28/01/2017

ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΑΒΒΙΝΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ..."ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ". ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;

ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΕ;

«Ποτέ ξανά! Αρκεί βέβαια να μην θυμόμαστε μόνο, αλλά και να πράττουμε αναλόγως». Με αυτά τα λόγια, ο Ραββίνος Δρ. Μάρτιν Κόεν έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης μνήμης για τους Εβραίους που έχασαν την ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, η οποία και διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Φέτος, το τελετουργικό δεν έλαβε χώρα στο Προξενείο ή το Γραφείο Τύπου, αλλά στην αίθουσα του Hebrew Union College. Ως κεντρική ομιλήτρια είχε προσκληθεί η ομογενής πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου–Κουναλάκη, η οποία όμως δεν κατόρθωσε να δώσει το παρόν, λόγω του θανάτου της πεθεράς της, Βασιλικής Ροζάκη–Κουναλάκη. Παρόλα αυτά, εκπροσωπήθηκε από την αδελφή της, Αλέξα, που διάβασε τον λόγο που είχε ετοιμάσει η κ. Κουναλάκη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εβραϊκούς ύμνους και προσευχή, ενώ οι Νεκτάριος Αντωνίου και Παύλος Κορδής κέρδισαν το χειροκρότημα για το μουσικό πρόγραμμα, ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Γεντί Κουλέ», «The Rose Flowers» και «Aσμα Ασμάτων». Επίσης, προβλήθηκε ένα μίνι ντοκιμαντέρ, που εμπεριείχε αφηγήσεις επιζόντων. «Κάναμε την εκδήλωση στο Εβραϊκό Κολλέγιο προκειμένου να έρθει περισσότερος κόσμος, όχι μόνο ομογενείς, αλλά και Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα», ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=U5hscXp_J9M

https://www.ekirikas.com

8 comments :

  1. Anonymous28/1/17 17:54

    ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ''ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ''...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΗΣ..."ΕΠΕΤΕΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ..."περισσότερους του 1 εκ/μυριου νεκρούς". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ ΤΑ 6 ΕΚΤ ΗΤΑΝ ΜΥΘΟΣ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ (ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ) ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ, ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΡΙΤΩΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ. Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΘΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ, ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ)ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ. Ο "ΘΟΡΥΒΟΣ" ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΘΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ.

    ΕΔΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΜΕΙΣ (Η ΙΣΧΥΣ) ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΙΖΟΥΜΕ ΟΥΔΟΛΩΣ. ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΓΚΟΙΜ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΚΑΘΕΝΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΙΙΑ ΔΙΑΦΟΤΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΔΡΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΗΝΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ , ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑΝ, ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΣ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... ΕΧΤΙΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΔΕΙΛΕΣ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-
    Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΙΓΕΙ ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΕΡΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous28/1/17 18:26

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous29/1/17 16:03

    http://truedemocracyparty.net/wp-content/uploads/auschwitz.jpg

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  5. -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 600.000, ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΖ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1956. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 6.000.000 ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  6. Anonymous29/1/17 18:07

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  7. ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΔΩ:

    http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9.html

    ΟΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
    Κατ’ αρχήν ο όρος «ολοκαύτωμα» προέρχεται από την Βίβλο, όπου χρησιμοποιείται κάθε λίγο και λιγάκι αφορώντας στις ιουδαϊκές μαζικές ζωοθυσιαστικές πρακτικές κυρίως του Σαββάτου και των νουμηνιών. Προέρχεται δηλαδή από την ιουδαϊκή θρησκεία, είναι δηλαδή όρος εξ΄ολοκλήρου θεολογικός. Έτσι δεν μπορεί να είναι τυχαίο που επιλέχθηκε για να ονοματίσει ένα γεγονός, ή «γεγονός»: τα συνειρμικά, συγκινησιακά κ.λπ. αποτελέσματα που έχουν οι θεολογικοί όροι όταν διοχετευθούν έντεχνα στη λαϊκή χρήση είναι από τα πλέον διαπιστωμένα. Αυτά αποτελούν εξάλλου θεμελιώδες ζητούμενο της προπαγάνδας.

    ΣΧΟΛΙΟ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ:

    Ο θεοκρατικός όρος "ολοκαύτωμα" χρησιμοποιήθηκε για τρεις κυρίως λόγους (η σειρά έχει σημασία):
    α)Για να παρελκύσει τη συζήτηση από το πεδίο της επιστημονικής ιστοριογραφίας στο πεδίο της θρησκείας: το «ολοκαύτωμα» παύει λοιπόν να είναι μια απλή άποψη που τη δέχεσαι ή δεν τη δέχεσαι ελεύθερα, αλλά γίνεται θρησκευτικό σέβασμα, μπροστά στο οποίο όλοι υποχρεούνται να το βουλώνουν και να μην «βλασφημούν» (αλλιώς...δικαστήριο για εξύβριση ιερών και οσίων).
    β)Για να παρουσιάσει ως θέσφατα τις ψευδοϊστορικές μυθοπλασίες του σιωνισμού και τις αυτοεκπληρούμενες "προφητείες" της Βίβλου (κάτι που δεν μπορεί να πετύχει μέσω της ορολογίας του δυτικού ορθολογισμού).
    γ)Για να δικαιολογήσει θεολογικά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ ως άλλης μιας αυτοεκπληρούμενης βιβλικής προφητείας: "Βάσει της θεϊκής υποσχέσεως που περιέχεται στη Βίβλο, η Γενοκτονία αποτελεί ένα στοιχείο ιδεολογικής δικαιολογήσεως για τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ" (Τομ Σεγκέβ, "Το 7ο εκατομμύριο", εκδ. Liana Levi, 1993, σελ. 588). Ή, όπως διδάσκουν οι εβραίοι ραββίνοι, "η ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ είναι η απάντηση του θεού στο ολοκαύτωμα".

    ReplyDelete
  8. ΤΗΛΕΜΑΧΕ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ= ΘΥΣΙΑ= ΧΡΕΟΣ = ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΑΥΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ.

    ReplyDelete