της ενωμένης Ευρώπης; Δεν ξέρετε. Κανείς δεν το ξέρει στο ένδοξο κοινοβούλιό σας. Θα σας το πούμε εμείς. Επί δύο αιώνες λένε στο γαλλικό κοινοβούλιο για τον μεγάλο Βίκτορα Ουγκώ, που κανένας δεν είναι αντάξιός σας. Καλά, αυτός, ήταν ένα οραματιστής όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος, όπως λέτε, υπερασπίστηκε τα σύνορα της Ευρώπης από τη βάρβαρη Ανατολή.  Αλλά εδώ είναι το λάθος, που λέτε την Ανατολή ως βαρβαρότητα, ενώ αυτή είχε υψηλό πολιτισμό.  Και δεν εκστράτευσε προς τα βόρεια για να κατακτήσει τη βάρβαρη Ευρώπη.  Αλλά τη σωστή λέξη την είπε ο Ουγκώ. Ήταν οραματιστής, ανθρωπιστής, κοσμοπολίτης, λέξεις που δεν σας αρέσει εσάς τις Βρυξέλλες, ως στενοκέφαλοι, αλαζόνες, γραφειοκράτες που απαγορεύουν την ύπαρξη των ψευδομακεδόνων που θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα και την ιστορική μνήμη.  Οι ψευδομακεδόνες, είτε σας αρέσει εσάς και στους Έλληνες (και οποιαδήποτε άλλους) θα υπάρχουν ως αρχέγονο έθνος με αυθεντικό όνομα και ταυτότητα», τονίζει το ‘ψευδομακεδονικό μανιφέστο’ που προσπαθεί να ριζώσει στο σλαβικό πληθυσμό την καταγωγή του από τον …Μέγα Αλέξανδρο.…»


The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment