14/01/2017

Αθώοι δεύτερη φορά οι 25 κατηγορούμενοι για εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ (ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ) ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 80% ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ Η ΘΕΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 80%. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.

Εκ νέου αθώοι κρίθηκαν οι 25 κατηγορούμενοι για την εισβολή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο καλοκαίρι, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την επιχείρηση εκκένωσης του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», χώρος που τελούσε επί μήνες υπό κατάληψη και φιλοξενούσε πρόσφυγες. Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν να δικαστούν, έπειτα από έφεση υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει εισαγγελέας κατά της προηγούμενης απαλλακτικής απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, αθώωσε τους 25 νεαρούς από την κατηγορία της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας. Την αθώωσή τους είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, που στην αγόρευσή της είπε ότι δεν προέκυψε ποιοι μπήκαν και ποιοι όχι στον Ναό, ούτε αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με τον δόλο που απαιτείται προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Όσοι εκ των κατηγορουμένων παρέστησαν στη δίκη, απολογούμενοι έκαναν λόγο για συμβολική πράξη διαμαρτυρίας κατά της επιχείρησης εκκένωσης -και μετέπειτα κατεδάφισης- του παλιού ορφανοτροφείου, τονίζοντας ότι επρόκειτο παράλληλα για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο χώρο. Σε καμία περίπτωση, υποστήριξαν, δεν είχαν ως στόχο να προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από δεκάδες αλληλέγγυους που από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε στις 31 Ιουλίου 2016, όταν δεκάδες νεαροί μπήκαν στο εσωτερικό της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, πετώντας φέιγ βολάν. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, αλλά συνελήφθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=856695

1 comment :

  1. Anonymous14/1/17 20:50

    ΠΑΡΑΝΟΙΑ!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΠΕΤΑΓΑΝ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete