14.1.17

Για ποιόν κελαηδούν τα πουλιά;

Έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο ότι 28 νησίδες του Αιγαίου με ειδικό πρόγραμμα πρόκειται να κατοικηθούν. Μπράβο είπαμε κάποιοι φίλοι και απορήσαμε. Μια εθνικά γενναία πράξη από την κυβέρνηση. Δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια.
Μα από την άλλη σκεφτήκαμε, μήπως είναι στημένη η ανακοίνωση;Μήπως κρύβει κάτι; Μήπως υπάρχουν λόγοι που ανακοινώθηκε από τα πριν αντί χωρίς πολλή φασαρία να γίνει πράξη; Μήπως ακόμα μια φορά μας σκάβουνε λούμπα; Σύντομα ήρθε απάντηση από τον Τούρκο στην ανακοίνωση αυτή όπως ακριβώς την περίμενε και ο πιο χαζός Έλληνας. ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ. Τα 28 νησιά εννοείται. Και η κυβέρνηση δια του μίστερ Σαντορινιού κατάπιε τη γλώσσα της. Δε μιλήσαμε για κατοίκους στις νησίδες αλλά για παρατηρητήρια άγριων ζώων, είπε. Μήπως και πτηνών; Κι έτσι μας λύθηκε η απορία.

Να τι πέτυχε ο Τσίπρας και τα σοφά παλικάρια που έχει για κυβέρνηση, με αυτά τα μεθοδικά και καθόλου αθώα είπα-ξείπα. Να προσθέσουν άλλη μια υποχώρηση από τη μεριά της Ελλάδος στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Να δυναμώνουν τη βεβαιότητά της ότι έχει το πάνω χέρι όσο αφορά εμάς. Όχι εμάς, όσο αφορά την κυβέρνησή μας. Να τονώσουν το ηθικό και την απληστία των Γκρίζων Λύκων. Και σε μας να προσθέσουν ακόμα ένα βάρος στο ήδη βαρύ αίσθημα ηττοπάθειας που μας καλλιεργούν και που όλοι το έχουμε τσιμπήσει και καταπιεί.
Και το πήγαμε πιο πέρα οι φίλοι και σκεφτήκαμε “ρε μπας και με τον ένα και με τον άλλο τρόπο του ανακοινώνω-υποχωρώ όπως τότε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Ρόδο μεθοδεύουν να γίνει το μισό Αιγαίο γκρίζα ζώνη;” Από προδότες όλα να τα περιμένεις.

Και στις 28 νησίδες, τα πουλιά κελαηδούν για τους Τούρκους όχι για μας. Αλλά κάποτε κάποια άλλα πουλιά θα κελαηδήσουν για τους προδότες...

Ανώνυμοι Έλληνες

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χατζησάββα:  https://www.scribd.com/document/336529447/

No comments :